Prisjakt

nilsingvarsson

Medlem sen 2012-02-05
16
Bidrag
20
Hjälpsamröster
Proshop
Utmärkt
(500+)
n
nilsingvarsson
16 omdömen
UtmärktRedigerades 10 månader sedan

Bra pris, ruskigt snabb leverans, allt fungerade utmärkt. Är mycket nöjd och kommer handla här igen.

Sony WH-1000XM5 Wireless Over-ear Headset
Full Star 1
3.8
(31)
3 410 kr
n
nilsingvarsson
16 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 2 år sedan

Full pott - igen! Sony lyckas överträffa sig själva än en gång. Hade XM4 innan som i sig överträffade XM3. Dessförinnan hade jag Sennheiser Momentum. XM5:orna är riktigt bra och bättre jämfört med XM4: + Bättre och mer klar ljudbild. Inte lika mullrig bas, men ändå fullt tillräcklig med lite EQ justeringar. + Bättre komfort. Något större kåpor får jag en känsla av och materialet i paddingen känns bekvämare. De sitter fast bättre också. Passar mig bättre än XM4. + Brusreduceringen är outstanding. Det där surrande bi-ljudet som fanns i XM4 är nästintill ohörbart och det blir verkligen "tyst". + Bättre samtalskvalitet. + Snyggare visuellt. + Nytt mjukare och bättre aviseringsljud när man slår på/av lurarna, parar enheter etc. Trivialt kanske, men men... :) På minussidan kommer jag bara på följande, men det drar ändå inte ner totalbetyget för min del: - De går inte att vika ihop längre. Stör inte mig, men är kanske viktigt för andra. - Skulle gärna se en längre analog sladd, då jag även använder dem till PC. - Det går inte att ansluta USB-C sladd för ljud. Känns som att det borde vara standard numera och speciellt för det priset. - Priset. Visst, de är premium och flaggskeppsmodell, men de är saftigt prissatta. - Etui/Fodral. Jättebra med miljötänket i materialvalet, men jag upplever det som riktigt billigt. Det är dessutom fult designat och det är inte tydligt vad som är upp och ner. Har högre förväntningar för det priset. Det runda sobert designade och lite styvare etuit till XM3 och XM4 var mycket bättre, snyggare och mer praktiskt. Det enda bra med detta, är att nu ligger laddsladd och ljudsladd i ett litet rymligare fack med stängbart lock, vilket är en förbättring från förra modellen. Kan varmt rekommendera dessa lurar. XM4:orna är fortfarande suveräna och kan säkert fylla dina behov, men har du en slant över och vill ha grym brusreducering och samtalskvalitet, så ge dessa en chans.

HyperX Pulsefire FPS
Full Star 1
2.3
(4)
n
nilsingvarsson
16 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 2 år sedan

Köpte online på Black Friday-rea. Lite av en chansning, för jag hade inte testat den i butik. Är hyffsat nöjd. Använder palm/fingertip grepp. + Knapparna är nog det bästa med musen - breda, lite skålade och tryck-känsliga över hela ytan ända ut till kanterna. + Scroll-hjulets funktion är mjukt och bra och har en gummibeklädnad som ger bra grepp. + Bra också med knapp för att justera känsligheten. Olika LED-färger återkopplar vilken känslighet man ställt in. + Tvinnad anslutningskabel i svart och rött (föreställ dig ett skosnöre ungefär) + Fräckt med LED-belysning. + Tillsammans med bra musmatta får man bra precision. - Det negativa för mig är att musens design - lite förenklat - är formad som ett A om man tittar på den bakifrån/framifrån. Alltså sidorna lutar lite innåt. Min förra mus (Logitech G400) är formad som ett V och hade dessutom skålade sidor som gav perfekt passform för tummen och lillfingret. Konsekvensen av detta är att när tummen och lillfingret ligger mot sidorna och jag behöver lyfta musen, så tappar jag greppet. Även om materialet på sidorna har hög friktion, så glider den ändå lite ur handen på mig. Det gör att jag måste spänna fingrarna mot sidorna lite mer för att hålla fast den, vilket gör att jag blir lite trött i handen. Kan kanske vara en vanesak och hur jag lägger tyngden över den, men det hade varit bättre om sidorna var urgröpta lite för att bättre passa fingrarna. så jag håller nog inte riktigt med om att den är "ergonomisk designad" i just det avseendet.

