Prisjakt

Filip27

Medlem sen 2017-04-23
50
Bidrag
35
Hjälpsamröster
Razer Pro Click
Full Star 1
5
(2)
1 113 kr
F
Filip27
50 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
2 månader sedan

Den bästa datormusen som någonsin gjorts. Fantastisk skön för stora händer och långa arbetspass. Överläget mycket bättre än den mer populära Logitech MX Master-serien då Razer Pro Click har en mycket bättre sensor och väger mycket mindre. Om jag ska klaga på något är det att horisontell scroll inte fungerar på Mac, men om man håller ned shift-tangenten medan man scrollar så går det att scrolla horisontellt ändå på Mac. Vidare skulle jag STARKT rekommendera att endast köpa denna mus från butiker som erbjuder dig 2 års garanti på den, då denna modell är känd för att i vissa fall få problem med skrollhjulet efter några månader.

NÖRDIC
Utmärkt
(500+)
F
Filip27
50 omdömen
Utmärkt6 månader sedan

NÖRDIC är Sveriges bästa butik för USB-C och HDMI-kablar. NÖRDIC är billigast, har relativt snabba leveranser och en väldigt behjälplig kundservice. Rekommenderas.

Apple Lightning - HDMI Digital AV M-F Adapter
Full Star 1
1
(2)
513 kr
F
Filip27
50 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
9 månader sedan

VARNING för att denna adapter i grund och botten inte fungerar längre med iOS 16 och uppåt. Googla på ”Apple Lightning to digital AV adapter doesn’t work iOS 16” så får du upp hundratals trådar om hur Apple inte längre stödjer denna adapter ordentligt fr.o.m. iOS 16. Det är inte ett hårdvarufel på själva adaptern, utan ett mjukvaru”fel” i iOS som gör att iOS upptäcker adaptern men inte skickar ut någon signal till den. Teorin är att Apple medvetet försämrat stödet för denna adapter för att kunna sälja fler iPhone nu när det blir obligatoriskt med USB-C på dem, huruvida detta stämmer eller inte låter jag vara osagt. Jag har testat med flera olika iPhones (iPhone XR, iPhone 12 Pro Max & iPhone 13) och alla upprepar samma mönster: adaptern fungerar de första ca 3-5 gångerna man använder adaptern för att sedan sluta skicka ut videosignal till den. Alla iPhones jag testat med har fungerande Lightning-portar och kör iOS 16.6. Självklart har jag testat saker som att starta om mobilerna, byta mellan olika TV- och datorskärmar, byta HDMI-kabel o.s.v. Adaptern skickar ut ström men tar alltså inte emot video. Om man som sagt Googlar på engelska är det hundratals personer som ”av någon anledning” fick samma problem i.o.m. iOS 16.

D-Link DCS-6500LH
Full Star 1
2
(4)
499 kr
F
Filip27
50 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 3 år sedan

Mycket nöjd med kameran. + Mycket bra bildkvalitet. + Gratis molnlagring för inspelat material under första året (och väldigt billiga priser när första året väl är slut). + Bra app. + Bra pris. + Mörkerseendet är mycket bra. + Flera motorer så kameran kan roteras 360 grader. - Plastig (men eftersom man aldrig rör den spelar det ingen roll). - Man får testa sig fram med inställningarna i appen, standardinställningarna behöver anpassas efter just ditt scenario. Rekommenderas.

LG 27UP850 27" Gaming 4K UHD IPS
Full Star 1
4
(5)
F
Filip27
50 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
3 år sedan

Mycket bra skärm. Använder den med en MacBook. + Fantastisk färgrymd med korrekt färgåtergivning, vilket gör den perfekt för bild- och videoredigering. + Laddar laptopen med hela 96 W via USB-C. + Hög PPI. + Bra inbyggd USB-hubb. + Bra byggkvalitet. + Bra höj- och sänkbart stativ. + Högtalarna är förvånansvärt bra. + Bra menyer för inställningar. - Har inget negativt att säga i dagsläget. Rekommenderas.

