Prisjakt

stamp1s

Medlem sen 2009-07-22
8
Bidrag
7
Hjälpsamröster
Spobik
Dålig
(45)
s
stamp1s
8 omdömen
Usel2 år sedan

Finns på lager, levereras direkt. Så säger hemsidan. Sämsta leveranstid någonsin. 9 dagar och de har inte skickat varorna ännu. Kontaktat dem och får ett standard svar att de har mkt att göra tack vare deras fantastiska tillväxt. Kommer aldrig beställa här igen, finns så många bättre butiker att handla av!

Asus GeForce RTX 3070 EKWB HDMI 3xDP 8GB
Full Star 1
5
(1)
s
stamp1s
8 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
3 år sedan

Litet kompakt kort som ser riktigt läckert ut i datorn. Skönt att kunna köra vattenkylt med fulla garantier för en gångs skull. Till min förvåning så gick powerslidern att dra upp till 159% vilket borde betyda 350w! Kunde inte låta bli att testa skruva på frekvenserna lite och hamnade på stabil boost mellan 2160-2190Mhz med minnen på 16,5Ghz, max temp 41c under stresstest. Mycket bra köp om man gillar vattenkylt med mycket RGB. Går ju att släcka om man nu vill det. Drar av en halv stjärna för klumpig 12-pin adapter. Så mitt betyg blir 4,5/5. +Litet och kompakt, enkelslot. +Läcker RGB +Överklockningspotential -12 pin adaptern gör inte kabeldragningen någon tjänst.

Inet
Utmärkt
(500+)
s
stamp1s
8 omdömen
Utmärkt3 år sedan

Absolut bästa nätbutiken vad gäller datordelar. Köpupplevelsen ör på topp, snabba leveranser, bra frakt alternativ och alla tänkbara betalningslösningar! Man får snabba och relevanta uppdateringar på sina ordrar. Så pass bra är dom att man ibland köper grejer man inte behöver..;) Enda önskan är att de alltid kunde vara billigast också!

Palit GeForce RTX 2080 GameRock Premium HDMI 3xDP 8GB
Full Star 1
5
(3)
s
stamp1s
8 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
5 år sedan

Detta kort förtjänar ett omdöme, så jag skriver ihop ett lite kvickt! Köpte detta till ett bra pris på Netonnet för ca en månad sedan. Kollade i vanlig ordning lite reviews innan jag klippte till. Det här är ett kanonkort i alla avseenden! Ett av de allra högst klockade 2080 på marknaden. Kylaren är knäpptyst, jag blev helt förbluffad av prestandan. Hade ett välkänt 1080ti i burken innan med tyst kylare, men detta 2080 sopar banan med det kan jag säga. Dubbla bios med switch på kortet, levereras med oc mode aktiverat och då stannar inte fläktarna helt nån gång utan snurrar sakta och ljudlöst även vid vila. Flyttar man switchen så aktiverar man referens klock och kortet får passiva fläktar som stannar. Kör alltid kortet i oc mode då jag föredrar att hålla kortet svalt även vid vila, fläktarna hörs inte ändå. Vid full belastning vid prestandatester ligger kortet på 72-74 grader och då har jag riktigt låg fart på chassifläktarna. Kan inte höra något märkbart coilwhine. Ytterst lite vid menyer i 1000fps typ, men annars inget jag reagerat på alls. Har fått en väldigt tyst dator! Jag är otroligt nöjd med kortet, det känns verkligen premium som det också heter. En del reviewers klagar på utseendet men jag gillar hur det ser ut monterat i chassit. Finns lite rgb att leka med, ganska stilrent i mitt tycke, men palits program för att sköta detta är lite billigt kan jag säga, men det fungerar som det ska utan buggar som vissa andra har. Finns en knapp för auto oc i programmet, testade funktionen och det gav en stabil oc med 7% ökning enligt programmet. Kollade kortet i gpu-z och upptäckte att kortet har samsung minnen också. Trevlig överraskning då de är de bästa vad gäller prestanda och tillförlitlighet. Kort sagt, dock med bara en månads erfarenhet: Jag kan starkt rekommendera ett inköp!