Sony WH-1000XM4 Wireless Over-ear Headset
Full Star 1
3.6
(67)
2 599 kr
n
nilsingvarsson
16 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 4 år sedan

Kommer från Sennheiser Momentum 2 wireless, som jag varit hyffsat nöjd med. Mina upplevelser blir en jämförelse mot mina gamla lurar och de här lurarna är bättre på i princip allt, så jag är mycket nöjd! + Bättre ljud, framför allt basen är mer framträdande och tydlig även vid låg volym. + Bättre ANC och med olika lägen. Har dock stängt av att lurarna automatiskt känner av, för det var bara irriterande. Använder den manuella knappen på kåpan för det istället. + Bättre komfort (större kåpor som passar mina öron bättre och lättare vikt). + Bättre funktioner och inställningar via app. + Bättre ljud vid uppringning. + Högre output volym (behöver inte ha lika hög volyminställning på blåtand). + "Tala-i-chatt" funktionen fungerar riktigt bra (om än ett konstigt namn på funktion). Brukar för det mesta ändå ta av lurarna, för det känns artigare mot den man pratar med. + Smidigt att kunna kontrollera volym och play/paus genom att dra upp/ner och dubbeltrycka på utsidan av höger kåpa. Det enda negativa, som jag tycker Sennheiser var bättre på, är känslan av kvalitet och materialval. Sony-lurarna känns mer plastiga och sladdriga. Provade föregångaren XM3 i butik innan jag bestämde mig för dessa. Beroende på budget och behov, tror jag precis som en annan recensent säger att XM3 är tillräckligt bra, då skillnaden dem emellan inte verkar vara så stor ändå. PS. Såg just recension ovan som i princip är likadan som min... Lustigt sammanträffande, men jag kan bara hålla med och bekräfta samma upplevelse.

Ravensburger Gravitrax 27604 Startset
Full Star 1
5
(1)
483 kr
n
nilsingvarsson
16 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
4 år sedan

En mycket omtyckt julklapp av både barn och föräldrar! Och med tanke på att den är nästan slutsåld överallt, så förstår man att den blivit populär. Inga batterier behövs, ingen elektronik, inga avancerade delar som går sönder, enkelt, kreativt och lärorikt på samma gång. Dessutom finns det uppdrag/utmaningar i olika svårighetsgrader om man hellre vill bygga efter instruktion (likt lego-byggsatser). Kul också med expansioner som utökar möjligheterna. Något dyrt kanske, men får ändå full pott i betyg!

LG OLED55C8 55" 4K Ultra HD (3840x2160) OLED Smart TV
Full Star 1
4.6
(36)
n
nilsingvarsson
16 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 5 år sedan

Hade en 9 år gammal Sony KDL-46EX503 LCD innan jag uppgraderade till denna. Har läst på en hel del om OLED, och denna, samt dess föregångare, har tydligen vunnit bäst i test och petat ner Samsung från tronen. Passade på att köpa den på Black Friday för 13 490kr och kunde spara några tusenlappar. Wow vilken skillnad! Knivskarp bild, otroliga färger och kontrast och ingen eftersläpning i bilden vid snabba rörelser. Så klart beror det också på källan, men med en högupplöst källa, så märks det otrolig skillnad - nästan så man ser porerna i ansiktet på skådisarna. Det som många pratar om är svärtan och det märks tydligt hur bra teven hanterar det. Svarta och mörka områden är verkligen svarta och inte grådaskiga som på andra paneler. Den är elegant och sjukt tunn! Jag hade en platt-teve förut, men den känns som en tjock-teve jämfört med denna som endast är några millimeter tjock och ser nästan ut som en spegel. De inbyggda högtalarna är faktiskt helt OK, men jag anslöt den direkt till hemmabioanläggningen via HDMI-ARC (audio return channel) och kör för det mesta ljudet därigenom. Tar ett tag att vänja sig vid fjärrkontrollen Magic Remote, men det ska nog gå bra. Fiffigt med ett scroll-hjul, precis som på datormöss. Den påminner mycket om hur man styr ett Nintendo Wii tevespel. Efter lite pill och omstart av externa enheter, fick jag även igång HDMI-CEC och kan nu styra alla mina enheter med den medföljande fjärren. Har nu höjt upp betyget till full pott efter att jag fått det att fungera. Har ingen negativt att anmärka på, annat än att det inte är helt solklart hur man växlar mellan analog TV och digital TV, men lärde mig efter ett tag, så det är inget som drar ner betyget.

