Prisjakt

Gnudas

Medlem sen 2010-11-22
8
Bidrag
5
Hjälpsamröster
Jura S8
Full Star 1
3.8
(6)
19 960 kr
G
Gnudas
8 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
ett år sedan

Väldans gott kaffe, vilket är det viktigaste. Haft den i snart 2 år Väldigt nöjd med inköpet, gick från en moccamaster och en trist kapselmaskin. Valde mellan denna och E8, i grunden sägs de vara samma maskin men denna har touch display och lite bättre materialval och kom färdig med dongle. Just där och då skilde det inte allt för mycket i pris om man köpt till dongeln till e8an. Testade appen mest i början, kan väl tänka mig att om man vore många på middag och alla kan göra sin specialare i appen så finns det väl ett användningsområde nu är det inget jag betalt extra för. Anledningen vi valde Jura efter att ha studerat massa youtubeklipp är att den var så lätt att rengöra, den säger till när man behöver byta filter, lägga i rengöringstablett, tömma droppbrickan, tömma sumpbehållaren, rengöra mjölkenheten, fylla på vatten och fylla på bönor. Hade jag fått ändra på något så hade jag väl haft en tydlig nedräknare, om x antal koppar behöver du.... så hade man själv kunnat välja när man utför något av ovanstående. Nu blir det ett trist avbrott mellan de 2 morgonkopparna som vi gör - för att göra rent droppbrickan och tömma sumpen och så MÅSTE MAN FYLLA PÅ VATTEN JAG VILL BARA HA MITT KAFFE NU! Tror säkert man kan göra bättre kaffe i en manuell "riktig" espressomaskin, skumma mjölken själv, göra söta nallemönster osv, me vi valde helautomatisk för det är så enkelt och blir väldigt bra varje gång. Som någon skrev, man behöver lägga pengar på rengöringsprodukter emellanåt, men så farligt dyrt är det inte, kör rengöring uppskattningsvis 4-6 gånger om året, byter vattenfilter med 1,5-2 månaders mellanrum. Köper dessa på amazon (verkar vara billigast där). Enda problemet vi haft är att mjölken inte skummades efter 1,5 år... visade sig att där är en luftventil vid spaken för mjölkskummaren som blivit igentäppt. Hade missat att man kunde och skulle lossa den vid rengöring. Var bara att dra loss och skölja av, så var maskinen som ny.

Webhallen
Utmärkt
(500+)
G
Gnudas
8 omdömen
OK3 år sedan

Har handlat massor av Webhallen genom åren, brukade vara en riktigt bra butik. Som en liten lokal datorbutik fast med styrkan att vara en kedja. Känns som om den känslan gått lite förlorad. Nu senast var väl lagerstatus inte helt tydligt, "50+ hos leverantören". Det brukar betyda att det finns hos leverantören och att med någon dags fördröjning så får man det man beställt. Sen så vill webhallen ta betalt för leverans till instabox, kanske man borde se över i dessa pandemitider. Avbeställde och beställde från inet istället som helt klart tagit över att vara Malmös bästa databutik.(Gratis leverans till instabox). Så kära webhallen, försök hitta tillbaka till det ni en gång var.

mQuvée WineExpert 38 (Rostfri)
Full Star 1
3
(1)
9 295 kr
G
Gnudas
8 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 år sedan

Köpte den svarta, väldigt snygg. Ersätter ett äldre slitet skåp cylinda som gjort sitt och tackade för sig efter en källaröversvämning. Kvalitén är väl lite sådär på exteriören, fick inte på handtaget då gummilisten sitter lite över hålen. Vi kör utan handtag, den öppnas enkelt ändå, men vore snyggt att täppa igen hålen med nån gummiplugg (kunde ju följt med). Då golvet i vår källare är ganska ojämn klinkers så skulle jag reglera ena benet (enligt instruktionsboken) efter att ha roterat skruven/foten några varv så hade jag den i handen, väldigt kort skruv. Sen var det nära på omöjligt att få in den igen, väl på plats så vickade skåpet åt andra hållet, ville inte göra om samma grej igen så rättade upp den med en kartongbit istället. Sen skulle den stå och vila i 10 minuter enligt instruktion, så det fick den. Vi startade och fyllde på med vinflaskor, några 38 flaskor blev det väl inte - nu har vi iofs inte några bordeauxflaskor utan något större diameter, lite tajt men funkar. Alla hyllor har som tur inte samma storlek, så med lite pusslande så får man in även vidare skumpaflaskor på nån hylla, tror man kan få in nån bag in box också längst ner. Bortsett från ovan nämnda bekymmer, så känns skåpet väldigt gediget och stabilt och ser väldigt bra ut. Knapparna på inställningspanelen känns väldigt bra och det är väldigt lätthanterat. Har inte haft det så länge, får återkomma med tillägg senare, men skulle lugnt rekommendera det, men att man bör vara införstådd med att inte räkna med 38 flaskor och ta det lugnt med skruvarna för att rikta skåpet. Handtaget hade väl gått att få dit med lite åverkan på gummilisten om det vore viktigt för oss.

