Prisjakt

Fjodor2000

Medlem sen 2008-11-07
52
Bidrag
73
Hjälpsamröster
Whirlpool MCP 345/WH (Vit)
Full Star 1
4.2
(22)
1 999 kr
F
Fjodor2000
52 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 år sedan

Många bra nya funktioner som tex grillfunktion och jet-defrost. Men sakar tyvärr den väldigt grundläggande funktioner: * Ingen äggklocka / timer. * Ingen "Ratt" för att ställa in tid etc. Finns bara knappar vilket är mycket mer osmidigt. Övriga negativa aspekter: * Tillagningen stannar ibland halvvägs och kräver att man manuellt justerar/rör-om rätten som tillagas. Det blir förstås bättre resultat, men det borde vara valbart. Ofta vill jag bara få rätten tillräckligt bra utan att manuellt röra om i den (som är lätt att glömma bort, vilket gör att tillagningen stannar halvvägs). * Piper varje gång man trycker på en knapp. Väldigt irriterande. Tyvärr överväger de negativa intrycken från de grundläggande aspekterna. Det grundläggande funktionerna är trots allt viktigare än de mer specialiserade och avancerade funktionerna. Det här kunde varit en topprodukt, om bara de grundläggande funktionerna hade fungerat bra. Hoppas Whirlpool fixar detta i nästa produktgeneration.

mQuvée WineStore 177 (Svart/Grå)
Full Star 1
2
(1)
23 995 kr
F
Fjodor2000
52 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 5 år sedan

Enligt information på tillverkarens hemsida är dörren omhängningsbar, se under fliken "Specification" här: https://mquvee.com/mquvee-wine-cabinet-winestore-177/ som säger: "Reversible solid door with lock & vertical handle". Men det stämmer inte enligt återförsäljare som jag talat med - dörren är *inte* omhängningsbar. Så varning för denna felaktiga information, om ni vill kunna hänga om dörren.

Kutts
F
Fjodor2000
52 omdömen
Utmärkt5 år sedan

Beställde reservdelar till en hårtrimmer av företaget. Snabb och mycket kunnig support som gav utmärkta råd om vad som kunde bytas och vilka alternativ som fanns.

Ljudupplevelser
F
Fjodor2000
52 omdömen
DåligRedigerades 5 år sedan

Spännande High-End HiFi-produkter. Svarar dock tyvärr i princip aldrig på telefon eller mail.

WD Red WD100EFAX 256MB 10TB
Full Star 1
4.3
(6)
F
Fjodor2000
52 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 5 år sedan

@Efterfrågare: Om jag förstår saken är det inte säkert att man får en WD Red HDD om man köper en WD My Book. Det varierar vilken HDD variant som WD My Book innehåller. Kan vara WD Red, men också WD White eller annan variant. För övrigt, WD White är eventuellt en WD Red fast med annan etikett. Googla lite så får ni se. Med detta sagt: Oavsett vilken HDD-variant man får i sin WD My Book, så kan det trots allt vara en bra deal att köpa en sådan och ta ut HDD:n och använda den som en intern HDD:n, då priset konstigt nog är mycket lägre än att köpa motsvarande interna HDD separat. Det borde vara tvärtom, då WD My Book i praktiken är en intern HDD + USB- kontroll-logik!

LG OLED55C7V
Full Star 1
4.7
(29)
F
Fjodor2000
52 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 6 år sedan

Generellt sett en extremt bra TV. Mycket bra kontrast och bildkvalitet i många avseenden. En del brister finns dock. Se för- och nackdelar nedan nedan: +Väldigt bra kontrast, delar av displayen kan vara väldigt ljus samtidigt som andra delar är mörk. +Inga problem med backlight bleeding, clouding och liknande som finns på LCD TVs. Mycket bra! +Mycket bra betrakningsvinkel. Klart bättre än LCD TVs. +Tunn display. +Startar snabbt. +/-WebOS är hyfsat. Ganska snabbt, men inte alltid så användarvänligt. -Black crush: Delar av bilden som har ca 0-5% ljusstyrka visas ibland med få individuella grader av ljusstyrka, så detaljer i mörka delar av bilden försvinner. Dessa delar av bilden ser ibland bättre ut på LCD TV, som då visar mer detaljer. -Rörelsehanteringen kunde varit bättre. Slår man på TruMotion så händer det ibland att bilden hackar till ibland när man tittar på visst videomaterial. Har man istället TruMotion av så blir det inte så bra "flyt" i bilden vid exempelvis panoreringar, speciellt med 24 fps material. Sonys A1 OLED TV ska vara bättre på att hantera detta. -Banding: Vid färggraderingar där delar av bilden gradvis går från en färg till en annan uppstår ibland hårda "färgband", utan mjuka övergångar. Sonys A1 OLED TV ska tydligen vara bättre på att hantera detta, men jag kan inte bekräfta det själv. -Gillar inte fjärrkontrollen. Ganska tung och känns inte så skön att hantera. Gillar inte heller att det är "klick knappar".

