Prisjakt

vectorm12

Medlem sen 2010-05-03
16
Bidrag
9
Hjälpsamröster
Wilfa Svart Precision WSP-2A
Full Star 1
3.5
(4)
2 999 kr
v
vectorm12
16 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
5 månader sedan

Hej Ok bryggare på det hela taget men lider av ett antal stora missar ur ingenjör-synpunkt. Först och främst är inte topp-plattan säkrad mot spill. D.v.s. vätska kan ta sig in genom de genomföringar som finns(stolparna, av/på-knappen). Min första WSP-1A överlevde ca 6 år innan vätska från spill förstört all elektronik på insidan, som tur var inträffande ingen olycka som ett resultat av kortslutning, bara en massa rost på kontakter och skruvar som håller ihop den. Plasten är också av tveksam kvalité. Vattenbehållaren har efter ca 6år igen sprickbildning i toppen och lång väg ner på behållaren, är fortfarande vattentät men känns inte bra med tanke på priset. Kragen på kannan är även den sprucken om än inte oanvändbar. Utöver det är det sista stora problemet droppstoppet som inte är speciellt bra utformat som orsakar en massa droppande efter det att man stängt det. Kort och gott tillagar den väldigt gott kaffe men kvaliteten och designen gör att jag kommer söka mig vidare från Wilfa och Moccamaster för något annat alternativ.

Elektronik24.se
Dålig
(19)
v
vectorm12
16 omdömen
Utmärkt2 år sedan

Fungerade utmärkt. Blev förvånad över att paketet kom från ett bolag i Polen men utöver det var allt precis som förväntat. Bra pris på varan också.

Arrogant Bastard Quake Lan (Nordisk)
Full Star 1
4.7
(7)
v
vectorm12
16 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
3 år sedan

Otroligt prisvärt tangentbord. Gedigen känsla i hela tangentbordet och knapparna känns väldigt bra med tanke på priset. Hade varit full pott om det haft USB-passthrough eller inbyggd hub.

Sharkoon 5-Bay RAID Box
Full Star 1
1
(1)
v
vectorm12
16 omdömen
Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 år sedan

OBS! Livsfarlig produkt. Bedrövlig prestanda men än värre fullständigt livsfarlig konstruktion. En av dessa produkter som gör att jag undviker alla produkter som är designade i Kina. Har haft två stycken enheter i några år utan att vara medveten om vilken risk dessa utgjorde och jag räddades med största sannolikhet enbart av det faktum att jag har dubbla APC UPS:er som slog ner min miljö när en av dem bokstavligt talat började brinna.Hur den här produkten fått CE märkning är bortom mitt förstånd. Beskrivning av bristerna i konstruktionen är väl dokumenterade i denna video: https://www.youtube.com/watch?v=CINojEaIhUo

Fyndutbudet
v
vectorm12
16 omdömen
BraRedigerades 8 år sedan

Funkade utmärkt att beställa från dem. Köpte ett PS3 spel(Transformers Devastation) för 149:-. Rimligt snabb leverans och man fick köpet på faktura hos Klarna vilket är helt OK. Skulle föredragit PayPal så det blir ingen full pott denna gång.

Lenovo ThinkPad 8 20BN0035MS
Full Star 1
4
(1)
v
vectorm12
16 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 8 år sedan

Relativt snabb eMMC lösning, gott om RAM och en förvånansvärt bra display med tanke på priset. Den i särklass bästa Windows tablet jag hittat än så länge i detta prisläge. Windows 8.1 var förinstallerat men krävde en reset "out of the box" för att få bort skräpprogram som förhindrade allt ifrån Windows Update till Windows 10 installation. Efter en reset och installation av Windows 10 är jag än så länge väldigt nöjd. Kommer användas i huvudsak som datalogger för bilen men föredrar den framför en iPad4 som inte är i närheten av denna sett till funktion. Extra plus för bra touchsensor. Nämnvärda svagheten är brist på en enkel USB-adapter och att batteritiden är långt ifrån imponerande. ca 5 timmar surfande med displayen på ungefär 50%. Har beställt en usb 3.0 type-b micro » UBB 3.0 type-A adapter för 25:- separat.

Proshop
Utmärkt
(500+)
v
vectorm12
16 omdömen
UtmärktRedigerades 8 år sedan

Snabb leverans. Beställde Söndag kväll och fick datorn tisdag eftermiddag. Har inget som helst att klaga på. Skulle i.o.f.s. vara bra med PayPal-stöd.

Wilfa WSP-1B
Full Star 1
3.9
(15)
3 236 kr
v
vectorm12
16 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 år sedan

Har precis köpt denna istället för en Moccamaster KBG741 AO då jag anser att den här dels är snyggare men också smartare designad vad beträffar att hålla maskinen ren. Extra stort plus för att kannan har en väldigt bra pip och är i princip omöjlig att spilla med. Brygger gott kaffe (använder guldfilter) som dessutom håller rätt temperatur under själva bryggningen men det som förhindrar ett högre betyg i detta fall är att vattenpumpen låter obegripligt mycket. Först innan bryggningen kommer ett väldigt högt missljud från pumpen som sedan dämpas i samband med att vatten från behållaren fyller pumpen. Detta fortsätter tills vattenbehållaren är tom då samma höga oväsen inträffar ytterligare en gång innan dess att pumpen stängs av. Själva maskinen vibrerar också nämnvärt under hela processen. Efter att ha lyssnat på flera exemplar kan jag konstatera att oljudet från pumpen är normalt(i min mening helt onödigt men för denna maskin normalt). Höjer betyget då den faktiskt brygger fantastiskt kaffe och att den är den i min mening i särklass snyggaste bryggaren sedan DCC1200. Enda minuset bortsett från ljudet från maskinen är avsaknad av timer för att påbörja bryggprocessen.

WD Red WD20EFRX 64MB 2TB
Full Star 1
4.4
(15)
1 194 kr
v
vectorm12
16 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 12 år sedan

Köpte 10st av dessa till en QNAP TS-869U-RP där de körs i en RAID6 volym. Köpte två extra diskar som cold-spare eftersom vissa rapporterat problem med dem. Som tur är har jag än så länge inte stött på ett enda problem med dem efter ca 2 månaders tid. Tyvärr är de inte speciellt snabba men jag är glad att man äntligen kan få ner pris/GB även för NAS då RE4:orna fortfarande är löjligt dyra. Kort och gott behöver du rimligt snabb lagring för lokal RAID/NAS är detta det mest kostnadseffektiva valet för närvarande. Minus för högt pris jämfört med gamla Samsung F4 samt relativt låg prestanda.