Prisjakt

chrwik

Medlem sen 2006-10-24
23
Bidrag
16
Hjälpsamröster
DeLonghi Dinamica Plus ECAM 370.95
Full Star 1
3.3
(6)
8 299 kr
c
chrwik
23 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
7 månader sedan

Har haft denna maskin i 8 mån nu och använder den några gånger per vecka. I huvudsak är jag nöjd, men maskinen har ett stort problem. Om vi börjar med det positiva: + Lagar utmärkt kaffe och är snabb även om maskinen är avstängd när du börjar. + App som gör att du kan ställa in dina recept precis som du vill ha dem. + Mycket bra mjölkbehållare som lätt tas bort och placeras i kylen. Även lätt att se hur mycket mjölk man ska hälla på om man bara vill göra en kopp. Också mycket lätt att rengöra. Negativt: - Det stora negativa, som är en av de få saker som är negativ med maskinen är behållaren för använt kaffe. Maskinen ska kunna göra ett antal koppar innan den behövs tömmas, men detta antal blir färre och färre allt eftersom man använder maskinen. Till sist är det tömning mellan varje kopp. Detta beror så vitt jag kan förstå på att partiklar från malningen sätter sig på sensorer som ska känna av hur full behållaren är. Det finns ingen dokumentation på hur man rengör detta. Så det jag gör nu är att jag blåser rent utrymmet i maskinen med tryckluft och det verkar fungera. Men jag har svårt att förstå hur DeLonghi inte har hittat en lösning på detta problemet. Företaget har jobbat med kaffe i många många år och anser sig vara experter på kaffe. Att det blir partiklar som flyger runt när man maler kaffe verkar de dock vara nya inför. Kass!

Jabra Elite 7 Active Wireless In-ear
Full Star 1
3.2
(23)
1 504 kr
c
chrwik
23 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
ett år sedan

Bra: Startar snabbt. Tar man upp dem ur fodralet är den första igång när du sätter den i örat. Musik låter bra enligt mig Blockerar ljudet runt dig bra. Bra batterikapacitet Sitter bra i mina öron. Dåligt: Ofta tar det en stund innan andra luren kommer igång. I mitt fall vänster. Andra klagar på dålig ljudkvaliteten vid samtal. Jag hör ingen skillnad på ANC på och av. Höger drar betydligt mer ström än vänster. Mitt låga betyg kommer av den dåliga samtalskvaliteten. Ett par lurar i denna prisklassen måste vara bättre än ett par för några hundralappar.

Skånska Byggvaror
Bra
(30)
c
chrwik
23 omdömen
Uselett år sedan

La ett antal varor i varukorgen. Hela siten är tapetserad med texten Fraktfritt. När jag kommer till kassan så lägger Skånska Byggvaror på en Expeditionsavgift. "Vi tar ut en expeditionsavgift på 95 eller 275 kronor. Avgifterna täcker de kostnader vi har för bland annat framplockning, lastning, emballering, leveranskontroll samt utskrifter av faktura, kvitton och frakthandlingar." Vad är skillnaden? Oavsett hur man säljer en vara så har man kostnader för att hantera den. Alla butiker, både fysiska och nätbutiker har dessa kostnader. Bara tramsigt att skriva Fraktfritt och sedan ändå ta betalt för att skicka varorna. Kommer undvika Skånska Byggvaror så långt det går. Kan man tänja på definitionerna i ena änden så kan man göra det i andra änden, dvs när det eventuellt blir fel.

