Prisjakt

Juilt

Medlem sen 2008-12-01
10
Bidrag
3
Hjälpsamröster
Addnature
Utmärkt
(500+)
J
Juilt
10 omdömen
Utmärkt4 år sedan

Bra grejjer, snabbt.

Erlan Cykel och Sport
J
Juilt
10 omdömen
Bra5 år sedan

Det är vid avvikelser som organisationer egentligen sätts på prov, och när jag nyligen beställde ny cykelbelysning från denna butik så hade de svårt att få den leveransen från sin underleverantör. Detta löstes sig till slut på ett bra sätt där de istället föreslog en bundle (till samma pris) där lampan jag beställt ingick. Därefter gick det förstås klockrent. Ett par stjärnor avdragna för att lager/leveranstid ej framgår i deras butik, samt att lampan jag ursprungligen beställde (som inte kunde levereras på 1,5 månad) under hela tiden låg kvar i butiken tillgänglig för köp av andra att hamna i samma utdragna process.

Elgiganten
Bra
(500+)
J
Juilt
10 omdömen
UtmärktRedigerades 8 år sedan

Tack Elgigantens personal på Megastore i Luleå, ni har varit väldigt hjälpsamma både i medgång och motgång med produkter. Jag fortsätter att göra mina inköp hos er framöver.

Panasonic Viera TX-55CXC725 55" 4K Ultra HD (3840x2160) LCD Smart TV
Full Star 1
4.3
(9)
J
Juilt
10 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 8 år sedan

-2 stjärnor för stora problem med lipsync, konstant på krypterade marksända HD-kanaler. -1 stjärna för den dåliga kundåterkoppling som panasonic support sverige gett under nästan 3 månader. Jag delar gärna case-loggen för den intresserade. I övrigt en kanon TV, faktiskt. Lite snål betraktningsvinkel pga sin VA-panel. Dvs en ego-tv och inget för en hörnsoffa. _Uppdatering_: Efter jag lämnat detta omdöme så har användare här i forumet kontaktat mig om samma upplevelse med lipsync på marksända kanaler med inbyggda tunern. Jag har även provat byta till ett annat exemplar som hade samma problem så värdera det utifrån er situation om ni ska köpa denna tv. Jag har nu bytt tv till en JS8005 som inte uppvisar några lipsync problem, och ångrar det inte. Betyget kvarstår.

Philips 55PFS8109
Full Star 1
2.9
(13)
J
Juilt
10 omdömen
Full Star 1Half Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 år sedan

Jag har nyligen köpt denna TV och kan bara sätta betyg på min erfarenhet med mitt exemplar av denna TV. (För åsikterna går minst sagt isär i olika betyg). Min levererades med senaste FW (Edit 1: Nyare har kommit, läs nedan) så jag har inte behövt genomgå uppdateringar som plågat andra ägare. Läste någonstans att Philips lovade/(hotade) med ny uppdatering inom kort, men är inte säker på att jag uppdaterar om den kommer... (Edit 1: Jag uppdaterade iaf. Nu kan BT/WiFi stängas av + "fixar" enligt sidan: www.supportforum.philips.com/en/showthread.php?19951-Technical-feedback-FW-v0-9-225-0-for-79x9-8xx9-9xx9-series-2014) + Snygg TV, frun håller med. + Bildkvalitet (VA-panel) + Twin-Tuner + Fjärren inte IR eller nåt pek-trams + Ambilight (om man gillar sånt) - Klarar inte återkommande schemalagda inspelningar, vilken miss! - Tveksam livslängd på OS, inte Lollipop (5.x) - Trots tunn design gick den inte att få så tätt monterad mot vägg som jag hoppats pga. utformningen på baksidan, Var tvungen att använda 1 cm distanser. - Ljudbilden, var inställd på att komplettera med något externt. Jag använder inte de inbyggda apparna då jag har andra smartare och lätthanterliga enheter som löser dom sakerna åt mig, och antagligen på ett bättre sätt. Kanske är det därför som jag klarar mig från de problem som andra upplever. Så klart är det inte världens bästa TV, den har inte ens 4K/UHD, HDMI-/HDCP2.x, HEVC,VP9, blablah, men i TV-branschen så ser jag ingen anledning att ligga i framkant och ploga med plånboken med förhoppning om s.k. "framtidssäkra" egenskaper. Då får man ju köpa färre saker. :-) Om jag kan överkomma avsaknaden av att kunna schemalägga återkommande inspelningar så tror jag att TV:n får stanna i 3-4 år. (Edit 1: Den har nu hängt sig 2 ggr senaste veckan så att strömmen fått brytas. Har även funnit att 2 av hörnen är mörka. Bilden har överlag blivit mörkare efter nya mjukvaran och jag upplever att jag har förlorad detaljer i mörka scener, får inte ordning på det i inställningarna. Inspelningar misslyckas ... Jag börjar bli tveksam till denna TV) (Edit 2: Nu har jag återlämnat denna TV efter 2 veckor. Den var en snygg "skärm" med bra bildkvalitet ... men enligt mig ett ruckel och förstörd av sin buggiga mjukvara. Betyg sänkt.) Mitt betyg sätts mot bakgrund av att den i juli 2015 kostade mig 7990 av lokala elgiganten med generösa villkor.

