Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Pioneer VSX-922

 Lägg i lista  Jämför
Pioneer VSX-922. Surroundförstärkare av 7.2-modell med 150 Watt per kanal och automatisk kali. Receivern har 6 HDMI-ingångar och stöder Apples AirPlay vilket gör det lätt att koppla in exempelvis Ipad, Iphone eller Ipod. Lanserad 2012. Stäng
Pioneer VSX-922. Surroundförstärkare av 7.2-modell med 150 Watt per kanal och automatisk kali. Receivern har 6 HDMI-ingångar och stöder Apples AirPlay vilket gör det lätt att kopp... Läs mer
Jämför pris på alla Pioneer Surroundförstärkare (21)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.54)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Använder den till pool rummet och bastun. hade tidigare en Pioneer SX-950 från 1980. Sålde den till en samlare, fick bra med pengar för den...
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Kom från en allt-i-ett-anläggning och köpte mig denna.

  Oj! Även om jag nu initialt behållt mina gamla plasthögtalare så har ljudet lyfts flera nivåer.

  Det verkar inte riktigt finnas någon gräns på inställningsmöjligheterna. Extra kul att man kan döpa om HDMI-ingångarna till egna namn (Exv. Boxee Box, Xbox 360, ComHem o.s.v.)
  Sen vet jag inte om det är inbillning, men jag tycker att jag fått bättre kontrast i bilden från min Boxee Box.

  Kalibreringen är väldigt avancerad och kräver att du har en halvdag utan planer, ensam i rummet och internetuppkoppling (så att du kan läsa på ordentligt, gärna den guide som finns här bland recensionerna)

  Men när du gjort det så lyfter ljudet ännu mer!
 • Acceptabel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Gör sitt jobb men skulle nog behöva lite mer krut...
 • Knappt godkänd
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Pioneer har uppenbarligen kvalitetsproblem. Efter ca 18 månader har två huvudsakliga fel uppstått: för det första hänger sig apparaten någon gång i månaden och man måste göra fabriksåterställning. Det går alltså i praktiken inte att göra några inställningar på den utom de allra mest grundläggande eftersom man inte orkar göra det varje månad.

  För det andra har HDMI-modulen efter hand degraderat. Det började med att den tappade bild korta ögonblick, och nu efter runt ett år kan man bara ha på apparaten någon halvtimme innan den tappar synk helt. Som nödlösning i väntan på att jag köper en ny receiver har jag kopplat ur HDMI helt och använder den bara som ljudförstärkare via den optiska ingången. Det blir ingen Pioneer nästa gång.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Mycket bra med tanke på det låga priset, smidig kontroll-app som man kan ladda ner till surfplattan
 • Bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  fantastisk med tanke på pris.
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Fungerar utmärkt
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Till det priser jag fick betala går det inte att hitta något negativt :)
 • Ganska bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  En OK förstärkare ifall man är ute efter något man får mycket för pengarna för. Men den är inte i närheten av Yamahas förstärkare tycker jag.

  Mycket svårare att ställa in och få ett bra ljud, fjärrkontrollen känns lite ologisk och för plottrig som många andra redan har skrivit. Om man är ute efter än snygg förstärkare så är denna 922:a något för dig. Såg att dom sänkt den 100:- sedan jag köpte den för någon vecka sedan, redan då var det ett bra pris tycker jag.

  Den duger i vilket fall som helst i sovrummet där jag har den, för jag skulle inte byta ut den mot min Yamaha RX-A2010 som jag kör i Hemmabio rummet med.
 • Dålig
  8 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  uppgradera från en onkyo HT-R538 som lämna halva styrkan mot vad 922 utlovar men 922 är betydligt klenare och orkar knappt driva mina XTZ 99 W2MT

  edit: kan nu säga att missnöjet är högt,
  kom hem och märkte att nätverket slutat fungera även usb slutat fungera den har slutat leverera stöm till vissa utgångar. pioneers support var seg och gav mig tips om saker som inte ens var relaterade till problemet. icontrollav programet är bara till för nyare telefoner och fungerar ej på lägre versioner av ios o android.
 • Knappt godkänd
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Provade en VSX-922 i ett par dagar, Ljudet var bra, likaså menyer & anslutningar.
  Hade väldiga problem med HDMI Pass Through, allt fungerade när den var "kall"-startad, men när man stängde av TV eller förstärkare & sedan startade igen så kom varken bild eller ljud.
  Var tvungen att byta in den mot en Yamaha, där fungerade dessa funktioner direkt samt en lite trevligare ljudbild.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Köpte denna för en vecka sedan.