Dreame Bot D10 Plus
Full Star 1
5
(2)
3 845 kr
c
chrwik
23 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
ett år sedan

Verkligen nöjd med denna dammsugaren. Har tidigare haft Neato Botvac Connected, så för och nackdelar är i viss mån färgade av det. Eftersom jag har långhårig katt så kör dammsugaren varje dag. + Enkel att få igång. + Förhållandevis låg ljudnivå. + Navigerar smartare än min tidigare dammsugare. Har inte fastnat eller fått fnatt. Gör sitt jobb och går hem. + Tömmer sig själv. + Trevligt pris - I mitt tycke något rörig app. - Kommer inte riktigt in i hörnen. Neato Botvac Connected städar bättre. Den verkar ha bättre sugkraft och D-formen med borsten längst fram gör att den kommer åt bättre i hörn och längs kanter. Så kör man Dreame-dammsugaren en gång så är det inte säkert att man upplever golvet som helt rent. Men då min dammsuger varje dag så blir det rent dag två. Jag tror detta beror på att när dammsugaren går runt så blåser den ju också ut luft. Detta gör att den blåser runt damm som den inte kan komma åt förrän den dammsuger igen.

Neato Robotics Botvac D9 Connected
Full Star 1
3.3
(4)
c
chrwik
23 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
ett år sedan

Detta är min tredje Neato och den klart sämsta hittills. De förra har laddat batteriet fullt på under 1h. Denna tar i runda slängar 4h på sig. Ofattbart långsamt. Navigeringen är om möjligt ännu sämre än tidigare. Välj en annan robotdammsugare.

Silva Explore 4RC
Full Star 1
2
(1)
419 kr
c
chrwik
23 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
ett år sedan

Finns bättre alternativ. Jag jämför denna pannlampa med en äldre Silva i något lägre prisklass som drivs av AAA-batterier, och 4RC är sämre i nästan alla avseenden. Positivt + Rött ljus + Liten och lätt. Negativt - Lampan verkar ha väldigt hög självurladdning. Räkna med att ladda den precis innan du ska använda den, annars är risken stor att du inte får ut många timmars ljus. - När batteriet tar slut så slocknar lampan. Min andra lampa blir gradvis sämre och sämre, vilket ger mig en chans att ta mig till ett ställe där man kan byta batterier. Du kan iofs sätta en sladd till en batteribank och fortsätta använda den, men mycket smidigare att bara byta batterier och vara på banan igen. Allt som allt skulle jag inte köpt denna pannlampa om jag stått inför samma val igen.

Arctic Alpine DesignMicrotech Ultra (190cm)
Full Star 1
1
(1)
395 kr
c
chrwik
23 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan

Denna sovsäck har en komforttemperatur på 13º. Det håller den inte. Var ute med den så sent som i helgen. Sov med ett underställ plus en extra filt över sovsäcken och frös vid 15º. Liten och smidig, men vad hjälper det när man fryser på natten?

Sea to Summit Spark SPIII Regular (183cm)
Full Star 1
4
(1)
4 938 kr
c
chrwik
23 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
2 år sedan

Skön, lätt sovsäck för temperaturer ner till strax över 0ºC

Exped SynMat HL Winter MW 9,0 (183cm)
Full Star 1
4
(1)
c
chrwik
23 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
2 år sedan

Mycket skön luftmadrass att sova på, så länge man ligger hyffsat stilla. Jag skaffade denna luftmadrass eftersom min rygg gjorde sig påmind när jag använde mer traditionella liggunderlag. Det är lätt att pumpa upp och man sover fantastiskt bra på det även i kallare väder. Nackdelen är att det är smalt och mumieformat, vilket gör att det händer att man rullar av om man rör sig mycket på natten. Är man rädd att denna blir för liten så har Exped flera andra modeller som är större (och då även något tyngre) men som i övrigt är motsvarande sköna att sova på.

NatureHike Cloud UP Ultralight (2)
Full Star 1
4
(1)
c
chrwik
23 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
2 år sedan

Mycket tält för pengarna. Detta tält är en väldigt bra kompromiss om du vill ha ett bra tält som inte kostar så mycket. Det är genomgående ok till bra utan att glänsa. Hyffsat låg vikt. Hyffsat lätt att sätta upp. Tyvärr bara en ingång med en absid som inte rymmer särskilt mycket packning. Men för att få ett bättre tält så får man lägga minst det dubbla priset. Är du inte helt säker på hur mycket tältet ska användas eller vilka finesser du vill ha är detta ett bra första tält.