Prisjakt

Kronärtskocka

Medlem sen 2011-07-22
6
Bidrag
1
Hjälpsamröster
NZXT Sentry 2
Full Star 1
3.6
(16)
K
Kronärtskocka
6 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 11 år sedan

Bra funktioner såsom att stänga av individuella fläktar helt och ställa in dem i många steg både automatiskt och manuellt. Även ganska snygg dock så får den mina fläktar (Corsair AF 120/140) att knarra/ticka när man inte kör dem i full fräs, vidare kan man inte ha individuella fläktar på automatik utan det är alla antingen manuellt styrda eller alla automatiska. Termometrarna är väll en bra funktion men lite svåranvända i praktiken då man ska fästa och dra dem genom hela chassiet vilket både blir bökigt och fult i min mening. Får nog ta och köpa en ny fläktkontroll, kommer sakna möjligheten att stänga av individuella fläktar helt dock.

Panasonic Viera TX-P50ST50Y
Full Star 1
4.4
(40)
K
Kronärtskocka
6 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 11 år sedan

Har nu känt in den i några veckor och testat det mesta samt kalibrerat efter rekommenderade inställningar. Jag på det hela väldigt nöjd och kommer behålla den, dock finns det lite småsaker som många nämnt innan. + Svärtan, skärpan, kontrasten! -Otroligt bra, hd-material ser fantastiskt ut, vilket liksom är hela poängen. jämförde med en UT på plats och skillnaden är milslång. + Bra betraktningsvinklar inte IPS men bra mycket bättre än LCD, även värstingmodeller. + Tyst (förutom vid buzzing då, men jämfört med min äldre Philips 42 LCD är denna mycket tystare) + Ingen line bleeding, ghosting, vertical banding osv osv. -Har verkligen kollat efter det, men upplever nada. + Smal, i synnerhet för att vara plasma. +Bra funktioner för att minska risken för inbränningar. + Smart TV -Faktiskt! Har alltid stört mig på det och inte använt det tidigare då jag har HTPC, men finner mig själv faktiskt använda framför allt Netflix men även SF anytime och Viaplay, rekommenderar dock Netflix framför Viaplay. Dock inget substitut för HTPC + Inbyggd WiFi-antenn - Buzzing - Ja den finns där, och då som sagt bara vid merparten vita scener, och märks bara när man lyssnar lågt. Antar hur mycket man stör sig är individuellt, Ja jag hade såklart önskat att det är knäpptyst jämt men nej jag stör mig in nämnvärt. Märker nada när jag ser på film med ljudsystemet igång så. - Något svag ljusstyrka Som andra nämnt och inget unikt för just denna plasman, jag mörklägger ändå vid film. - Lite tråkig design, även på fjärrkontrollen. - Bara HDMI-ingångar på sidan, gör kabeldragningen lite mäckigare - Inga inbränningar dock en ytterst subtil nyansskillnad om man sett en långfilm som inte täckte hela bilden, går dock bort efter bara en stund tittande alt vittvätt. - Märkligt problem, när jag lyssnar på ljud från Netflix via toslink till min DAC vidare till min stereostärkare får jag en brusande ljud, det försvinner om jag växlar en ljudinställning inne i menyn men kommer tillbaka vid nästa gång/avsnitt, störande men ett särfall. På det hela: Mycket Nöjd. Fick den till ett väldigt bra pris också så det "får duga" för min studentbudget. Om bilden är prio 1 så rekommenderar jag den starkt, sen är det upp till var och en att väga dess svaga punkter i sitt tycke.

Apple Magic Trackpad
Full Star 1
4.6
(44)
1 290 kr
K
Kronärtskocka
6 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 12 år sedan

Funkar klockrent för surfande, fönsterhantering och lättare redigering, särskilt om man programmerar fler rörelser. Dock ingen ersättare till en vanlig mus för avancerat bildskapande/redigerande och (självfallet?) eventuellt spelande. Batterierna sugs ut fort, väldigt fort, funderar på att skaffa uppladningsbara. Har även haft vissa problem med tappad kontakt, fast den ansluter snabbt av sig själv så inget avgörande. Såklart väldigt estetiskt tilltalande, särskilt i kombination med apple wireless keyboard. Även mycket följsam och utför sina funktioner perfekt.

LaCie Bobourg 130984
Full Star 1
4
(2)
K
Kronärtskocka
6 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 12 år sedan

Rågoa för pris och storlek. Såklart får man inte superljud fast det är överraskande mycket bättre än vad man först kan tro. Snygga och är plug-n-play, även kontrollerna, på windows, osx och ubuntu. Helnöjd.

Urbanears Bagis In-ear
Full Star 1
2.8
(21)
295 kr
K
Kronärtskocka
6 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 12 år sedan

Helt klart dugliga för priset. Mycket bra ljud fast ingen "wow"-känsla, mellanhög in-ear helt enkelt. Kontrollen funkar bra fast som tidigare nämnt är knappen lite liten när man använder handskar, kontrollerna funkar bra förutom REW, kan bero på att jag kör custom ROM på min mobil men det är inget jag bryr mig så mycket om. Kontrollen funkar inte heller på Macbook Air 13' (2011) men det var inget jag förväntade mig heller, mic'en funkar, fast sub-par på sagt dator i tex skype, teamspeak osv. Ihopknäppningen av lurarna är faktiskt riktigt smart och tygbeklädnaden på sladden känns högkvalikativ, synd att den inte går hela vägen bara. Om ni funderar på en vit modell kan jag meddela att den mjukare delen av hörlurarna inte kommer vara kritvita för evigt. Angående hur dom sitter i öronen som jag sett andra beklaga sig över har jag märkt att dom sitter bättre, långt bättre, om man sätter vänster i höger och tvärt om, felmärkning? Sammanfattningsvis en solid produkt fast med vissa skavanker, inga du har med dig hela livet men om behöver ett billigt, bra in-ear-headset för en stund framöver funkar dom utmärkt, är nöjd med mitt köp men kommer nog köpa ett annat par när dessa tjänat ut sin roll.

LG IPS235V
Full Star 1
4
(1)
K
Kronärtskocka
6 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 12 år sedan

Jag har haft denna i lite över en månad nu och måste säga att jag är väldigt nöjd. Färgåtergivningen och betraktningsvinklarna är super såvitt jag kan se och ingen glare heller. Relativ smal skärm och smal karm är också trevligt. Underbart pris för storlek och (s?)-IPS, bra med ingångar, gedigen byggkvalitet, bästa inställnings-menyn jag har sett på en skärm med mera. Till de mer negativa har vi först en ganska irriterande strömindikator, den går iofs att stänga av när den är är igång men vid stand-by står den och blinkar vilket kan störa om man har den i sitt sovrum, löses dock lätt genom att stänga av skärmen helt bara :) Sedan kan man störa sig något på logo'na som sitter runt om skärmen, men jag kan nog vara lite mer extrem än gemene man på detta. Slutligen på en kanske väldigt petig punkt har tröskeln till den övre ramdelen en blank yta på vilken skärmen kan spegla sig, inget stort men känns ändå onödigt. Sammanfattningsvis är jag väldigt nöjd med mitt köp och kan verkligen rekommendera den för er som letar efter en skärm i storleks/prisklassen :)