LG 27UL850 27" Gaming 4K UHD IPS
Full Star 1
4.8
(4)
F
Filip27
50 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
3 år sedan

Jag ägde denna version innan, och det är en bra skärm men OBSERVERA att det finns en nyare version av denna skärm 2021 som heter "LG 27UP850", denna version ("LG 27UL850") är versionen från 2019. Den nya skärmen har bl.a. mycket bättre färgrymd samt kan ladda datorn med 96 W istället för 60 W och prisskillnaden är minimal. Därför skulle jag rekommendera att undvika denna och istället köpa den nya versionen.

Samsung Galaxy Buds Plus SM-R175 Wireless In-ear
Full Star 1
4.3
(54)
1 096 kr
F
Filip27
50 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
3 år sedan

Prisvärda true wireless med bättre ljudkvalitet (bättre bas och mer dynamik) än de dubbelt så dyra Apple AirPods Pro. Ljudet är mycket bra med mycket detaljer, ganska neutralt dock men det är bara positivt. Att du kan lyssna på musik oavbrutet i elva timmar utan att behöva ladda dem i fodralet är fantastiskt bra. De fungerar mycket bra till såväl mobil som till surfplatta och dator. Det enda negativa jag har att säga är att para dessa till en ny enhet efter att ha lagt till den första är verkligen en mardröm. Man ska ”trycka och hålla” på båda hörlurarna samtidigt tills de går in i parningsläge, men när man gör det aktiveras ju bara den funktion man har tilldelat respektive hörlur i den tillhörande appen (som för övrigt är mycket bra). Jag har dessa parade till min iPhone, iPad och Mac och det har varit något av en mardröm att få det att fungera. När man väl lyckats para den fungerar det mycket bra dock. Inget problem med synk när man tittar på YouTube, Netflix eller annat videomaterial. Rekommenderas.

Apple Mac Mini (2020) - M1 CPU/GPU 8C 8GB 256GB
Full Star 1
4.7
(3)
7 290 kr
F
Filip27
50 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
3 år sedan

En mycket bra maskin för pengarna. ”Prisvärd” är ett ord jag inte brukar använda för att beskriva Apple’s datorer, men i detta fallet är den faktiskt det. M1-chippet är verkligen helt fantastiskt och utan tvekan framtiden för datorer. I skrivande stund har jag ägt datorn i ca ett halvår och det har inte varit några problem alls. macOS är ett mycket smidigare och mer intuitivt operativsystem än Windows, enligt mig. Jag kommer från en Asus ROG Zephyrus G14 med AMD Ryzen 9 4900HS, GeForce RTX 2060 och 32 GB RAM. I mina tester är den datorn ca 30% snabbare, men den datorn kostar också ca 20 000 SEK. Denna basmodell av Mac mini med M1 kostar mindre än hälften så mycket. Jag har utan problem kunnat arbeta med foto- och videoredigering i 4K och även kunnat spela ett och annat spel med bra grafik. Den största nackdelen med Mac-datorer med M1 är att alla program inte är kompatibla. En lösning på detta som har fungerat väldigt bra för mig är att köpa en Parallels Desktop 16-licens så kan du även köra Windows-program på din Mac med M1. Jag rekommenderar datorn helhjärtat.

Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV-HA112R
Full Star 1
4.5
(2)
F
Filip27
50 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
4 år sedan

Extremt mycket kraft i ett litet paket till ett väldigt bra pris. Efter att ha varit en trogen Mac-användare hela mitt liv är detta min första PC och Windows-enhet. Jag är positivt överraskad. Positivit: + Snabb och kraftfull. + Bra byggkvalitet. + Bra skärm. + Bra tangentbord. + Bra trackpad. + Bra pris. Negativt: - Fläktarna låter alltid, även när man gör enklare saker som att t.ex. surfa på internet; eftersom att det är så mycket kraft i ett sådant litet paket är detta förmodligen oundviklig. - ASUS Armoury Crate är rörigt och upplevs som något instabilt.

Xiaomi Mi Power Bank 2S 10000mAh
Full Star 1
5
(1)
F
Filip27
50 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
5 år sedan

Pålitlig, laddar snabbt och bra byggkvalitet. Kapaciteten verkar dessutom överensstämma bra med specifikationerna då den kan ladda en enhet på 8,600mAh från 0% till 100% utan problem. Rekommenderas.