Prisjakt

thebiffman

Medlem sen 2012-08-10
9
Bidrag
1
Hjälpsamröster
Gigabyte GeForce RTX 3060 Eagle 2xHDMI 2xDP 12GB
Full Star 1
3.5
(2)
4 500 kr
t
thebiffman
9 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan

Kylningen verkar fungera som den ska. Kraften är som den ska. Men det verkar vara vanligt på dessa att fläktarna vibrerar och låter en massa (mer än en mekanisk HDD) när de spinner upp eller ökar hastighet kraftigt. Det var så illa på mitt exemplar att jag fick returnera det. Var nog ett misstag att köpa billigaste versionen av kortet.

Elgiganten
Utmärkt
(500+)
t
thebiffman
9 omdömen
UselRedigerades 3 år sedan

De säljer varor på sin hemsida som levereras av underleverantörer/partners utan att tydliga visa det. De kan inte annullera ordrar eller hjälpa dig på något vis om något går fel, som det blev för mig. Jag ringde och avbeställde en order inom 2 timmar efter beställning, och 20 timmar senare så skickades peketet ändå. Och ingen på Elgigantens kundservice kunde göra något, de skyllde bara på "tredje parten" och att jag kunde vänta 2 veckor tills paketet skickades tillbaka automatiskt eller lämna in det i en butik. Själva anledningen till att jag använde deras webbutik är för att jag inte enkelt kan komma till en fysisk butik. Så nu måste jag ligga ute med pengar (som jag inte har mycket hopp om att jag någonsin ska få tillbaka som jag ska vara ärlig) i 3 veckor för att Elgiganten inte ens kunde annullera en order som var lagd på deras hemsida. Dessutom så stänger kundtjänsten ner chatten när de inte orkar prata längre. Email-support har de inte, troligtvis för att det inte vill lämna några spår efter sig svart på vitt. Blev dessutom hänvisad ett telefonnummer till "min kollega som är mer insatt" som såklart visade sig gå till vanliga supportens telefonkö. Ni kan eventuellt handla i deras fysiska butiker utan problem, men se upp när ni handlar i webbutiken. Det kanske inte är elgiganten ni faktiskt handlar av. Detta var sista gången jag köpte något av Elgiganten.

Samsung Galaxy Buds SM-R170 Wireless In-ear
Full Star 1
4
(84)
915 kr
t
thebiffman
9 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
4 år sedan

Positivt överraskad när jag fick dessa lurar. Smidigt att komma igång, inga problem att koppla upp mig mot mobilen. Bra case som är smidigt, men med ett lite mindre batteri. Riktigt bra ljud med lagom bas (bättre ljud än Oneplus Bullets Wireless 2). Sitter riktigt bra i öronen, ingen risk att de ramlar ur. Men däremot så använder jag mina lurar till vardags när jag cyklar till och från jobbet och då är de värdelösa. Det är störningar i ljudet hela tiden när jag cyklar. Jag har telefonen i en jeans-ficka och en mössa på mig när jag cyklar. Och trots att mobilen är max 1 meter ifrån lurarna så lyckas de inte hålla ljudet stabilt och ljudet i ena eller andra luren kommer och går hela tiden. Jag kan inte använda dessa till det jag vill och in-ear lurar går ej att returnera så nu har jag betalt en hyffsad peng för något som kommer ligga i en låda för det mesta. Ljudet när jag har vart inomhus eller gått omkring ute har vart bra utan några direkt störningar. I min erfarenhet klarar de att man går in i rummet bredvid, men inte längre, innan störningar börjar. De har adrig helt kopplat ifrån dock, vilket är bra. tl;dr: Allt förutom styrkan på anslutningen är bra med dessa lurar. Anslutningar klarar inte av när man har telefonen i en ficka när man cyklar.

