Prisjakt

Merdique

Medlem sen 2008-10-19
83
Bidrag
121
Hjälpsamröster
Trust Verto Wireless
Full Star 1
1.5
(2)
212 kr
M
Merdique
83 omdömen
Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 månader sedan

Musen i sig är riktigt bra och har utan tvekan förbättrat mitt karpalproblem. Men USB-mottagaren är värdelös och tappar ofta kontakten på ca 2 m avstånd. De ansvariga som en gång i tiden beslutade om 2,4 GHz-standarden förtjänar en speciell plats i helvetet. Förmodligen ingen annan teknik har varit ett större irritationsmoment i mitt liv än det, från min första Wi-Fi-router 2003 till dagens bluetooth-enheter. Uppdatering efter ett halvår. Scroll-hjulet har nu ballat ur och scrollar ofta åt fel håll. Kvalitet! Uppdatering efter 15 månader: bakåtknappen har nu lagt av. Rent skräp. Uppdatering 3 år senare: fick bytt första exemplaret genom reklamation för att bakåtknappen dog. Har haft den andra musen i ca 2 år, nu har bakåtknappen på den dött också. Så uppenbarligen något designfel som gör att just bakåtknappen lägger av. Återigen, skräp.

Samsung Neo QLED QE75QN85B 75" 4K Ultra HD (3840x2160) Smart TV
Full Star 1
4
(2)
M
Merdique
83 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 8 månader sedan

TVn är bra på många sätt men vill bara göra en snabbrecension om Gsync när man kopplar den till en PC för att spela. GSync funkar inte särskilt bra trots att tvn stödjer VRR. Vem man ska skylla på är omöjligt att veta, men TVn är inte officiellt Gsync-certifierad så något gehör hos Nvidia lär man inte få. Problemet är utbrett iaf om man googlar. Det som händer är att man frekvent men slumpmässigt får svart bild i några sekunder. Det händer bara med Gsync aktiverat. Jag har ett 4070 men har sett rapporter om kort från 3000-serien också. En enorm besvikelse.

Kitchenware by Tareq Taylor ONEPan Stekpanna 28cm
Full Star 1
1
(2)
1 379 kr
M
Merdique
83 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
ett år sedan

Casha in på människors vilja att vara mer miljövänliga. Jag fick denna i gåva och har använt den nästan dagligen sen december. Redan i mars började jag märka att det brände fast. Nu i april är den i princip obrukbar för att steka i, non stick-funktionaliteten är helt borta. Inte ens de billigaste snikmodellerna från ikea har så kort livslängd. Sist jag kollade kostade det 600 att få ny ytbehandling/målning. Lägg det på en redan dyr produkt. Briljant affärsidé då nog många köpare kommer köpa iaf en ommålning för att ge konceptet en chans, och ONEpan har cashat in 1800 på människors välvilja. Jag kommer slänga min.

Fractal Design Ion SFX-L Gold 500W
Full Star 1
1
(1)
1 399 kr
M
Merdique
83 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades ett år sedan

Uppdatering ett år senare efter byte av system: Det här nätagget funkar riktigt uselt med nya gen Ryzen. Har en 7600X som körs på Eco Mode samt undervoltad och temperaturerna är mer än hanterbara i mitt lilla chassi (Louqe Ghost S1). Men nätaggregates fläkt går numera igång hela tiden trots att strömförbrukning inte är mer än på runt 50 W, vilket jag mäter från vägguttaget. Fractal Designs egna spec säger att fläkten ska vara avstängd upp till 250W. Jag vet inte om det är nåt med 7000-serien som inte nätaggregaget gillar, men det är sjukt irriterande att bara ha en webbläsare öppen samtidigt som fläkten går på och av hela tiden. Ursprunglig recension: Köpte för 799 som del i en gradvis övergång till SFF. Eftersom allt är dyrt nuförtiden så tar jag det pö om pö. Vill bara påpeka att detta inte är optimalt i ett vanligt chassi eftersom alla sladdar är korta. Det funkar men kabelhanteringen är inget man är stolt över. Tyst och svalt, håller sig mest passivt men har inte spelat så mycket det senaste.

Asus ROG Strix B650E-I Gaming WiFi
Full Star 1
2.5
(2)
3 314 kr
M
Merdique
83 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades ett år sedan

Coil whine from hell. Parat med 7600X. Så fort CPUn går ner i idle i Windows startar kanske den värsta coil whine jag varit med om. Låter som ett gammalt dialup-modem/fax. Försvinner om C states avaktiveras men det innebär ju att processorn inte klockas ner alls i idle. 4000 pistoler och den här kvalitén? Läst många rapporter om att detta kort har mycket coil whine. Men itx-alternativen med AM5 är få. Edit: returnerade kortet. Itx-chassin är menade att stå på skrivbordet, och itx-chassin är sällan ljudisolerade. Om man som tillverkare av itx-moderkort inte förstår det så kanske man inte ska tillverka itx-brädor.

