Prisjakt

Niwai

Medlem sen 2009-05-01
26
Bidrag
1
Hjälpsamröster
Hembiobutiken
Utmärkt
(500+)
N
Niwai
26 omdömen
UtmärktRedigerades 3 år sedan

Snabb leverans, bra pris. 👍

Samsung UE55J6275
Full Star 1
4
(4)
N
Niwai
26 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 år sedan

Inhandlades för 7990kr på elgiganten. Ljus och bra bild, inte märkt av något flimmer eller att svärtan skulle vara dålig. Använder den i ett relativt mörkt rum så har rätt låg ljusstyrka. Riktigt bra bild via kabeltv! Ej testat några HD kanaler. Netflix fungerar klockrent riktigt skarp bild och korta laddningstider. Tvn startar väldigt snabbt, smartfunktionerna är relativt rappa, dock saknas Spotify fortfarande... Ej fått ARC att fungera vilket drar ned några poäng. Väldigt prisvärd tv med smal ram!

Samsung Galaxy Tab S 8.4 SM-T700 16GB
Full Star 1
4.2
(19)
N
Niwai
26 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 9 år sedan

Köpte denna eminenta surfplatta från Webhallen när de hade julrea, 2490 kr. Mycket bra prestanda och batteritid. Skärmen är otroligt bra! Finns inget lagg eller dyligt Enda som är synd är att den inte finns i 32 Gb version, det är ju trots allt 2015... Går dock att expandera med SD kort, men tyvärr går ju inte allt att lägga där.

Behringer iNUKE NU3000DSP
Full Star 1
5
(3)
N
Niwai
26 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 10 år sedan

Riktigt fint slutsteg som levererar otroligt mycket för pengarna! Dock är fläktbyte ett måste om man ska ha den för hemmabiobruk, installerade en noctua med medföljande motstånd, har trots försök inte lyckas få den att ens ljummen. Enkelt att ställa in med behringers programvara till datorn. Använt den sedan sommaren och är mycket nöjd med hur den presterar!

Corsair Vengeance K70 Cherry MX Brown (Nordisk)
Full Star 1
4.3
(7)
N
Niwai
26 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 10 år sedan

Haft mitt K70 i några veckor nu, och är jättenöjd! Var rädd att det skulle låta mycket, men brown brytarna är relativt tysta, låter ju mer än mitt gamla Logitech Ultra-Flat, men i mina öron är det ett skönt ljud. Flickvännen har klagat någon gång när hon suttit i samma rum och försökt studera. Feedbacken är finns där men är väldigt subtil, dock ger den en bättre känsla än de röda linjära brytarna. Helt fantastisk byggkvalitet med mängder av borstad aluminium och riktigt nice bakgrundsbelysning. Handlovsstödet hade nog kunnat fått vara lite längre för att avlasta mer, men funkar ok. Usb-passtrough är riktigt bra, synd bara att sladden blir väldigt tjock, typ som en apparatkabel. För de 900kr jag betalade har jag svårt att se att man kan få något bättre!

Noctua NH-L9i
Full Star 1
4.6
(16)
490 kr
N
Niwai
26 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 11 år sedan

Köpte denna för att ersätta orginalkylaren som följde med min i3 2100T som sitter i HTPC:n Väldigt enkel installation. Temperaturen sänktes en del men största skillnaden ligger i att den numer är helt tyst oavsett belastning. Fläkten låter en hel del på 12v, som tur finns speedfan, gjorde en profil där och nu är den både tyst och sval. Tummen upp! UPDATE: Mitt MSI H61I-E35 (B3) började krångla, bytte därför till ett Gigabyte Z77N-WiFi, naturligtvis passar inte Noctua NH L9i pga några komponenter vid sockeln, vill man kan man kapa å böja till fenorna de 4-5mm som saknas. Men kändes som det var för besvärligt/riskabelt. Tyvärr tappar den en stjärna =(

DALI Concept 8
Full Star 1
4.8
(34)
N
Niwai
26 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 11 år sedan

Mycket klart och bra ljud! Väldigt fylligt och rent mellanregister och diskant. Bra drag i basen även på låg volym. Kör dom med en HK AVR-365, matar den med HDMI ifrån min HTPC. Mycket nöjd!

Synology DiskStation DS212j
Full Star 1
4.3
(35)
N
Niwai
26 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 11 år sedan

Har länge funderat på att skaffa en NAS, men det vart först nu när jag skaffade mig en liten HTPC med endast en 2.5" HDD som det kändes riktigt aktuellt. Det är fruktansvärt otympligt att behöva ha en i7 rigg som drar kopiösa mängder ström bara för att kolla film på en helt annan dator. Tittade runt på en del olika företags lösningar, men den som hyllades mest var Synologys DS212j som dessutom inte kostar en förmögenhet. Har hittills ej hunnit testa allt för mycket funktioner, kommer uppdatera detta inlägg eftersom jag använder den. Nya DSM 4.1 är riktigt bra! Har lagt upp en MySQL databas för XBMC där min stationära och HTPC:n hämtar filminformationen, skönt att bara behöva scrapa på en dator, samt att man kan se en film på ena datorn och sedan fortsätta på den andra. Plus: +Lätt installation +Android appar för åtkomst ifrån mobilen +Snabbt interface +Kan interagera med din router(har dock inte fått det att fungera med min D-link DIR635 B3) +Smidig anslutning till DDNS tjänst, samt förslag på olika leverantörer vid installation. Minus: -Downloadstation är lite bökig att använda -Fläkten är tyst, men den är fortfarande lite störande då den inte verkar ha en 100% stabil hastighet, det låter som den pendlar 200-300rpm upp/ner konstant så det blir ett ojämnt fläkt-ljud. Samt att det är rätt högfrekvent. Har bytt ut den mot en tyst Noctua fläkt, nu är diskarna 1-2grader svalare och NASen är så gott som ljudlös! -Har varit tvungen att spendera en dag med att flytta ~3Tb data då DS212j formaterar de hårddiskar som man monterar in. Detta är troligen ofrånkomligt då 212:an partitionerar en del av hårddisken för att installera DSM på. Den genomför även en ordentlig test av disken. -Värt att tänka på är att inte aktivera någon automatisk avstängning när du skall formatera och kontrollera hårddiskarna, ~16h att skapa en JBOD partition med 2x2Tb, och den tar ej någon hänsyn till att detta håller på skapas om man ställt in schemalagd avstängning, den stänger rakt av bara.

Nintendo Wii Black (inkl. Mario Kart) 2009 512MB
Full Star 1
4
(8)
N
Niwai
26 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 11 år sedan

Riktigt glad att de gjorde en svart modell! Hade de ej släppt den hade jag ej skaffat ett Wii. Många timmars skratt och glädje har vi fått utav den! Inte bästa grafiken kanske men helt klart har vi varit mer road av den än PS3an, dock håller PS3an i längden och är inte lika enformig :)