Prisjakt

daniel84

Medlem sen 2006-12-08
78
Bidrag
130
Hjälpsamröster
Samsung NV7B4430YCS/U1 (Svart)
Full Star 1
5
(1)
11 990 kr
d
daniel84
78 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
ett år sedan

Jag är överlag väldigt nöjd med produkten, det är egentligen bara 1 sak (lamporna) som gör att den inte får full pott. Ska försöka sammanfatta mina tankar: + Den är stor. Väldigt mycket får plats i den, ingen volym går till spillo. + Värms upp kalassnabbt. + Dubbla värmezoner. + Snygg. + Lamporna tänds bara man öppnar ugnen, utan att behövt sätta på något program före. + Ugnluckan är inte varm överhuvudtaget, otroligt bra glas. Sålunda väldigt barnsäker. +/- Jag har inte bestämt mig för om detta är bra eller dåligt på en sådan modern ugn, men man kan inte se den befintliga temperaturen. Som nämnt ovan, så värms den upp supersnabbt, så jag kanske inte hade behövt veta om temperaturen är på 63 grader och jobbar sig uppåt mot 175, eftersom det ändå går så snabbt. Men det är så det funkar i alla fall, detta kanske är störigt för vissa personer. - Det må låta patetiskt, men det är katastrofalt störigt att lamporna i ugnen inte är konstant tända. Man måste trycka på en knapp manuellt varje gång man vill titta in i ugnen, då är lampan tänd kanske 30 sekunder. VARFÖR? Detta går inte heller ändra, frågade Samsungs support. - När ugnen har nått önskad temperatur spelas en trevlig trudelutt. Men den spelas helt seriöst 3, kanske 4 gånger. Och den är flera sekunder lång. Jag är inte döv, det hade räckt med 1 gång, möjligtvis 2 och den kunde varit kortare.

Samsung T7 Portable SSD 2TB
Full Star 1
4.3
(4)
1 863 kr
d
daniel84
78 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
ett år sedan

Kan inte ge annat än 10/10. Liten, rymmer 2 TB och har aldrig skådat något snabbare i mitt liv. Snygg också, om det nu skulle vara ett kriterium för någon. Provade först kopiera lite saker med en USB A-kabel, kom upp i cirka 310 mb/s. Sedan provade jag istället med USB-C och då kom jag upp i 750 mb/s, helt otroligt. Intressant det kan vara så pass stor skillnad, men satan i gatan vad nöjd jag är.

Google Nest Protect Smoke + CO Alarm S3000BW (2nd Generation)
Full Star 1
3.8
(20)
1 499 kr
d
daniel84
78 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 2 år sedan

Är överlag väldigt nöjd med produkten. Kan sammanfatta mina tankar: Fördelar: + Installationen var supersmidig och enkel, både att sätta upp den i taket samt wifi- och appinstallationen. + Diskret design. Ser ut som vilken brandvarnare som helst. Fast kanske lite mer high-tech :) + Själva funktionen i den, du har alltså brandvarnare samt lite andra finurliga saker den kan varna för. + Är kompatibel med ett par andra hemautomationssystem, exempelvis Philips Hue. + Stöd för både batteri samt elnät (om man väljer syskonmodellen). Varför man skulle vilja ha sistnämnda kan jag tycka är lite märkligt, om det nu brinner. Kanske slår över på batteri då, vet inte riktigt. + Lång batteritid. Har haft min nu i över 1 år och verkar inte vara några konstigheter. Batterinivån hålls det koll på och jag får reda på om det börjar krisa. Skönt jämfört med konventionella brandvarnare som börjar gnälla om det på ett jobbigt vis. + Diverse automatiska månaktliga tester som du får notifikation om via appen. + Du får en månaktlig rapport via email om vad som hänt, även testerna nämnda i punkten ovan (om bara appen varit lika bra utformad som dessa mejl hade jag varit glad - se fler kommentarer nedan!). + Rörelsedetektorn som bl.a. aktiverar "pathlight", loggar även hur många gånger någon gått förbi. Detta passar mina behov väl, då det inte registrerar *vem* som varit där, men att någon rörelse har skett. Känns på något vis tryggt att se om någon skulle varit inne i lyan då man inte är hemma. Kul med statistik också i allmänhet :p Denna funktion har jag bara aktiverad på kvälls- och nattetid. + Kan lägga in nödnummer som kontaktas om något skulle hända, exempelvis en granne. + Appnotifikationer när något verkligen händer. Fick en notifikation när jag stekte halloumi för ett tag sedan... men jag var ju hemma, så kunde avfärda det. Istället för att börja tjuta, fick jag bara en notfikation om att den känt av viss rökutveckling. Minns inte riktigt om jag bara kunde klicka bort det, men skönt att larmet inte bara började tjuta som många oldschool-varianter hade gjort. + Den kan snacka. På olika språk också! Sisådärnöjd med: +/- Appen är inte så logiskt utformad. Den har brister och känns inte 100% intuitiv. +/- "Pathlight" som kan sättas i olika ljusstyrkor, är för svag för att verkligen kunna lysa upp hallen exempelvis. Men det funkar åtminstone och ger en viss indikation på var man ska sätta sina fötter. Jag har iofs rätt högt i tak, bättre om man inte har det och/eller om det är ett kolsvart utrymme. Mindre bra: - Priset är rätt högt. För en brandvarnare med lite lull-lull liksom :) Men är väl som med allt annat, smakar det så kostar det.

