Prisjakt

sqvox

Medlem sen 2007-08-31
50
Bidrag
13
Hjälpsamröster
Samsung MS23F301EAW (Svart)
Full Star 1
2.6
(14)
s
sqvox
50 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 8 år sedan

Bra mikro med stadigt handtag. Få funktioner gör den lättmanövrerad, bara klocka och effekt. Skärmen är mycket lättläst ur flera vinklar, förmodligen en VFD- eller LED-panel. Enda nackdelen är att den glider mycket på grund av att den inte har några ordentliga fötter. Annars en mycket kompetent mikrovågsugn.

Ryobi RBC30SBT
Full Star 1
3
(2)
s
sqvox
50 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 år sedan

När man i tidigare recensioner skriver formuleriningar i stil med 'västa dyngan jag nånsin köpt' eller 'hur kan nånting suga mer?', så borde det inte kunna bli värre. Jag förväntar mig ingenting av den här grästrimmern som farsan köpte på rea, men jag blir ändå besviken. Hur är det möjligt? Jo därför Ryobi har aldrigt varit, och kommer aldrig att vara, ett kvalitetsmärke. Varenda skruv är underdimensionerad och designen skulle ge en civilingenjör migrän. Allt är byggt för att gå sönder, inget är konsekvent gjort och allt är så korkat utformat. Idag försökte jag byta från trådtrimmer till röjsåg, efter att ha bråkat med skyddskåpan i en timme gav jag upp och körde utan den. Varför den inte kan sitta fast med en bult, mutter och bricka är bortom min förståelse. Att Ryobi väljer att montera muttern till skyddskåpan i plast, gör att fanskapet går sönder när jag lossar skiten, sådär 5 år efter att jag monterade ihop den första gången. Varmförzinkade skruvar? HA, dra den om Rödluvan istället. Annars går hon ju som en klocka, med det är inte Ryobis förtjänst, de var inte de som tillverkade motorn. Den är lika trögstartad som vilken tvåtaktare som helst. Därför kastade tillverkaren in ett batteripaket som ska hjälpa till att starata skönheten. Det är en smart idé, om fanskapet inte dog efter första säsongen. Dumt nog tog jag inte det på garantin, men sånt glömmer man bort när skithögen står nere på landet och rostar. Om du trots batteripaket och dassiga luftfilter får igång henne, så gäller det att gasa försiktigt. Hon gillar inte att man ger gas när den lutar. Japp, en röjsåg gillar inte att man dansar tango i skogen en kall Långfredag. Så efter en svordomsramsa av Guds nåde, så lyckades jag får ner busken utanför garaget denna Påsk, och den känslan är mer tillfredställande än sill och nubbe någonsin kommer att vara.

Panasonic Viera TX-P50VT30Y
Full Star 1
4.8
(29)
s
sqvox
50 omdömen
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 år sedan

Bra bild i den här klassen. Värdelöst gränssnitt, värdelös fjärrkontroll med en miljard knappar. Apparna till teven är skit, som allt annat. USB-ström i viloläge funkar inte, trots mjukvaru-uppdatering. MKV funkar från USB-minne, 1080p och 720p i AC3, ej DTS. RAR funkar inte från USB. DLNA-spelare funkar, men är som allt annat i DLNA-världen bara skit. Men bra bild som sagt. Kör 1080p60 för allt, även bluray. Strömsparfunktionerna är skit, den stänger inte av sig när en signal försvinner, det blir bara myrkrig. Pynta 18 lax för denna, köp Samsung iställlet. Bra jobbat Panasonic, era vattenskallar.

Das Keyboard 4 Ultimate Cherry MX Brown (EN)
Full Star 1
4
(1)
1 813 kr
s
sqvox
50 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 år sedan

Jättebra tangentbord med bruna MX-brytare. Det stod mellan detta tangentbord och Corsairs K70. DK4U är precis som ett mekaniskt tangentbord ska vara. Stilrent utan massa extra makrotangenter, sånär som på mediakontrollerna då. Dessa fungerar utmärkt på min Windowsburk. Volymkontrollen gör sitt jobb, den är inte steglös, utan har ett kännbart klick. Hela tangentbordet har en gedigen kvalitetskänsla och känns inte alls plastigt. Jag har haft det i cirka sex månader nu, och det lever än. Dessvärre finns det ett par punkter som gör att skönheten inte får full pott. Det första felet är avsaknaden av ett ordentligt handlovsstöd, jag menar vafan Das Keyboard? Jag var tvungen att köpa ett separat från Ducky, och de tenderar, likt de bästa kändisrelationerna, att separera från varandra i tid och otid. I kombinationen med linjalen på baksidan, som dubblerar som mätinstrument och tangentbordsförhöjare, så är jag tvungen att hålla de båda odågorna på plats med häftmassa. Men numlock-ledsen lyser upp taket fint, vilket är trevligt. Corsairs tangentbord vinner på handlovsstödet, men Das Keyboard har en mycket bättre volymkontroll.

