Prisjakt

filur93

Medlem sen 2010-02-25
10
Bidrag
6
Hjälpsamröster
Sony STR-DH590
Full Star 1
4
(6)
3 990 kr
f
filur93
10 omdömen
Full Star 1Half Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 4 år sedan

Snygg och kompakt för att vara en förstärkare, men jag har lämnat tillbaka den. Varje gång man slår på den (via ansluten enhet) måste man klicka igenom en meny för att välja källa. Det ska tydligen gå att komma runt genom att stänga av HDMI CEC, men det är inte en funktion jag kan vara utan. Sedan så drar den så mycket ström i standby (med standardinställningar) att mitt grenuttag med master/slave-funktion inte stänger av min bashögtalare.

Samsung UE49KS7005
Full Star 1
4.8
(9)
f
filur93
10 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 7 år sedan

Nöjd!

Asus ROG Swift PG279Q Gaming QHD IPS
Full Star 1
3.9
(50)
f
filur93
10 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 8 år sedan

Jag är mycket nöjd med skärmen. Jag har bara haft den en dag, men har inte märkt av några större problem. Att den inte får full pott är pga. den så kallade "turbo-knappen" - det kan ta väldigt lång tid innan ett frekvensbyte sker och implementationen är kanske inte den bästa. Detta går även att läsa om i Sweclockers recension. Innan jag köpte denna skärm läste jag på noga, och jag var lite fundersam då en del rapporterat om diverse fel som kraftig BLB, döda pixlar, smuts bakom skärmen osv. Vid vanlig användning kan i alla fall inte jag se några fel. Däremot kan jag se lite ojämnheter (något varierande ljusstyrka i vissa områden) när man flyttar fönster. Använder mig av Sweclockers rekommenderade inställningar med en ljusstyrka runt 10. Vilken skillnad att gå från en skärm med 1080p TN 60Hz till 1440p IPS G-Sync 165Hz!

Fractal Design Newton R3 600W
Full Star 1
4.1
(18)
f
filur93
10 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 8 år sedan

Ett bra nätagg med ganska lite spoltjut jämfört med många andra. Dock vet jag inte om man kan kalla det semi-passivt, eftersom fläkten går hela tiden i princip. Därför förlorar den några stjärnor. Annars är jag nöjd.

Corsair RM750i 750W
Full Star 1
3
(3)
f
filur93
10 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 år sedan

Det bra: + Fläkten går inte igång förrän belastning på 40-50%. + Tyst fläkt. + Corsair Link. Det dåliga: - Spoltjut. - PSU-skruvarna från mitt chassi, Fractal Design Define R4, passade inte. - En del av strömkablarna var för stora och ganska oflexibla. T.ex hade jag en SSD på baksidan av moderkortsplåten, men den var jag tvungen att flytta pga att SATA-strömkabeln tog i chassit.

EVGA SuperNOVA G2 750W
Full Star 1
4.7
(35)
f
filur93
10 omdömen
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 år sedan

Jag har ägt två, men båda hade väldigt mycket spoltjut när datorn var avstängd, så jag lämnade tillbaka dem. Annars är detta ett bra nätagg.

QPAD 5K
Full Star 1
3.9
(54)
f
filur93
10 omdömen
Full Star 1Half Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 år sedan

Skön mus, men lasersensorn gick sönder för mig efter 3 månader. Dåligt! Uppdatering: Den andra musen var inte mycket bättre heller. En av sidoknapparna blev intryckt och gick inte att få ut. Sensorn började även strula på den här med efter ett tag. Dålig kvalité helt enkelt. Undviker Qpad i fortsättningen.

SteelSeries Apex Gaming Keyboard (Nordisk)
Full Star 1
3.8
(22)
f
filur93
10 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 år sedan

Nej, detta tangentbordet förtjänar verkligen inte betygen det fått här! Anledningarna är många till varför jag tycker det, men främst är det pga den kassa key-rollover funktionen (hur många tangenter som kan användas samtidigt). Det ska klara av att använda upp till 6 tangenter samtidigt, dock bara inom "super anti-ghosting" zonen. Det verkar tyvärr leda till problem i vissa spel (som BF4, det enda spel jag testat). Om man använder 2 tangenter eller fler samtidigt inom den nämnda zonen, och sen trycker på en tangent utanför denna zon, till exempel X-tangenten, så kommer inte tangentbordet att registrera att du trycker på X-tangenten. Samtidigt registrerar inte tangentbordet att du fortfarande trycker in tangenterna i anti-ghosting zonen förrän du släpper tangenten utanför zonen. Detta problem skapar enorm frustration ibland, då man till exempel ska aktivera counter measures i ett flygplan eller helikopter i BF4 (jag har den bunden till X-tangenten). Dels så aktiveras inte counter measures och dessutom kan du förlora manövrerbarhet under en kort stund. En liten sammanfattning för tangentbordet: Det bra: + Anpassningsbar bakgrundsbelysning + Stor spacebar + Mediaknappar + Många macroknappar om man gillar sånt. + Mjukvaran (SteelSeries Engine). Det dåliga: - Kass key-rollover. Mer än 2 tangenter i vissa kombinationer fungerar ej. - Tangetbordet tjuter (coil whine/spoltjut) när bakgrundsbelysningen inte är maxad. - För litet handlovsstöd. - Ojämn färgnyans mellan de olika belysningszonerna. - De extra piltangenterna, de är bara i vägen. - Utformningen av tangenterna. Jag upplever det ganska lätt att råka glida över till fel tangent. Mellanrummen mellan tangenterna borde vara större.