LG BP450
Full Star 1
4
(1)
989 kr
J
Juilt
10 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 år sedan

Det var 1 nyckelfunktion som fick mig att klicka på köp-knappen, nämligen Private Sound. Passar vår familjesituation perfekt! Gissar att detta med tiden kommer att bli en funktion som fler tillverkare implementerar och dessutom flyttar in i TV:n framöver. Men varför vänta när det gick att få redan nu för 900kr som den kostade från amazon.it (inkl. frakt). Ja, jag privatimporterade denna själv för jag vill inte vänta på att den skulle släppas i Sverige, men nu verkar den även börja dyka upp här så det slipper ni andra. Annars är den ganska standard för att vara 2015, hyfsad storlek och utbud av mer eller mindre smarta appar. Minus kan vara: * Wi-Fi, och Miracast saknas, om det är viktigt så finns den i övrigt identiska BP550 med dom funktionerna. * Ingen smart/pekfjärr, Jag saknar det inte, men om det är viktigt för er så finns andra modeller där sådan ingår. * Ingen UHD-uppskalning, men TV-apparaterna gör nog den uppskalningen lika bra eller bättre iaf. Finns i fjolårsmodellen BP740 (heter lite olika i olika länder beroende på färg och inkl/exkl smartfjärren.) Men då är storleken också större ...

Harman Kardon Nova
Full Star 1
3.6
(8)
J
Juilt
10 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 år sedan

Hade egentligen tänkt köpa ett 2.1 hemmabiosystem men alla var så överdimensionerade för våra behov: bättre och mer djup i TV-ljudet, inte högre volym. Dessutom verkar det vara en soppa med HDCP2.2 resp Hdmi2.0 just nu så det kändes kortsiktigt hur det än blev. Började sedan kolla på en hel del ljudlimpor/ljudplattor men alla var så hemskt fula så frugan vägrade ha dom i huset, och jag kan bara hålla med. Så blev det till slut dessa vita aktiva stereohögtalare som kan anslutas optiskt till TVn och gav precis det ville ha. De har även helt fantastiskt bra bluetooth täckning i huset som gör dom användbara emellan TV-tittandet. Ja, vi är grymt nöjda så varför fick dom inte fullt betyg då? Egentligen bara pga 2 saker: * Hade varit bra med en liten fjärrkontroll eller app för att styra volym och annat. Det leder även in på den andra punkten ... * Det finns inga, absolut INGA inställningsmöjligheter. Det gör kanske inte så mycket eftersom det är så pass bra ljud enligt oss. Men vi skulle hemskt gärna vilja stänga av "power on/off-piiiiipet". Om ovan hade gått att fixa hade det varit full pott, lätt! Vi köpte den på Mediamarkt för 1690 i februari 2015. *

Sony Vaio Fit multi-flip 15A SVF15N1N2E
Full Star 1
2.5
(2)
J
Juilt
10 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 10 år sedan