  Jag börjar med det dåliga.
  *receivern var på demoläget när jag packade upp den, det var man tvungen att stänga av.
  *Kopplade in den medföljande micken för att låta maskinen autokalibrera ljudet. Kalibreringen höll på och tugga och tugga, och gav error lite då och då. När den äntligen var klar efter sju resor så lät det inte bra. Godkänt på sin höjd. Och jag fick skruva upp volumen mycket innan man över huvud taget hörde något. Kanske ska vara så men irriterande eftersom det tog ett tag innan jag upptäckte det.
  *fjärrkontrollen är väldigt plottrig med massor av knappar som folk här redan påpekat, när det är dunkelt ljus, vilket man vill ha när man ska titta på film så är den omöjlig att använda, jämförde med min TV:s fjärr som faktiskt går att använda även i dåligt ljus, med betydligt större knappar och mycket mera logisk.
  *Man är tvungen att gräva ned sig i manualen för att förstå receiverns funktioner och hur man ställer in den. Inte användarvänligt. Tack och lov i alla fall att manualen är utförlig och bra.

  Nu till det bra.
  *Jag kalibrerade ljudet manuellt med hjälp av manualen, nu har ljudet lyft ordentligt och receiverns kapacitet hörs verkligen. Positioneringen av ljudet är precist, samklangen i alla högtalare fungerar ypperligt och när man lyssnar på tex musik så känner man verkligen att man är i fokus för ljudet.
  *Om du inte har möjlighet att placera högtalarna optimalt så har receivern mycket möjligheter att ställas in för att kompensera för högtalarnas positioner.
  *Det finns hela 6 HDMI-ingångar. Det är jättebra eftersom det sparar kablar för mig. Jag har kopplat in min digitalbox, Playstation 3, en PC på det. Perfekt, både ljud och bild i en kabel, dessutom i HD, bättre kan det knappast bli. Plus att jag har ett par lediga ingångar också.
  *Det finns massor av valmöjligheter på receivern för att ändra på ljudet, om man har tålamod och viljan kan man pilla hur mycket som helst för att skapa exakt det ljud man vill ha.
  *Nätverksuttaget är jättebra så man kan köra DLNA eller Airplay bland annat.
  Det finns mera positivt att säga men jag avslutar där....

  Sammanfattning:
  En jättebra receiver med jättebra ljud. Betyget blir nio för att när man väl fått till inställningarna så är den superbra. En stjärna går bort pga att användarvänligheten lämnar en del att önska, och autokalibreringen var jag inte alls nöjd med. som tur är kunde jag kalibrera manuellt och då blev det bra.
 • Bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Fått bra respons av andra men inställningarna är inte de lättaste o menyn är lite krånglig måste sätta mig o gå igenom inställningarna ordentligt även om jag fått till de rätt bra
 • Usel
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Köpte denna på NetOnNet, kopplade in den och inget funkade. När jag drog ur HDMI out funkade ljudet men det gick inte att använda HDMI-in-utgångarna. Fick hjälp av telefonsupport, köpte nya HDMI-kablar etc och fick den genomgången av en servicefirma som inte hittade några fel - fortfarande blev det totalhängning i hela receivern när jag kopplade in HDMI out.
  Fick byta den på NetonNet mot en ONKYO TX-NR515 - allt funkade direkt!
  Kommer nog inte att köpa Pioneer nåt mer....
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Wow Vilken bra Receiver. Otroligt bra ljud även i enkla högtalare.
  Fungerar mycket bra att styra från din iPad eller PC.