JBL Trip
Full Star 1
4
(1)
790 kr
n
nilsingvarsson
16 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
5 år sedan

Har använt den några gånger och är nöjd! De jag ringt säger att det är bättre ljud än i min andra bil från 2014, som har ett inbyggt system. Echo canceling funktion gör att kupéljud och oljud från väg och vind inte tas upp på samma sätt. Den som kör hörs bra och andra i kupén hörs OK. Högtalaren håller hög kvalitet och ger ett bra ljud för att vara så liten. Den är liten i storlek och känns inte i vägen. Några negativa detaljer är designen på knapparna. Dels är de inte så taktila, i det att det inte "känns" när man trycker på dem. De är helt platta och man får ingen vibrerande sk "haptisk återkoppling". Och dels är de placerade på ett sätt och är så pass känsliga, att när man ska greppa hela enheten för att sätta fast eller ta loss den, kommer man lätt oavsiktligt åt dem och kan av misstag aktivera talstyrning eller nått annat.

M-Audio Studiophile BX5 D3 (st)
Full Star 1
5
(1)
1 149 kr
n
nilsingvarsson
16 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 6 år sedan

Hade föregångaren BX5a innan. Med dessa märker jag skillnad till det bättre. De har en fyllig och mjuk ljudbild och en ok bas för sin storlek. Har dem anslutna till ett externt Focusrite 2i2 ljudkort via balanserade XLR-kablar för en brusfri uppspelning. De låter mycket bra på låg volym och levererar bra ljud om du vill trycka på lite. Har förvånansvärt mycket kraft för sin storlek. Kevlar på basen och en silk-dome på diskanten bidrar förmodligen till ljudbilden. En trevlig uppdatering är LED-dioden som du använder för att placera högtalare i en optimal position för bästa upplevelsen, samt möjligheten att justera basen beroende på om om du har begränsningar för hur nära en vägg du måste placera högtalaren. För det priset är detta en mycket fin monitor. Jag har inget negativt att säga om dem. Rekommenderar ett bra ljudkort för att monitorerna ska få bra förutsättningar. Moderkortets inbyggda kretsar riskerar att avge störningar från övrig elektronik och har generellt lägre kvalitet, samt har ofta ett lågt signal-brusförhållande (RNS).

Asus ROG Gladius
Full Star 1
4.4
(22)
870 kr
n
nilsingvarsson
16 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
6 år sedan

Mycket nöjd! Bytte från Kingston HyperX Pulsfire FPS och innan dess hade jag Logitech G400. Använder palm/fingertip grepp. Gladius har precis det jag saknade mest hos Pulsfire FPS, dvs. greppvänligheten, ergonomin och utformningen av sidorna. Den här musen är, till skillnad från Pulsfire, designad som ett V om man tittar bakifrån, vilket gör att mina fingrar inte glider av sidorna om jag behöver lyfta eller flytta musen. Den här musen behövde jag inte "lära mig" eller "vänja mig vid", utan den bara satt där som ett smäck. Andra plus för mig är: + Ännu mer urgröpta/skålade knappar (...än Pulsfire) + Ordentligt mönstrade sidor som ger bättre grepp (...än Pulsfire) + Ordentligt skålad vänstersida för tummen, så att tummen får en bekvämare och mer avslappnad position (...än Pulsfire) + Knapparna är mycket lätta att trycka på + Distinkt scroll-hjul + Tvinnad kabel + Fränt pulserande röd ROG logga ;) Det enda som skulle göra det ännu bättre för mig tror jag, var om den var aningen längre, men det är inte något som drar ner mitt betyg, eftersom det är omöjligt att designa storleken på möss så den passar allas händer. Utöver allt ovan, så har jag inte behov av anpassningsbar RGB-belysning och vill dessutom inte ha den extra tumknappen som finns i Gladius II (som efter kritik är borttagen i Gladius II Origin), så det här kändes som ett prisvärt val. Köptes på plats på Dreamhack för extra billigt kampanj-/mässpris, så detta kändes som en riktigt bra affär ;)

Webhallen
Utmärkt
(500+)
n
nilsingvarsson
16 omdömen
UtmärktRedigerades 9 år sedan

Bra erbjudande på gaming laptop. Allt funkade kanon. Det enda jag saknar, som andra gör, är att skicka mejl även när kollit skickas från webhallen och inte bara en bekräftelse på köpet.