Prisjakt

eloj

Medlem sen 2005-06-06
10
Bidrag
3
Hjälpsamröster
Elgiganten
Bra
(500+)
e
eloj
10 omdömen
OK5 år sedan

Skulle lägga en beställning, men man kan tydligen bara få leveranser genom Bring, vilket bara ger mig en massa uthämtningsalternativ på platser långt bort där jag aldrig befinner mig. Jag förstår att det finns ett affärscase i att göra en "exklusiv upphandling" kring detta, men för mig som kund är det kasst att inte ha alternativ. Jag vill bara få grejerna till mitt vanliga ställa, där jag ändå går och handlar flera gånger i veckan. Har tidigare orders för ~10KSEK, och det har varit bra priser och jag har aldrig haft några problem (varav betyget), men nu orkar jag inte planera in weekend-exkursioner till okända delar av stan. Vad spelar det ens för roll om det är gratis frakt om jag måste gå en halvtimmes omväg? Min tid är värd mer än så. Avbröt ordern. De var inte ens billigast.

Cellbes
e
eloj
10 omdömen
DåligRedigerades 10 år sedan

Själva köpet i sig var inget speciellt, men blir i efterhand SMS-spammad. Upplevde dessutom deras fakturalösning som rörig och onödigt tillkrånglad; Ingen faktura skickas med varan utan den skickas separat vid ett mycket (veckor) senare tillfälle. Någon direkt kortbetalning erbjuds inte vilket gör fakturalösningen, som skapar en kreditupplysning då de inte går genom någon tredjepartsoperatör, till det enda riktiga alternativet om man inte vill betala extra för postförskott. Man får känslan att hela systemet är byggt runt att få folk att endera missa en betalning eller delbetala.

TDK TB150U
Full Star 1
4
(1)
e
eloj
10 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 11 år sedan

This drive identifies as a Pioneer BD-RW BDR-TD03. Mine came with firmware 1.30. It comes with a fairy short USB cable which fully powers the drive and is the only connection available on the unit. I've burned some files using TDK brand BD-RE which worked fine, but was a bit slower than I expected (less than the 2X speed the BD-RE was rated at -- this through drag'n'drop). Burned some MediaRange 4x BD-R ("Philips") at 2x without any problems, steady speed there (9MiB/s) The drive supports pretty much all the formats you'd expect, but not any of the BD XL formats nor DVD+RW DL, as identified by ImgBurn. In a audio-ripping test using EAC secure mode, the drive performed well in accuracy, matching checksums from another drive, but it's slow and loud. The drive is available in the AccurateRip database with a correction offset of +667. It is not a good choice if you're going to be ripping a lot of audio CDs. I think it'd be fair to say that you get what you pay for with this unit. The drive seems to work as advertised at this time, but it's not a top-performer in any task. Given its low price, it should prove a good investment if you expect to make light use of it. For heavy use it's probably worth it to look at a sturdier product.

SilverStone Temjin TJ08-E (Svart)
Full Star 1
4.4
(14)
2 049 kr
e
eloj
10 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 12 år sedan

Byggde mini-itx med tornkylare i denna, det gick bra, men är lite pilligt. Bra med plats för kablar på baksidan dock. Det som är värt att veta är att om man ska använda HD-vaggan (en 2.5" och en 3.5" går att montera i botten) så kan det bli trångt om man har en "djup" tornkylare eller fläkt som hänger på samma sida som vaggan. Jag har en Hyper 212evo som får plats, men skulle jag vilja få dit mer disk får jag nog flytta fläkten till andra sidan. 180mm-fläkten i fronten är ganska högljudd och är ej variabel annat än manuellt mellan hög och låg hastighet. Låg hastighet är okej men inte mycket mer, men har man inte speciella krav klarar man sig nog utan att ha denna inkopplad ö.h.t. eller så skaffar man sig en in-line-kontroller för att sänka hastigheten på den något. Kan rekommendera manualen som är väldigt bra, har information man behöver, inkl. mått och rekommenderade max-mått för komponenter som kylare, optisk enhet och grafikkort.

BitFenix Prodigy (Svart/Vit)
Full Star 1
4.5
(14)
e
eloj
10 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 12 år sedan

Mycket plats när man bygger mini-itx, men så är det ju ganska stort också. Det väger dock BLY. Vill du ha ett lätt chassi får du leta vidare. Mycket stål i detta.

Zavvi
e
eloj
10 omdömen
BraRedigerades 14 år sedan

Zavvi är ofta billiga på t.ex PS3-spel, och jag har handlat av dem vid ungefär fyra separata tillfällen. I alla fall har produkterna levererats inom tio dagar. Allt är dock inte på topp. Vid ett tillfälle försökte jag avbeställa en produkt efter 1.5h men det vägrade systemet som påstod att varan redan var packat. Det var sannolikt lögn (kom runt det genom att cancellera det eVISA-kortet). Jag har även vid ett tillfälle misstänkt att spelet jag köpte var begagnat. Kom i shrinkwrap ist. för vanliga plasten och skivan var dammigt. Detta till trots är jag nöjd. Med ett mått "buyer beware" kan man göra nöjda köp.

Digiswe
e
eloj
10 omdömen
BraRedigerades 16 år sedan

Beställde en HDC-3 till min Eee 2008-08-13, den kom levererad till dörren med posten express 2008-08-20. Redan den 14:e kom det ett email som indikerade att "Din beställning har utförts!", vad nu det betyder. Får intrycket att det skett något slags strul 'bakom scenen', men kan ändå inte klaga med tanke på att varan levererats inom en vecka, och det till totalkostnaden 235:-

Sony PlayStation DualShock 3 (PS3) (Original)
Full Star 1
4.4
(106)
e
eloj
10 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 16 år sedan

Ännu en nöjd yesasia-shopper. Notera att det inte följer med en USB-snabel för laddning, men det har man ju redan (minst) en så ingen biggie.

LG RH277H 160GB
Full Star 1
4.4
(11)
e
eloj
10 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 16 år sedan

Gav en till min mor som behövde flytta in i 90-talet och överge den gamla VHSen. Som ersättare för en video till en person som behöver något med enkla tydliga menyer, och endast är intresserad av basfunktioner, så har jag initialt blivit positivt överraskad. Ungefär 82 timmar inspelning i näst högsta inspelningskvalitet med MPEG2 (kör man MPEG4 försvinner vissa basfunktioner, som t.ex timerinspelning?!). Testade inte DiVX, bildvisning eller mp3-uppspelning. Den går enligt uppgift att göra regionsfri genom att ändra en inställning i en servicemeny. Märkte inget oljud ifrån den, vilket jag annars var lite orolig för. Utifrån min användning av den, förefaller den ytterst prisvärd.