  Enkel installation och en massa bra funktioner. Massor med HDMI ingångar och kan koppla in alla mina enheter till den.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Bytte ut en gammal sony på ca 10år till denna och vilken förbättring det blev!

  Supernöjd!

  Enda minuset är att den är lite svår att förstå sig på ibland...
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Inte den enklaste förstärkaren att jobba med, men den som orkar ta sig igenom blir rikligt belönad. Appen är nästan ett måste för att få den någorlunda användarvänlig. Minus dock för att den inte lirar med min LG-tv vad gäller av/på och volym via HDMI-kontroll, och för att den påstått belysta fjärren inte är belyst alls. Man ser knapparna i mörkret, men inte vad som står på dom......
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Innan jag köpte denna läste jag mycket på forum och tänkte skriva mina tankar om det som jag hittade som var "dåligt".

  # "Svårkalibrerad och dåligt ljud när man väl kalibrerad den automatiskt"
  -Jag kopplade in micen och lät den köra kalibreringen, efter att det var klart så har jag inte rört inställningarna och tycker att det låter bra. Vet inte om jag inte är tillräckligt petig men för de minuterna jag la ned på att koppla in och kalibrera så tycker jag det låter bra.

  # "Airplay fungerar inte med Thomson router"
  -Jag har en Thomson Speedtouch 784 och det fungerar precis som det ska.

  Jag använder iPad-appen iControlAV2012 för att styra den helt och hållet och det är skönt att kunna lägga undan den vanliga fjärrkontrollen för den är inte användarvänlig med sina små obelysta knappar.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  uppgraderade från 921an och är väldigt glad att jag gjorde det!
  Följde de råd vännerna som har skaffat denna fina maskin före mig har lämnat och är väldigt nöjd med prestandan. Flera fördelar jämfört med 921an tycker jag, bla. fler HDMI-ingångar och betydligt bättre bild från DVD-filmer. För mig en klar 10Aa.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Har inte hunnit testa den fullt ut. Men har kört internetradion som verkligen är super i denna apparat. Får in några svenska kanaler så som Mix Megapol, Dansbandskanalen. Samt många många fler utrikes.

  Ljudet är mycket bra. Använder den med Yamaha YST-FSW150 sub plus ett par gamla Technics högtalare (som ska bytas ut senare så jag får 5.1 system). Ljudet är som sagt bra i dessa högtalare. Inget att klaga på. Så jag räknar med att det kan bli bättre med nya som jag ska köpa till.

  Kalibreringen funkade jättebra så inget att klaga på där heller. Möjligtvis kan man få till bättre ljud om man manuellt ställer in. Men jag är nöjd som det är.

  Förstår inte att vissa dissar den här när den låter så bra i mina öron iallafall :).

  Full pott ifrån mig med. Fick den för 2990:- på CdOn som inte är heller fel :)
  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------
  Uppdatering!

  Har fått mina nya högtalare utom de två bakre. Så nu kör jag 3.1 och körde först helauto kalibrering. Sen nu tog jag itu med Patrik_G kalibreringstips (finns i denna tråd).

  Jag bara säger - WOW. Fick mina tre små centerhögtalare (av märket Andersson) att låta som stora. Ljudet blev klart, fylligt och luftigt. Satt som fastklistrad i soffan och bara njöt av ljudet :)
  --------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  Uppdatering 2

  Nu har jag kopplat in mina bakhögtalare (Dynavoice Comet C-1). Bara säga att jag blev lyriskt över ljudet nu. Kunde aldrig tro att det kunde bli bättre. Och dom här är ju så små! Om jag var nöjd förut så är jag helt vildnöjd nu med alla högtalare inkopplade :)
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Mycket för pengarna!
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Inköpt för 2790 på Elgiganten efter jul.