Asus Transformer Pad Infinity TF700T 64GB
Full Star 1
3.4
(15)
f
filur93
10 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 11 år sedan

Nu när jag har haft denna platta en längre tid är det dags för ett omdöme! ---------------------------Bra saker ------------------------------- + Snygg design! + En av dem absolut bästa skärmarna du kan få just nu, med 1920x1200 upplösning och mycket hög ljusstyrka (kan dock inte riktigt mäta sig med AMOLED/OLED-skärmar när det kommer till svärta, kontraster och betrakningsvinklar). + Bra lagringsmöjligheter. + Bra kamera. + Praktisk och diskret laddningsindikationslampa. -------------------------- Dåliga saker ----------------------------- - Dålig I/O-prestanda (gör den helt oanvändabar vid fildelning bl.a). - Webbläsarprestandan. Plattan fryser väldigt ofta när man surfar och webbläsaren har en tendens att krasha då och då. Jag hade förväntat mig mer iom att detta faktiskt är en surfplatta. Trotts Jelly Bean-uppdateringen så är den inte bättre än innan. Jag tror att detta också kan ha att göra med den dåliga I/O-prestandan som jag nämnt innan. - Dum placering av högtalaren, som sitter på vänster sida på baksidan av plattan. Placeringen gör att ljudet mest kommer från denna sida, vilket försämrar ljudupplevelsen ganska mycket. Sedan är det väldigt lätt att man blockerar högtalaren med ena handen eftersom man gärna har handen där när man håller den. - Dum placering av power- och volymknapp. När man har plattan i porträttläge känns placeringarna extremt korkade och opraktiska. Dessutom är knapparna ganska plastiga tyvärr. - När man klämmer längst ut på vänstra sidan av skärmen (på skärmens ram, även kallad "screen bezel") så känner man att det sviktar och man hör ett klickande ljud. - Min laddare avger ett högfrekvent ljud när plattan är fulladdad (jag drar ut den på natten ibland pga detta). - Lite skarpa kanter på plattan, vilket gör att den inte är särskilt skön att hålla i. - Sedan Jelly Bean-uppdateringen har plattan börjat starta om sig (trotts fabriksåterställning), händer dock ganska sällan. --------------------------------------------------------------------- Slutsats Trotts biffig hårdvara, så är denna surfplatta inte en produkt utan sina brister. Den har ett imponerande yttre vid en första anblick, men allt är inte alltid som det verkar. På grund av alla brister får den 4/10 av mig. Jag kan inte rekommendera denna platta till någon.

Asus Transformer Pad Infinity TF700T with Keyboard Dock 64GB
Full Star 1
3.4
(5)
f
filur93
10 omdömen
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 11 år sedan

Nu när jag har haft denna platta en längre tid är det dags för ett omdöme! ---------------------------Bra saker ------------------------------- + Väldigt bra batteritid tillsammans med tangentbordsdockan! + Snygg design! + En av dem absolut bästa skärmarna du kan få just nu, med 1920x1200 upplösning och mycket hög ljusstyrka (kan dock inte riktigt mäta sig med AMOLED/OLED-skärmar när det kommer till svärta, kontraster och betrakningsvinklar). + Tangentbordsdockan, med bl.a många bra genvägar, en fullstor USB 2.0 port och ett eget batteri. + Bra lagringsmöjligheter. + Bra kamera. + Praktiska och diskreta laddningsindikationslampor på både plattan och tangentbordet. -------------------------- Dåliga saker ----------------------------- - Dålig I/O-prestanda (gör den helt oanvändabar vid fildelning bl.a). - Webbläsarprestandan. Plattan fryser väldigt ofta när man surfar och webbläsaren har en tendens att krasha då och då. Jag hade förväntat mig mer iom att detta faktiskt är en surfplatta. Trotts Jelly Bean-uppdateringen så är den inte bättre än innan. Jag tror att detta också kan ha att göra med den dåliga I/O-prestandan som jag nämnt innan. - Dum placering av högtalaren, som sitter på vänster sida på baksidan av plattan. Placeringen gör att ljudet mest kommer från denna sida, vilket försämrar ljudupplevelsen ganska mycket. Sedan är det väldigt lätt att man blockerar högtalaren med ena handen eftersom man gärna har handen där när man håller den. - Dum placering av power- och volymknapp. När man har plattan i porträttläge känns placeringarna extremt korkade och opraktiska. Dessutom är knapparna ganska plastiga tyvärr. - Dum placering av de tre skärmstöden på tangentbordsdockan. Om man har otur och tar upp plattan på "fel sätt" när den är i tangentbordsdockan (ihopfälld) så kan skärmen spricka! - När man klämmer längst ut på vänstra sidan av skärmen (på skärmens ram, även kallad "screen bezel") så känner man att det sviktar och man hör ett klickande ljud. - Dålig friktion mot underlag, och ganska baktung, när plattan är isatt i tangentbordsdockan och är fullt utfälld. - Min laddare avger ett högfrekvent ljud när plattan/tangentbordsdockan är fulladdad (jag drar ut den på natten ibland pga detta). Ett liknande ljud (fast svagare) kan även höras när plattan är dockad i tangentbordsdockan. - Lite skarpa kanter på plattan, vilket gör att den inte är särskilt skön att hålla i. - Sedan Jelly Bean-uppdateringen har plattan börjat starta om sig (trotts fabriksåterställning), händer dock ganska sällan. ------------------------------------------------------------ Slutsats Trotts biffig hårdvara, så är denna surfplatta inte en produkt utan sina brister. Den har ett imponerande yttre vid en första anblick, men allt är inte alltid som det verkar. Trotts alla brister får den 5/10 av mig, pga tangentbordet. Dock kan jag inte rekommendera denna platta till någon.