Gardena Powercut 700/65
Full Star 1
5
(2)
2 184 kr
d
daniel84
78 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 2 år sedan

Kan inte göra annat än att hålla med användaren "nagra" nedan. Den tar allt som smör. Riktigt bra produkt. Det långa svärdet är praktiskt som tusan och 220 volt istället för batteri eller bensin är tacksamt (för mina behov). Under 2 000 kr också, vilket för mig är ett väldigt legitimt pris för en så pass bra produkt. Högsta betyg känns väl motiverat.

Logitech G Pro Gaming Keyboard Clicky (Nordisk)
Full Star 1
4.4
(7)
890 kr
d
daniel84
78 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 2 år sedan

Ptja, vad ska man säga. Ett mekaniskt TKL med kabelanslutning. Kvalitet rakt igenom, som Logitech vanligtvis brukar leverera. Enda som drar ner betyget från 10 är att det inte är USB C-anslutning. Medföljande tygkabeln är dock väldigt stabil och bra. Att kunna låsa tangenter (Windows-key bl.a.) med ett enkelt mekaniskt knapptryck uppe till höger är bra. Användbart vid gejming. Många klagar på Logitech G Hub som dålig programvara - delar inte riktigt den uppfattningen. Tror man måste ha den installerad, inte säker dock. Oavsett, om den nu suger så mycket, använd inte den. Installera och glöm sedan. Själv har jag en permanent färg men som syncar sig till ljud och lite olika spel ändrar ljuslayouten. Exempelvis Battlefield 5 (V) skapar ett rött "V" av tangenterna i mittenområdet när man startar spelet. Lite coolt. Annars är de tangenter man spelar med upplysta när man väl gejmar, primärt de till vänster. Inte för det påverkar spelandet såklart men ser lite najs ut. För 1 200 kr är det otroligt bra bang-for-the-buck skulle jag vilja säga. Vill man köra praktiskt taget samma tangentbord fast trådlöst så kostar det en liten slant mer.

Bredband2
DÃ¥lig
(68)
d
daniel84
78 omdömen
Utmärkt2 år sedan

Förstår inte riktigt alla de negativa omdömena om Bredband2. Jag har varit kund hos dem i säkert 8-9 år och använt mig av deras fiber i flera olika fastigheter - både villa, radhus, fritidshus och lägenhet. Aldrig haft något problem överhuvudtaget. Har av olika anledningar varit tvungen att kontakta kundtjänst ett par gånger och jag möts alltid av en trevlig person i andra änden som kunnat sina grejer och återkopplat när de lovat. Har även varit tvungen att "trixa" lite med fakturor då jag flyttat lite och varit tvungen att kreditera en del belopp etc., det har också funkat bra. Hastigheterna är vad de är. Det är ju fiber och har du bara rätt utrustning från din sida får du ut mycket bra svarstider samt ner- och uppladdningshastigheter. Under alla år jag haft dem har internet legat nere ett par gånger av anledningar jag inte bryr mig om eller vet varför, ärligt talat, sådant händer alla nätleverantörer. Utan statistik i ryggen vågar jag påstå det inte händer mer ofta hos BB2 jämfört med andra ISPer. Allting bara flyter på i andra ord - vad kan man då klaga på? Inget. Ni andra som recenserar (negativt) hajjar jag nada av vad ni råkat ut för. Hur lyckas ni med detta?

Logitech G560
Full Star 1
3.6
(9)
2 299 kr
d
daniel84
78 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
3 år sedan

Jag ska börja med att säga att jag inte är en RGB-nörd. Bryr mig inte ett skvatt om det. Har valt att ljuset ska syncas med ljudet, vilket enligt mig fungerar som det ska (läser man kommentarerna från de andra verkar de ha lite negativa upplevelser). Ska också tilläggas att jag inte är någon hifi-person i allmänhet. Högtalarna leverar i alla fall sjukt bra ljud enligt mig till detta pris och jag är mer än nöjd med tanke på min svennebanansmak kring just ljud. Head's up bara att man måste justera ljudprofilen i Logitechs programvara, det som kommer som standard fungerar i princip inte alls. Basen är då obefintlig, det gick t.o.m. så långt jag trodde min bas var sönder då den inte lät något alls första lyssningen. Men det är i alla fall bara att googla upp lite settings eller ta en förinställd profil så löser det sig. Anläggningen är liten, smäck och snygg också, lätt att placera ut delarna. Att ha en ljudanläggning till datorn ansluten via USB känns också helt rätt. Har tidigare haft uppsättningar med optisk toslink eller digital-coaxial/RCA. USB fungerar bara så mycket smidigare, plug & play liksom.