Star Trading Spotlight LED 210lm 2700K GU4 3,1W (Dimbar)
Full Star 1
1
(1)
G
Gnudas
8 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
4 år sedan

Bytte ut en trasig lampa mot den här, den lyser men att påstå att dem är dimbar vore ju en smärre lögn. Lampan är på eller av och lyser lika starkt oavsett hur man reglerar dimmern. Så köp en annan lampa om ni önskar kunna reglera ljusstyrkan.

Logitech MX Keys (Nordisk)
Full Star 1
4
(45)
999 kr
G
Gnudas
8 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
4 år sedan

Är lite kluven gällande detta tangentbord, har haft det ungefär 6-7 månader nu Min tanke var att då det är ett litet ganska kompakt men fullsize tangentbord så skulle jag ha det min till media / spel dator (har inga höga krav på speltangentbord) som jag har kopplad till tvn. Det funkar sisådär till det, det har en låsknapp i höger hörn, vet inte hur många gånger jag råkat låsa datorn när jag ska lyfta upp det och flytta det (det går dock att stänga av knappen). Har även upplevt att det ibland kan glappa lite på w. Så att spela funkar sådär då. Nu har mitt gamla Logitech diNovo Edge fått åka upp från källaren som medietangentbord i väntan på något bättre. Har det nu som kontorstangentbord, och där kommer det verkligen till sin rätt, sanslöst skönt att skriva på, låg profil och ingen travel. Har fått ersätta mitt Logitech Illuminated Keyboard K740, rejält uppsving. I min mening det första som kommit som kan mäta sig med det. Kan dock sakna handledsstödet. Positivt - väldigt skönt att skriva på när man vant sig - nästan ingen key travel att tala om - lätt att byta mellan enheter Negativt: - lite för lite kanter - lätt att råka trycka på knappar när man flyttar det - dålig idé att ha det som speltangentbord - det saknar utfällbara ben för vinkeljustering (vinkeln är iofs rätt bra ändå för mig) Summering: använder man det till 'rätt' sak så är det fantastiskt, om man inte har behov av vinkeljustering och handlovsstöd.

Kingston A2000 M.2 1TB
Full Star 1
4.3
(18)
1 199 kr
G
Gnudas
8 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
4 år sedan

Bra och snabb, gör vad den ska, tänkte först köpa 500 gb, men 1000 gb känns mer rätt med tanke på vissa spels storlek. Det som drar ner betyget är att Kingston skickar med länk och licenskod för att ladda ner ett program för att migrera över innehållet från gamla disken till nya. Väldigt segt att ladda ner, och när det väl kom ner så funkade inte programmet. Hittade inte heller något annat program för att migrera "gratis" så blev att installera om windows (vilket iofs i slutändan nog ger bättre resultat).

Lenovo IdeaPad Y700-14 80NU0028MX
Full Star 1
4
(1)
G
Gnudas
8 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 8 år sedan

Helt ok för det priset. + tangetbordet + prestandan - batteritiden (men man köper inte en "speldator" för att ha bra batteritid) - musplattan som är en från Alps och inte Synaptics känslan i musplattan är helt ok, men den har brister i funktionalitet och man kan inte ställa in den på lika många sätt som Synaptics. Funderade ett tag på att lämna tillbaka datorn pga den undermåliga plattan, men hittade flera forum där fler haft problem och hittat sätt att göra ändringar via regedit.exe i windows. Den saknade stöd för 2fingertouch = högerklick, löstes via regedit.exe Om man har en tangent nertryckt så är musplattan inaktiv, så får man för sig att spela minecraft utan extern mus så kan man inte svänga och samtidigt som man går framåt, löstes också via regedit.exe Saknar stöd för scroll i högerkanten, har inte hittat lösning på det än. En annan kommentar, läste nånstans att den inte har lika bra skärm som andra datorer, den blev mer eller mindre sågad, men inte jag funderar på, jag tycker att den är klockren, men jämför med min 4 år gamla laptop.

GameShop
OK
(500+)
G
Gnudas
8 omdömen
OKRedigerades 12 år sedan

La precis en beställning på skyrim, som enligt prisjakt ska kosta 100kr vilket är 330kr mindre än alla andra (inkl frakt) ... för bra för att vara sant? Det återstår att se :) Garderar mig med 5 stjärnor som kan antingen gå upp eller ner... när jag beställde stod det 10 dagars leverans efter min beställning står det "-" på leveransen... spännande... tillägg: det var för bra för att vara sant... tydligen en automatisk uppdatering pga fel uppgifter ifrån leverantören... dom skötte det väl ändå rätt snyggt... men sånt ska la inte behöva hända...?