  Efter ett par veckor så tycker jag att det mesta som beskrivits här stämmer:
  - uselt ljud med autokalibrering, man måste lägga ner en timme för att få till det. Detta är den största nackdelen med förstärkaren som jag ser det, någon som inte läser in sig och orkar hålla med manuella justeringar kommer bli extremt besviken.
  - fjärrkontroll som måste ha tagits fram av tekniker, extremt små knappar och svårt att hitta en logik
  - den borde ha 1080p för menyhanteringen på TVn, men detta är en detalj, inte så ofta man är där egentligen
  + massor av funktioner med internet radio osv
  + perfekt app, fungerar mkt bra både med android och ios
  + airplay fungerade direkt
  + bra ljud, var rätt orolig för vanligt stereoljud, men den är bra

  Så övergripande måste det bli en 9.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Vilket lyft det blev från min 10 år gamla Sony (som jag faktiskt varit riktigt nöjd med).

  Ett tack vill jag också rikta till "Patrik_G" för den utförliga beskrivningen hur man kan/ska kalibrera receivern. Det tippade mig över kanten till köp att jag hade den att tillgå och det låter riktigt riktigt bra. Klart ljud med bra tryck i ljudet.

  Förmodligen har jag bara skrapat på ytan med vad man kan göra men för tillfället är jag så nöjd så det finns ingen anledning att skruva vidare. Det jag kanske gör framöver är att dra lite kabel för högtalare i zon 2 i köket.

  + Klart ljud
  + Bra tryck
  + Enkelt att justera ljudet utifrån det man tittar/lyssnar på. T.ex. vid film kan jag enkelt justera för att göra talet tydligare utan att det påverkar övrigt ljud.
  + Appen är bra (även om det finns förbättringar / förenkling att göra för att minska antalet tryck. Med Appen kan man ju sitta var som helst i huset och stänga av eller ändra ljudet.
  + Airplay funkar fint direkt (även om jag söker efter att inaktivera det pga min dotter lyckats trycka iväg högsta möjliga ljud från iPad. Men, flygplansläge på iPad löste saken :-)
  + Priset. Jag köpte den för 2790:- vilket är ett kanonpris.

  - Jag hade en del strul i början vid installation då jag inte fick bild genom HDMI, men som tur var löste det sig då jag bytte till en annan HDMI-ingång på TV:n. Antar att det har att göra med någon form av kompabilitetsproblem. Har läst om andra som också haft lite strul i början och det tycks vara något som kan förbättras från Pioneer.

  Varför bara 9 av 10 trots alla mina superlativ? Bara för att jag hade stul i början och att man aldrig är helt objektiv i sina omdömen. Den är helt kanon för sitt pris - men det finns säkert motsvarande modeller i samma prisklass som är lika bra eller till och med bättre om jag läser lite på forum och utvärderingar. Men, de som skriver att den låter dåligt och ihåligt tror jag hade oturen att inte ha en beskrivning att tillgå (Patrik_G:s).
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Investerade i min 922a för två månader sen, inte ångrat mig en gång!

  Jag har ingen erfarenhet av förstärkare alls så jag kan ju bara säga vad jag funnit positivt med min ringa erfarenhet:

  Appen är riktigt trevlig, äntligen kan jag få samtal i filmer att ligga på en bättre nivå. Slipper alla specialeffektsljud som ökar ljudvolymen med flera hundra procent.
  Mikrofonen gör det lätt att få förstärkaren okej inställd, iaf för mina öron.

  10/10 pga liten erfarenhet. Kan dock inte tänka mig att någon blir missnöjd med den med tanke på priset.
 • Usel
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  En av de sämsta förstärkarna jag någon sin testat/lyssnat på, jämför den mot H/K AVR 165 och 255 samt diverse Onkyo förstärkare.

  Första intrycket var att jag trodde att jag kopplat högtalarna fel då ljudet var väldigt tomt och skrikigt det var även ett extremt överdrivet eko i ljudbilden.
  Efter att ha spenderat några timmar för att få ordning på ljudet blev resultatet inte mycket bättre.