SoundMAGIC E11BT Wireless In-ear
Full Star 1
1.2
(5)
649 kr
t
thebiffman
9 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
5 år sedan

Kan inte annat med att hålla med tidigare omdömen. När de fungerar som de ska är de oerhört prisvärda och har fungerat bra för mig och jag är nöjd med ljudkvaliten. Jag har inte haft några som helst problem med Bluetooth med min Oneplus 6. Däremot så är det ingen vidare kvalitet. För mig så lossnade gummiskyddet som sitter framför knapparna inom 3 månader (något jag sett har hänt för andra också). Kan nog rekomenderas för den som inte vill lägga för mycket pengar och vill testa trådlöst, men inte för den som kommer använda de mycket.

Dustin Home
Utmärkt
(500+)
t
thebiffman
9 omdömen
DåligRedigerades 5 år sedan

Beställde nyligen en bärbar dator med en mängd tillbehör samt en ryggsäck. Ordern skickades inte inom tiden de lovade och efter att jag själv ringt upp dom och frågat varför så visade det sig att den extra garantin inte gällde för den datorn. Det tog ett par samtal och krångel för att få den rätta garantin beställd eftersom de inte kunde byta ut det på ordern. Jag var tvungen att själv lägga en ny order. De svarade dock snabbt och var trevliga när jag ringde. Jag har sedan dess inte fått någon garanti registrerad på min dator. Ordern står som skickad på garantin men jag har inte fått något på en vecka. Jag har kontaktat Dustin 3-4 gånger nu i just detta ärende för att få dem att slutföra detta och ge mig bekräftelse på att datorn nu har extra garanti. Jag fick svar på 1 av 3 mail jag skickat. Alla andra går obesvarade. Mailet jag fick svar på innehöll bara info om att "orderavdelningen fixar det". Hjälpsamt och uppenbarligen inte sant. I denna stora beställningen så valde jag att returnera 2 varor. Returen godkändes av Dustin för ungefär 7 bankdagar sedan. Jag har fortfarande inte sett några pengar, trots att de själva säger att det ska ta "upp till 5 bankdagar". Också väldigt illa. Man ska inte lova kunder saker man inte kan hålla. Jag har tidigare år haft väldigt positiva upplevelser med Dustin, både när jag köpt saker och när jag har behövt hjälp med garanti eller retur. Jag har rekomenderat Dustin till familj och vänner. Men efter denna upplevelse börjar jag känna att jag vill undvika Dustin istället. Och jag har sedan en tid tillbaka slutat rekomendera butiken till andra. Nu kan det vara så att det har vart strul eller annat som fått detta att ta tid. Och sånt kan jag förstå. Men eftersom ingen svarar på mina mail så är det inget jag vet något om. TL;DR: Dustinhome har en bra sida med rätt bra priser. Lita inte på leveranstider. Räkna inte med snabb hjälp från kundservice. edit: Jag har sedan jag skrev denna recension fått min garanti registrerad på datorn enligt Dell. Det tog lite över 2 månader. Jag har dock fortfarande inte fått svar på mailen jag skickade. Det ska vara rejält bra pris eller den enda återförsäljaren som har produkten för att jag ska handla mer på Dustinhome.

Sennheiser CX 3.00 In-ear
Full Star 1
3.3
(3)
t
thebiffman
9 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
6 år sedan

Snygga och bekväma. Men klart skarpare och diskantigare ljud än jag någonsin förut haft med Sennheiser. Har haft CX-300 II, PX-200, HD569 och PC360. Dessa var en ersättare till mina CX-300 II som började glappa. Det är ett helt annat ljud och i många låtar känner man för att sänka volym för att diskanten sticker och är obehaglig i öronen. Jag är ingen basfantast men gillar Sennheiser ljud som är varmt och trevlig. Inte nöjd alls tyvär och önskar att jag kunde lämna tillbaka dem, men antar att det är för sent när man väl använt dem. Om du letar efter en ersättare till CX300, dessa lurar är inte det.