Sony UBP-X800
Full Star 1
4.4
(12)
3 552 kr
F
Fjodor2000
52 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 6 år sedan

Suverän UHD Blu-ray-spelare. Väldigt bra bildkvalitet. Extremt tyst vid uppspelning (något jag är mycket känsligt för). Snygg design. Mycket hög byggkvalitet. Bra fjärrkontroll. Hittar egentligen inget att klaga på! Visst den kunde haft stöd för Dolby Vision, men det finns knappt några UHD Blu-ray filmer i det formatet i alla fall, och HDR10 ser *extremt* bra ut ändå. Vad jag har hört blir det inte blir mycket bättre med Dolby Vision. Uppdatering: När man spelar UHD Blu-ray skivor så väsnas spelaren klart mer än när man spelar vanliga Blu-ray skivor. Möjligtvis beror det på att UHD Blu-ray skivor spinner i högre hastighet? Spelaren är fortfarande ganska tyst, men skillnaden är ändå märkbar. Drar av en stjärna för det.

Miele Compact C2 HEPA PowerLine
Full Star 1
4
(1)
F
Fjodor2000
52 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 år sedan

Väldigt bra dammupptagningsförmåga. Klart mycket bättre än de "extremtysta" modellerna från Electrolux (tex Electrolux UltraSilencer ZUSGREEN58). Skillnaden blir extra tydlig när dammsugarpåsen börjat bli lite full. Då klarar den här modellen från Miele fortfarande av att suga upp allt damm, medan många andra modeller inte orkar med. Ett stort plus för munstycket som går väldigt lätt att navigera med över golvet. Många andra dammsugare har munstycken som ligger väldigt nära golvet för att öka dammupptagningsförmågan, som kompensation för att de har låg sugeffekt. Men de "suger ofta fast" i golvet. En del andra munstycken (tex Miele EcoTeq, som finns på vissa andra Mielemodeller) har hjul som gör att munstycket är svårt att flytta sidledes, tex om man dammsuger runt ben på möbler. En nackdel är förstås att den här dammsugaren låter ganska mycket. Om Miele kan få ner ljudvolymen på nästkommande modell utan att göra avkall på övrigt så blir den här dammsugaren närmast perfekt. Kvaliteten känns dessutom väldigt gedigen.

Canon PowerShot G9 X Mark II
Full Star 1
4.5
(2)
F
Fjodor2000
52 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 år sedan

Ett klart lyft från min tidigare kamera som var en Canon Powershot S95. Dessutom såklart otroligt mycket bättre bildkvalitet och funktioner än mobilkameran i iPhone 6s som jag också jämfört med. Det finns andra kompaktkameror som har ännu något bättre prestanda och fler funktioner (tex Sony RX100 V och Canon G7X II). Men de modellerna är också märkbart större så de inte längre får plats tex i en jeansficka (dealbreaker för mig), och är dessutom ofta dyrare. Lite fördelar(+) och nackdelar(-): +Bra dynamiskt omfång och ljusstark. 1" sensorn kommer till nytta här. Går oftast att ta bra bilder även kvällstid, vilket gick alls lika bra med Canon S95. +Snabbt autofokus. Klart snabbare än på Canon S95. Fokus kan dessutom sättas genom att trycka på touch-skärmen. +Kan ta bildserier snabbt (ca 8 bilder per sekund). Bra när man ska fånga tex sporthändelser. +Inte större än att man kan få plats med den i en jeansficka. Helt avgörande för min del. +/-Det hade varit trevligt med något större zoom-omfång, samt bättre ljusstyrka i inzoomat läge (endast F4.9 nu). Men antagligen hade kameran blivit större då. +/-Touchskärmen har fördelar i vissa lägen, men ibland saknar man "klickhjulet" från Canon S95. Varierar nog från person till person hur detta upplevs. -Spaken som lyfter blixten är placerad så att den ibland lyfter blixten oavsiktligt när man tar kameran ur byxfickan. -Luckan till batterifacket har en öppningsspak som är väldigt lös. När man tar kameran ur en snäv byxficka händer det ibland att luckan öppnas oavsiktligt (oftast pga att fingergreppet hamnar på batteriluckan och dess spak när man tar kameran ur fickan) . På Canon S95 hände det aldrig, då spaken på den modellen inte alls var så lös.