IKEA
Dålig
(329)
M
Merdique
83 omdömen
UselRedigerades ett år sedan

Köp ALDRIG presentkort på Ikea. När du väl ska använda det hävdar Ikea att beloppet reserveras i 4 timmar, så ifall ordern inte slutförs, t ex om du ska ändra något i kundvagnen, så kan du inte använda presentkortet igen. Det har gått över 4h nu och saldot är fortfarande 0. Bedragare och tjuvar.

Deltaco SH-P01
Full Star 1
3.5
(22)
97 kr
M
Merdique
83 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
ett år sedan

Den nya omgjorda appen är ett rejält nedköp. Det tar mycket längre tid för den att ansluta till mina redan tillagda pluggar så jag måste vänta uppåt 10 sekunder innan jag kan stänga av eller sätta på manuellt. Skedde inte med den gamla appen. Klassiskt exempel på när förändringsberoende utvecklare förändrar för förändringens skull, där förbättring är långt nedprioriterat.

Apple iPhone 13 5G 4GB RAM 128GB
Full Star 1
3.9
(13)
5 883 kr
M
Merdique
83 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 2 år sedan

Foxconn har gjort det igen! Sprillans ny iPhone 13 och simkortsläsaren är trasig, testat flera simkort utan framgång. Detta är min tredje Apple-enhet och andra som måste på service direkt efter köp. Klassisk kvalitetskontroll från mittens rike. Kul att köpa en ny telefon för att omgående få den bytt mot en refurbished från service center. Edit: efter lite tjafs fick jag en helt ny med fungerande simkortsläsare och slapp serviceärende. Men höjer bara en stjärna. Apples kvalitetskontroll måste ha dalat de senaste åren. Det är synd att ett så starkt varumärke besudlar sig själv genom att tillverka merparten av sina produkter i lågprislandet där kvantitet >>> kvalitet.

Roxcore Avenue Silence Over-Ear Wireless Over-ear Headset
Full Star 1
3.4
(7)
M
Merdique
83 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 2 år sedan

Brusreduceringen är sådär, högre frekvenser utesluts inte så t ex motorljudet på bussen hörs fortfarande, men det bullrigaste försvinner. Det tråkiga är att de hade varit mycket bättre om muffarna haft memoryfoam. Trycker man på lurarna så det sluter tätare är brusreduceringen riktigt bra. Ljudet är bra med ANC på, dåligt utan. Sen ett tips, om du tänkt köpa och har K&C på din ort, åk dit och köp. Jag var och provlyssnade i butik i väntan på prissänkning men köpte online när de gick ner till 499. Butiksexemplaret var troligen en äldre batch för det följde med ett hardcase, medan de jag köpte online bara fick en sketen påse. Så det kan vara värt att åka till butik och se ifall de har ex med hardcase på lager. Edit: sömmen på ena öronmuffen gick sönder häromdagen så kvaliteten är ingen höjdare. Kjell godtog inte reklamation och det är inte värt besväret att tjafsa när nya muffar finns billigt på Amazon. Det dåliga är att Kjell inte själva säljer ersättningsmuffar då Roxcore är deras egna märke.

Noctua NF-A12x15 PWM 120mm
Full Star 1
3.3
(3)
269 kr
M
Merdique
83 omdömen
Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 2 år sedan

Jag har nu testat tre exemplar och alla har samma problem; ett lågt tickande ljud som framträder extra tydligt på låga RPM. Det låter ungefär som en syrsa, eller sekundvisare. Jag har testat på två olika moderkort från olika tillverkare (Asus och MSI), samt från PWM-kontakten på mitt grafikkort (Asus Strix) och det är samma i alla scenarion. Det går tom reproducera genom att bara sätta snurr på fläkten med fingrarna när den är urkopplad och lyssna när den spinner ner. Det sistnämnda utesluter också coil whine. Jag är extremt kräsen och vill ha total tystnad när jag inte ska göra något krävande som att spela. Jag använder ofta min dator utan att lyssna på musik/youtube, och jag kör alltid mina fläktar på lägsta möjliga rpm när CPU-temp är under 60, och då ska en fläkt vara ohörbar. Det sus som uppstår från en 120 mm fläkt (egentligen även 92 mm) vid lågt RPM är ohörbart även utan ett ljuddämpat chassi. Jag har ett SFF-chassi (Louqe Ghost S1) som inte är ljuddämpat. När min hörsel väl ställt in sig på tystnad, oftast sent på kvällen, så hör jag det här tickandet utan problem. Jag har andra modeller från Noctua som inte uppvisar några problem, så detta var mycket oväntat. Vet inte om det är ett batchproblem men tre av tre talar för det. Edit: Har nu testat ett fjärde ex och tyvärr samma problem.