Sudio Vasa BLÅ Wireless
Full Star 1
3.7
(45)
699 kr
t
thebiffman
9 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 år sedan

Bra första intryck, snygg förpackning som känns lite lyxig. Det går snabbt att komma igång och koppla ihop telefonen till lurarna via bluetooth. Sätter i lurarna och blir positivt förvånad över hur bra ljudet är, med tanke på att det är bluetooth och detta pris. Hör inget "bluetooth-brus" när jag pausar eller liknande. Men sen går det utför. Sitter i soffan och lyssnar lite på olika sorters musik och vänder huvudet. Ena luren ramlar ur örat. Vrider lite till åt andra hållet. Andra luren hoppar ur. Fattar inte hur det kan hända, då jag aldrig vart med om liknande tidigare med andra in-ear lurar. Tror det beror på att de är såpass tunga med batteripack och kontrol-klumpen och även pga den stela platta kabeln som "puttar ut" lurarna ur öronen. Jag har testat lite med andra foam-tips men inte lyckats hitta någon kombination av storlek och typ som får dessa att sitta kvar i öronen de 7 minuterna det tar mig att gå till bussen på morgonen. Jag är mycket besviken. Fördelar: + Bra ljud för priset (åt varma/"basiga" hållet) + Snygga + Bra och rätt stabil bluetooth-anslutning Nackdelar: - För kort kabel (mikrofonen är långt från munnen) - Stel kabel (puttar ut lurarna ur öronen) - Dåligt val av material på öronkuddarna (sitter inget bra) - Dålig klämma som man kan använda för att sätta fast i kläder (dålig konstruktion av metall med vassa kanter som man inte vågar använda på kläder eller mot hud)

Sudio
t
thebiffman
9 omdömen
DåligRedigerades 7 år sedan

Rörig och oprofessionell webshop på sin egna sida som blandar svenska och engelska lite hur som helst. Men jag tänkte ändå vara lite snäll mot ett mindre företag och köpa direkt från dem då jag inbilllar mig att de tjänar mer på det. Det ångrar jag rejält att jag gjorde. Frakten gick fort, de skickades från Tallinn med DHL och det tog bara ett dygn, precis som man är van vid med Postnord etc. Men när jag väl fick mina lurar som jag beställt så visade det sig att ingen av öronkuddarna alls passade mina öron. De verkar vara mycket "halkigare" än normalt. Med de som passade bäst kunde jag sitta still i soffan och vrida på huvudet så hoppade de ur. Jag har använt x antal olika in-ear lurar i mer än 10 år och detta har aldrig någonsin hänt mig förut. Jag kontaktar sudio eftersom de har en return policy "no qeustions asked" på 14 dagar. Istället för att direkt acceptera min retur så föreslår de att de kan skicka ett par "memory foam" ear tips gratis så jag kan testa med dem. Låter som bra kundtjänst tänker jag, och ljudet var ju faktiskt bra, så jag går med på det. Det tar en dag innan det svaret kommer och sedan en (eller två) dagar tills de svarar och vill ha bekräftelse på min adress (trots att jag beställt lurarna för 3 dagar sedan). Och sen tystnad. I lite över en vecka. Sen kommer öronkuddarna, precis lagom som deras "no-return" policy går ur, och nu har jag ett par lurar som jag inte kan använda och ingen vill köpa, eftersom jag chansade på ett okänt företag. Jag är bitter. Så, man ska vara mycket försiktig med detta företag. I motsats till många andra yngre företag som satsar på en bra support för att skapa sig ett bra rykte i början som sedan sprids verkar dessa köra på en helt annan taktik.

Sony MDR-V55 On-ear
Full Star 1
4.3
(29)
t
thebiffman
9 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 år sedan

Rätt bra ljud för priset och en platt sladd som inte trasslar sig. Men tyvär får de ett väldigt lågt betyg av mig på grund av att plasten knakar och låter så mycket att jag inte kan använda lurarna utan att ha väldigt hög volym. Vid hög volym låter det bra, men vid lägre volymer, podcasts och ljudböcker är min åsikt att dessa hörlurar är värdelösa.