MSI GeForce GTX 1080 Gaming X HDMI 3xDP 8GB
Full Star 1
5
(10)
s
stamp1s
8 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 6 år sedan

Bara haft detta 1080 gaming X i en dag nu, men jag skickar vidare mina intryck. Från det att du börjar öppnar kartongen så känns det att du köpt något "extra" fint. När du sedan får ut kortet ur kartongen och skyddspåsen så slås jag av hur tungt och gediget kortet känns, t.o.m plasten känns dyr! Tittar man sen lite närmare så ser hela kyllösningen väldigt genomarbetad ut med riktiga kylflänsar som täcker hela den maffiga strömförsörjningen bl.a. och dessa är dessutom i svart färg som passar perfekt in i det rödsvarta temat. Ett riktigt snyggt kort i mina ögon vilket blir allt mer viktigt i nya datorbyggen. Nog om det, när det skall monteras i ett mitx chassi som jag har, märker man att vad kortet sparar i längd tar det igen i höjd precis som andra också nämner. Men jag vill också tillägga att strömkontakterna sitter precis uppe i övre kanten och inte nedsänkt som på vissa andra kort, det gör att man måste räkna med att kablar och kontakter bygger ytterligare centimeter på höjden. Hunnit med att köra lite stresstester och benchmarks för att se att allt fungerar och se hur kylningen sköter sig. Tycker att kortet är mkt väl avvägt vad gäller temp kontra ljudnivå. Knappt hörbart över huvudtaget. Andra fläktar i chassit låter mer trots att de är av den tysta kvalitativa sorten. Kortet ligger runt 73-75 grader i full belastning i syntetiska stresstester, detta i ett förhållandevis trångt chassi, helt ok med tanke på den låga ljudnivån, blir faktiskt så att man börjar reta sig på andra komponenter i chassit som nu helt plötsligt tycks låta mycket mer i förhållande. I menyer vid höga bildfrekvenser kan man höra lite svagt spoltjut men hör absolut inget vid spelande. Finns en liten msi logga på kortet man kan ställa in lite färger på. Övertygar inte tycker jag, där är många andra bättre. Men de röda lysande "gälarna" ser helrätt och argt ut. Man kan släcka allt om man vill också. Som ni förstår så får detta kortet full pott av mig. Det är sällan de billigaste korten på prisjakt, men jag tycker att det märks tydligt var extraslantarna tagit vägen. Den gamla klyschan "man får v..m..betalar för" stämmer i detta fallet. Rekommenderas!

Bose SoundTouch 10 WiFi Bluetooth Högtalare
Full Star 1
4.5
(11)
s
stamp1s
8 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 7 år sedan

Köpte den här i svart för en vecka sedan och är mycket nöjd nu. Krånglade först med kontoregistrering i Bose appen, gick inte att välja land med android telefoner. Slutade med att jag reggade via vår Ipad och använde sedan min S7 för att ställa in högtalaren. Preset knapparna (6st) på toppen av högtalaren är den största anledningen till att jag valde Bose, den ska nämligen vara köksradio som alla i familjen skall kunna hantera och där överglänser denna högtalare resten i samma prisklass! Lagt in några radiokanaler och spotify lista på presetknapparna och nu behöver inte appen användas om man inte vill, kanonbra för elekronikfientliga familjemedlemmar! Fantastiskt enkel att använda även för vår 4 åring som gillar musik och bara behöver trycka på "sin" knapp för att börja lyssna. Fjärr finns också med samma presets. Läste ett annat omdöme på en annan sida angående dåligt ljud och jag kan säga att denna högtalare låter väldigt olika beroende på placering. Ställde den först på en bänkskiva av spånplatta, tyckte den lät väldigt bastung och otydlig, ställde den sedan på micron av plåt med kakelvägg bakom och ljudet blev helt annorlunda. Så i avsaknad av equalizer så kan lite experimenterande med placering göra underverk, åtminstone för en icke audiofil som jag! Är ni osäkra så köp hos handlare med vettig öppet köp policy, där man får prova produkten hemma innan man bestämmer sig. För ljudupplevelsen i en stor elektronik butik jämfört med ett mindre kök är inte jämförbar. Sammanfattningsvis: +Preset knappar. +Väldigt enkelt handhavande. +Enkel och bra app efter installation. +Spotify och intenetradio. +Tar lite plats. +Bra ljud för ett kök, i mitt fall. - Krånglig första konto registrering med android app. -Ljudmässigt placeringskänslig i mitt tycke.