Samsung Odyssey C27G75T 27" Välvd Gaming QHD 240Hz
Full Star 1
3.4
(10)
6 821 kr
d
daniel84
78 omdömen
Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 3 år sedan

Varning. Fick hem mitt exemplar idag men olyckligt ovetandes om att det är *väldigt* vanligt att den har black screen of death. Först blev svart i ett par sekunder helt slumpmässigt cirka 5 gånger. Efter mindre än 1h total användning dog den sedan helt. Tydligen väldigt vanligt, se länkarna nedan. Vilket jävla skräp. När jag läste på om skärmen googlade jag inte efter PROBLEM med den, kanske ska börja göra det i fortsättningen när jag är på jakt efter en skärm... https://us.community.samsung.com/t5/Monitors-and-Memory/Odyssey-G7-black-screen-issue/td-p/1360498 https://www.reddit.com/r/Monitors/comments/imdxr3/odyssey_g7_screen_stays_black_after_restart/ https://www.reddit.com/r/Monitors/comments/inlsm7/odyssey_g7_blackscreen/

Netatmo Smart Outdoor Camera – Presence
Full Star 1
3.9
(16)
2 499 kr
d
daniel84
78 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 3 år sedan

Har använt 3x av dessa utomhus nu i ett par veckor. Är överlag nöjd med produkterna. Denna kameramodell passar just mina behov i min sommarstuga. Exempelvis kan jag med enkelhet dra el till kamerorna, något som absolut inte fungerar för gemene man. Ska försöka sammanfatta mina tankar i punktlistor: + Bildkvallen (trots "enbart" 1080p). + IR/mörkerseende. + Bra byggkvalitet i metall. + Fast elinstallation. + Ansluts via befintligt wifi. + Ingen månadskostnad. + Ingen gateway eller liknande till nätverket krävs. + Enkel installation i appen. + Du kan ställa in upp till 4x zoner som kameran ska reagera på, resten blockas. + Extremt kompetent fordon/djur/människor-igenkänning. Fungerar ypperligt efter ett par veckor. Har slagit fel någon enstaka gång, men då kan du aktivt enkelt välja "inget av alternativen" och jag vill minnas jag läst någonstans att kameran då ska komma ihåg detta till framtiden. Detta har fungerat hitintills. + Minneskortlagring. Det äldsta materialet raderas om kortet skulle bli fullt. + Möjlighet till FTP- och dropboxlagring. + Kompetent app- och webbgränssnitt. + Stark "floodlight" som kan ställas in på lite olika vis. + Utomhusbeständig. + Smart hem-kompatibel (Google/Alexa etc.) + Bra synfält/vidvinkel. +/- Helt OK pris, sett till vad man får. +/- Småmeckig fysisk installation, rätt så pilligt får man verkligen säga. Elförsörjningen ska helst komma in bakifrån, var beredd på att borra hål genom väggar om du inte har en befintlig utomhuslampa att utgå ifrån! Var tvungen att kolla igenom en del onlinetutorials för hur man skulle göra. När väl poletten trillade ner var det faktiskt inte så jättesvårt att installera min kamera nummer två, men var ändå ett jäkla pulande. Det var t.o.m. meckigt att spänna kameran med insexnyckel i just den vinkel du önskar, man kommer knappt åt. +/- Ingen ethernetanslutning (gör inte mig något personligen). +/- Ingen PoE (gör inte mig något personligen) +/- Semirelevant: Jag använder mig också av väderstationen från Netatmo (som jag också är mycket nöjd med). Man måste ha 1 separat app för kameran (Security) och 1 separat app för väderstationen (Netatmo). Men i webbgränssnittet däremoet byter du enkelt mellan väderstationen och kamerorna via en flik. Hade varit bättre att ha en och samma app också, likt webbgränssnittet. +/- Designen är kanske inte den mest diskreta eller fina. Kanske tilltalar vissa. Svart i alla fall, alltid något. - Ingen geofencing. Man måste stänga av övervakningen manuellt i appen då man kommer hem. Detta kan fixas så det fungerar automatiskt, men då måste man ha inomhusvarianten av kameran, vilket jag inte har för avsikt att skaffa. - Enbart 1080p. - Saknar högtalare (men det finns mikrofon!).

Thule Xpress 970
Full Star 1
4.7
(10)
699 kr
d
daniel84
78 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
3 år sedan

Kan inte ge annat än 10 poäng. Thule har som vanligt superb kvalitet! Till detta pris och för att kunna transportera två stålhästar är det helt enkelt en fantastisk produkt. Det finns billigare produkter från lågpriskedjor och annat men för ett par hundralappar extra väljer jag denna produkt alla dagar i veckan. Tar typ 2 sekunder att montera stället. Inbyggda flärpar för hojarna är grymt. Sen när man fäller ihop stället tar det nästan ingen plats. Sålunda bor cykelstället i mitt bagageutrymme och det är inga problem platsmässigt. Kalasbra att alltid ha det med sig, har räddat mig ett par gånger i oväntade situationer då jag behövt ett cykelställ. Användaren "ridgestreet" nedan sammanfattade egentligen produkten kortare och bättre än mig :)