Prisjakt

TheDaemon

Medlem sen 2010-09-11
8
Bidrag
1
Hjälpsamröster
TP-Link Archer AX72
Full Star 1
3.3
(3)
1 299 kr
T
TheDaemon
8 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
ett år sedan

Fungerar riktigt bra, pålitlig, bra täckning och hastighet sett till priset. Kör som AP kopplad till en annan Archer och har inte behövt röra den, starta om eller liknande alls sedan installation. Testade en Huawei WiFi AX3 QC WS7200-20 innan men känner att extra pengarna för denna var värt det sett till prestandan och funktionerna. AX73 ligger ibland endast ~100:- över denna och har något högre prestanda (triple core processor vs. dual core i AX72-fallet), men har sett några omdömen om att den inte är riktigt lika stabil så mitt val föll på denna. Asymmetriska designen på ovansidan är rätt ful i min mening men det får man leva med. :) Obs: Det tidigare omdömen sagt om föräldrakontroll verkar rätt illa, i mitt fall har jag inget behov så har varken testat eller vägt in det i betyget. Behövde inte heller skapa något konto men då använder jag inte appen heller utan har ställt in routern direkt.

Harmoniq
OK
(189)
T
TheDaemon
8 omdömen
DåligRedigerades ett år sedan

- Leveransen "ok", men tog ungefär dubbelt så lång tid som tänkt. Tekniskt: - Lyckades få igenom beställningen utan att godkänna deras köpvillkor. - Fick mail-utskick trots att jag inte godkänt detta i samband med beställning. - Kunde inte välja leveransställe, när jag ändrade mitt val så refreshades sidan med nollställda leveransalternativ om och om igen, testade i flera webbläsare. + Priset för varan var helt OK, men de har en del att jobba med, inte värt att beställa om inte prisskillnaden är väldigt stor. + I skriven stund har de bra betalningsalternativ, Klarna m.fl.

Arctic P12 PST PWM 120mm
Full Star 1
3
(2)
71 kr
T
TheDaemon
8 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
2 år sedan

+ Väldigt prisvärda, presterar bra och är tysta. + PST innebär att de kan seriekopplas direkt utan att blanda in annat kablage eller controllers. - Skruvarna är inte svarta och skruvhålen är lite sådär, vissa kan ha några få skavanker på vid uppackning.

Proshop
Utmärkt
(500+)
T
TheDaemon
8 omdömen
OK4 år sedan

+ Konkurrenskraftiga priser, på de varor jag köpt av dem åtminstone. + Bra hantering av returärenden. ~ Ok men jämfört med andra kedjor relativt medioker leveranstid till Sverige. - Bristande produktinformation i väldigt många fall, dåligt språkbruk på många småställen och ofta blandat mellan olika språk. De har dock sin site på 7 språk så är väl inte allt för konstigt. - Värdelös statusuppdatering och uppföljning på beställningar, väntat i 8 dagar sedan beställning på varor som var i lager och allt som står är "Behandlas".

Cleanmate S300
Full Star 1
3.9
(9)
T
TheDaemon
8 omdömen
Full Star 1Half Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 år sedan

Köpte den för 499 :- på utförsäljning och då är den väl en ok kul pryl att leka med för den lagom seriöse städaren. Jag sätter dock betyget i relation till ordinarie priset (1690 :- i skrivande stund) och då är den ett dåligt köp, då det priset ligger väldigt nära "ordentliga" smarta robotdammsugare. Där den väl kommer fram så har den helt ok sugkraft, men den har inget navigationssystem utan kör bara på förprogrammerade "spår", majoriteten av detta består av att köra rakt fram tills den krockar i något, svänga något åt höger och sen upprepa processen tills batteriet dör. Min lägenhet är i det närmaste drömmen för en robotdammsugare då jag inte har några större mattor, inga trösklar förutom till badrum osv och ändå lyckas den köra fast och haka upp sig på småsaker som exempelvis en minimal liten dörrmatta jag har vid balkongen. Lite oklart hur bra den täcker av ytan över tid då den nästan alltid lyckats köra fast i något. Den har alltså inget navigationssystem, klarar hinder dåligt och startas även endast manuellt vilket lite förstör hela poängen för min del. Den låter en hel del så det är inget jag skulle vilja starta på morgonen när jag lämnar för jobbet med hänsyn till grannar och kan alltså inte ställas in med timer för att starta exempelvis mitt på dagen. Så om du hittar den för samma pris som jag (499 :-) och vill ha något att testa - visst. Om du är ute efter en ordentlig robotdammsugare - Buy it nice or buy it twice.

ASRock Q1900-ITX
Full Star 1
4
(6)
T
TheDaemon
8 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 10 år sedan

Har uppgraderat min HTPC från en Asus E45M1-I Deluxe (E-450) till detta kort. Valde personligen detta kort pga goda erfarenheter av AsRock samt att detta än så länge är det enda J1900-kort som har optisk S/PDIF ut samt DVI. -Jämförelsevis så hade E45M1-I Deluxe till skillnad från detta plats för fullsize DDR3, PCI-E x16 med mera trots en mycket större kylfläns och väldigt mycket andra extrafunktioner på kortet. Mycket nöjd överlag men det känns alltså som att de kunde utnyttjat ytan även på Mini-ITX bättre.

Func MS-3
Full Star 1
2.1
(21)
T
TheDaemon
8 omdömen
Full Star 1Half Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 11 år sedan

Kass sensor, "ville" att den skulle vara bra och provade med ett _tiotal_ olika musmattor innan jag gav upp och skickade tillbaka den. Hade inga problem med att få in mjukvaran etc som vissa nämnt dock.

Cherry eVolution Stream XT (SV)
Full Star 1
4
(2)
T
TheDaemon
8 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 12 år sedan

Verkade vara en någorlunda värdig ersättare till Logitech UltraX med sin rena design och brytare à scissor-switch. Tangentbordet känns helt ok även om det inte når hela vägen fram. Multimediaknapparna har en svampig känsla. Skrivkänslan är bra, men inte lika bra som UltraX hade. Bra avskalad design men trots allt inte särskilt vackert heller, rätt fula gul-orange dioder. Mitt tangentbord kom även i lite tveksamt skick, damm eller något annat stoft på sladdar och hade redan tappat lite färg på vissa knappar innan jag ens rört vid det(!). Det är inte direkt dyrt men känns inte heller särskilt prisvärt med tanke på den simpla designen och relativt låga kvalitetskänslan.