Electrolux UltraSilencer USDELUXE61
Full Star 1
4
(1)
s
sqvox
50 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 10 år sedan

Bra dammsugare, den suger bra och är tyst. Lång sladd och ett smart kombimunstycke som fungerar riktigt bra. Två handtag på enheten är också bra. Ingen av hjulen har lossnat när jag stormat lägenhetens trösklar och hörn, de verkar sitta på bra. Huvudmunstycket är i största laget och det är svårt att komma under byråer och dylikt, men jag tror det finns mindre munstycken att köpa. Nu till listan över saker som Electrolux ska förbättra. 1. Kombimunstycket, som normalt är tre munstycken på vanliga dammsugare, är jättebra, det är bara det att fästet på slangen är värdelöst. Varje gång jag vill använda det munstycket, rycks hållaren med från slangen. Fixa en bättre lösning Electrolux. 2. Fjärrkontrollen på slangen är alldeles för långsam och oresponsiv, men jag misstänker att det blir bättre med kommande generationer. 3. Knappen för att växla mellan matta och golv är lite för plastig och konstig, den funkar, men på en premiummodell ska detta inte vara fallet. Sammanfattningsvis, detta är en kompetent dammsugare, men som premiummodell ska den vara bättre.

Coline 34-3004
Full Star 1
1
(2)
s
sqvox
50 omdömen
Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 11 år sedan

Och så var vi där igen, massproducerat skräp för 299 spänn. "Lätt att rengöra", jo tjena. Det bästa är att den läcker vatten, även om du har så pass lite i att du knappt kan skala potatisen. Typ en deciliter räcker för att stänka ner hela köket, bra jobbat Clas Ohlson. Det blir ju inte bättre av att ljudnivån är så pass hög att Arbetsmiljöverket bör ingripa. Jag mätte det till 85 dB(A) på en meters avstånd. Men dansen som den gör på diskbänken är rolig att titta på, för en potatisskalare som står still får du inte för 299 kr.

Benchmark DAC1 USB
Full Star 1
4.5
(2)
s
sqvox
50 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 11 år sedan

Kalasbra DAC, inga konstigheter, bara bra saker. Jag kör via USB från windows, och det fungerar utan problem. Inga drivrutiner behövs, allting går via UAC utan några problem. Jag hade gärna sett en gain-kontroll, men det funkar bra via volumkontrollen. Det finns en gain-switch till hörlursutgången, men inte till de balanserade, vilket drar ner betyget en del. Den går ner i standby när den inte får någon signal och det är bra och så, dock så drar den fortfarande lika mycket ström då, typ 13 W.

Braun BNC009
Full Star 1
4.3
(3)
s
sqvox
50 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 11 år sedan

Snygg och nätt liten väckarklocka som är lite för plastig. Den har ett okej alarm, inte jättepipigt men det kunde vara mer harmoniskt. Det finns värre. Klockan är radiostyrd och den klarar av frekvensbanden från Tyskland, England, Japan och landet på andra sidan pölen. Men den hade lite problem när sommartid gick igång, jag var tvungen att flytta den för att den skulle få mottagning och sparka igång DST. Betraktningsvinklarna är inte de bästa men den har en bakgrundsbelysning som lyser i tre sekunder, vilket gör situationen bättre. Snooze går i intervaller om fem minuter i en timme. När du ställer in alarmet så fastnar reglaget gärna och då aktiveras inte larmet, så se upp för det.

Logitech Wireless Speaker Adapter for Bluetooth Audio Devices
Full Star 1
4.4
(59)
s
sqvox
50 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 11 år sedan

Funkar, enkel att installera och den funkar. Den funkar också, vilket är bra. Bara att para ihop och spela. Både RCA och 3,5 mm med tanke på priset är väl godkänt. Sa jag att den funkar också? Inte som allt annat blåtandsskit som inte funkar; denna funkar. Fast det bästa är nog att den funkar.

Logitech G400
Full Star 1
4.4
(61)
s
sqvox
50 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 11 år sedan

Funkar bra, prisvärd och allt det där. Doch hade jag gärna sett en variant som inte var svart. SetPoint kunde också vara mindre flashight och mer pedagogiskt.