Kort summering: Det som säljer denna datorn är skärmen, om köparen uppskattar skärmen tillräckligt mycket så att de övriga invändningarna känns underordnade så ska man köpa den. Kort recension: Macbook Pro 15 är säkert en förträfflig dator men jag ville fortsätta använda de program som jag sedan länge redan är händig i, så jag letade ca ett halvår efter följande viktiga kriterier: * 15" Full HD; Bäst balans (enligt mig) mellan upplösning och läsbarhet. * 15" utan numpad; Centrerat tangentbord och trackpad * Prisnivå < 8000 SEK Ovan 3 kriterier är fortfarande svårt att finna 2014, för mig obegripligt. Ett par kortfattade +/- nedan efter 1 veckas användning: + Skärmen är fantastisk, som en riktigt hygglig TV. + Prestandan är vad den ska vara 2014H1 (Haswell i5, 8GB RAM), tycker även att hybriddisken på 1TB med 16GB flash gör en bra insats att erbjuda en rapp Windows-upplevelse med gott lagringsutrymme till ett rimligt pris. + Framtida uppgraderingar verkar bli lättutförliga då åtkomst till båda minnesmodulerna, batteri och hårddisk är simpla att nå. - Måste uppdatera BIOS direkt för att fixa en bugg med fläktstyrningen (finns många trådar om det på www). - Skärmen väger mycket, men är ett avkall som är kopplat till den imponerande TRILUMINOS(TM)-teknologin. - Halvdan känsla i tangentbord/trackpad, hade kunnat förbättrats. Andra påpekanden (varken direkta plus/minus): * Batteritid är OK, 6h kanske, det är skärmen är boven i dramat. * Även om själva flip-manövern funkar som väntat så är det nog inget som jag kommer använda särskilt ofta. Jag köpte denna för att ha hemma, dvs jag var beredd på visst avkall gällande mobiliteten. Mer på samma område är att den inte har stöd för dualband (5 GHz). Bor man i egen villa eller av andra skäl har 2.4 GHz mer eller mindre för sig själv så anser jag inte att det är så stor fråga. Bortsett från några av de saker som jag nämnt ovan så är jag väldigt nöjd. Det finns dock nu en uppdaterad version av denna dator som kan vara bra att hålla koll på. I kontrast till jobeve:s fru så är min fru nöjd. ;-)

Sony Xperia P 1GB RAM 16GB
Full Star 1
3.8
(19)
J
Juilt
10 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 12 år sedan

+ Telefonens storlek passar hela barnfamiljen (4" kan även barnen greppa) + Skärmens kvalitet (upplösning och ljusstyrka) + Android 4.0 (fanns inte vid release vilket höll nere betygen) + Ingen plastig känsla (aluminium unibody) + Hdmi kabel medföljde (har ej provat dock ännu) + NFC (har ej provat dock ännu) - Batteritiden (varken bra eller sämst) 2190kr på elgiganten (2012-10-09). Klart Nöjd!

Final Fantasy XIII-2 - Nordic Edition (PS3)
Full Star 1
3
(3)
299 kr
J
Juilt
10 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 12 år sedan

Det var länge sedan jag spelade spel i denna värld. Sist var det 7:an och 8:an och som ni förstår så känns det som många år sedan. Efter att jag testade och sedan nonchalerade XIII så gav jag mig in i detta spelet med försiktig inställning. Mitt första omdöme var såklart att spelet hade vacker grafik vilket är erkänt i andra recensioner på internet, men jag tyckte inte alls att det var fängslande och jag kände inte för att fortsätta spela det. Men efter ungefär 2 timmar så började spelet att lyfta. Jag har nu efter många timmar senare klarat huvudberättelsen av spelet och är mycket nöjd över den underhållning som jag har haft under tiden. Mitt betyg blir i slutändan inte full pott av två huvudsakliga orsaker: * Handlingen är så rörig att följa till den grad att jag stundtals slutade försöka förstå den. Alla paradoxer och tidsresor var lättare att förstå tills huvudkaraktärerna började resonera och tjorva in sig i sina utlägg som sällan ledde till att göra det hela mera begripligt. Spelets klart största misstag, men som sagt ett av de få misstagen. * Den trevande inledningen. Det tog ett tag att bli sugen på att fortsätta spela och det är ju inte alla som ger ett spel en sådan chans. Efter detta så blev det dock ett spel som jag verkligen ville se berättelsen slut på, trots att det var rörigt som sagt. Slutligen så fanns det en stund mot slutet av spelet då jag behövde ägna ca 3-4 timmar åt att bygga upp mina karaktärer och monster så att de skulle klara av spelets sista del. Själv tycker jag att 'farming' inte är speciellt kul, så där tog det emot att spela. Det kanske inte gäller dig? Jag rekommenderar slutligen spelet. Speciellt då det går att finna för ca 100 kr nu för tiden. Lycka till.