TP-Link Archer C5400
Full Star 1
3.4
(13)
3 227 kr
s
stamp1s
8 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 7 år sedan

Har haft ett par Asus routrar innan denna varav den sista var RT-AC68U. Har bara ägt den här I snart en vecka, så tiden får utvisa om betyget består. Hushållet har 15 klienter varav 11 på wifi, datorer, ip kamera, spelkonsoller,telefoner, surfplattor mm. 2 våningshus. Kraftigt förbättrad täckning I huset. Full fart I alla rum även på 5Ghz. Har fiber 200/100 och får ut det överallt nu. Tidigare var det ungefär halverat på andra våningen. Bra med 2st separata 5Ghz band, kan då ha ett för bara gaming och det andra för telefoner, plattor. 2,4Ghz för mindre krävande/äldre apparater. Just nu kör jag med smart connect aktiverat och då slås alla band ihop till ett SSID och routern sköter själv vilka klienter som hamnar på vilket band utifrån behov just då. Finns en hel del inställningar för den som vill och kan men inte riktigt I nivå med Asus. Appen till routern är av enklare sort men täcker ändå mina behov. Sticker inte ut designmässigt, lite"Stonehenge" med antennerna upfällda. Diskreta små dioder utan blink, går även att stänga av eller till och med styra med schema. Tung och gedigen och absolut inget rymdskepp. Kan hängas på väggen. Plus och minus efter denna korta tid: +Täckning +Hastighetsprestanda +Enkel konfiguration +Snyggt gränssnitt + 3 band + Inställningsmöjligheter + Design + Prisvärd i jämförelse med likvärdiga routrar. Enda minuset för mig så långt är väl att priset trots rea ändå är ganska högt. För den riktigt avancerade användaren kan nog en och annan inställning saknas. Så: - Pris - Inställningar Återkommer om intrycken behöver uppdateras! Uppdatering 25/12-16 Nästan tråkigt bra router, behöver aldrig fixas och trixas med:) Inte haft några oförutsedda avbrott under denna månad. Har koll på det då min nätverkskamera larmar om det händer. Allt känns rappt och fint och inga klagomål från resten av familjen, så jag behåller det höga betyget. Gamla asus:en jobbar som mediabrygga på övervåningen och gör det bra, men får nog trots allt stanna där!

Asus GeForce GTX 980 Strix DirectCU II OC HDMI 3xDP 4GB
Full Star 1
5
(13)
s
stamp1s
8 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 9 år sedan

Nästan full pott för detta grymma kort! Priset drar ner en stjärna. Bytte upp mig från ett 970 strix. Var dock mycket nöjd med 970 kortet, men bytte tack vare en bra deal samt funderingarna på 970:ins minneshantering. Hade Gigabyte 980 gaming hemma samtidigt, men blev inte lika imponerad av det. Den lite högre klockningen gjorde att kortet gick både varmare och ljudligare. Kör mini itx chassi och kylningen går ej att jämföra med ett större chassi förstås. Provade även att klocka upp strixen till samma hastighet och konstaterade att temperaturen ändå hölls lägre med mindre och knappt hörbart fläktande. (Trots tester som visat annorlunda)Väldigt snyggt och välbyggt kort annars. Någon cm längre än strix men mkt lägre. Ser litet ut i jämförelse sida vid sida. Kan rekommendera de med trånga mini itx chassin att inte stirra sig blinda på höga fabriksklockningar, när det ändå är så enkelt att klocka korten manuellt. Då kan man ha ett tyst och svalt kort och sedan klocka upp och stå ut med lite högre fläktljud när det behövs. Förutom priset och storleken på kortet för vissa chassin så ser jag inga svagheter i detta kort. Tyst, svalt, snygg design, backplate och väldigt snabbt!