  - Omständligt UI för inställningar
  - En miljard knappar på fjärren
  - Inget tryck i ljudet
  - Låter som att det bara är mellanregistret och diskanten som jobbar
  - Förmycket eko och andra skumma mjukvaru effekter som bara förstör ljudet.
  - Onaturligt ljud

  + Går begränsa max volymen i inställningarna.
  + Många HDMI ingångar
  + HDMI Passthroug
  + Att jag lämnade tillbaka den och bytte mot en H/K
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Verkar väldigt bra än så länge. Men det är lite surt att man måste ha adapter för både WiFi och Bluetooth.
 • Ganska dålig
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Köpte denna för att ersätta min 10 år gamla Sony reciever.

  Tyvärr blev jag väldigt missnöjd med 922:an pga flera orsaker.
  Direkt efter inkoppling slogs jag av hur tunt och livlöst ljudet var.
  (Väldigt vass diskant och dåligt tryck i ljudet)
  Kalibrerings funktionen är helt värdelös, efter en automatisk inställning med micen
  så blev diskanten ännu vassare och basen totalt borta.

  Trots timmar med justering av inställningar fick jag aldrig till ljudet som jag ville ha det.

  Dessutom knäppte det högt i surroundhögtalarna varje gång man bytte hdmi ingång.
  Vilket var otroligt störande och kanske även skadar högtalarna?

  Lämnade tillbaka den och köpte en Yamaha RX-V773 istället och den är bättre på precis allt.
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Mycket bra.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Helt ok reciver köpte denna på Electroworlds kampanj för 3290:- och den är verklign värd pengarna har svårt att se att man kan få en mer funktionsrik reciver än denna i prisklassen även om nu priset gått upp en del.

  Ger den 9 stjärnor drar bort en då den automatiska kaliberingen verkligen suger rekommenderar alla att manuellt kalibera så får man till ett toppen ljud med bra tryck.
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Helt underbar förstärkare. Dock så krävs en hel del läsning för att få till allt rätt men så var det på min föregående pioneer förstärkare också. Jag har nu haft dn nästan en månad och fick precis till muskbiten så det låter perfekt. Underbart rent ljud som hörs in till grannarna också kan upplysa er om. Film är den magisk mycket bättre än på bio. Typ 10 gånger bättre dock så skall det tilläggas att jag kör på högtalare som kostar 3 gånger så mycket mer än själva förstärkaren. Sen dethär med airplay bryr jag mj inte om då jag vägrar ha med aples produkter att göra. Sen skriver jag just nu på min samsung galaxy s3 altså android telefon. Hade kanske hoppats att det fanns något stöd för android också och därför får den bara en 8 i betyg av mej.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Det blev denna mest pga Airplay vilket är en fantastisk grej. Sitter nu och lyssnar spotify utan någon sladd från datorn, grymt skönt :)

  Det funkade dock inte alls i början, tog typ 2 veckor att leta reda på felet som låg i min router som där jag var tvungen att bocka i typ mediastreaming i inställningarna. Har en dir-655 så har du samma problem så googla på vsx-922 och dir-655 airplay.

  +

  Kör med Kef 2005 högtalare. Spel och filmljudet är helt suveränt. Brutalt bra tryck och extrem detaljrikedom enligt mig.

  Vissa har klagat på musikljudet vilket jag också var lite besviken på i början men efter lite inställningar är jag riktigt nöjd. Kör soundretriever-funktionen vilket gör mycket för komprimerad musik, klar skillnad och det låter faktiskt som cd-kvalite. Sen kan jag rekommendera att köra Music, extended stereo och advanced surround om man har bakhögtalare också, blev stor skillnad för mig.

  skönt att använda iphone/ipad appen till att sköta volym och inställningar. har dock inga smidiga inställningar för diskant och bas utan bara en tramsig variant där man ska använda gyrofunktionen och luta telefonen för att höja/sänka basen.

  -
  Airplay bryts ibland. Vet inte om det är pga routern dock. Det är också synd att det inte går kolla film med airplay då ljudet kommer 5 sek efter bilden på datorn. Funkar dock på ipad då det synkar automatiskt.

  Kör med appen både på iphone och ipad. det verkar fucka upp lite då oftast den man startar upp först bara funkar.

  Jag saknar 2 hdmi utgångar.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Skriver som Freelance ...
  Finns på MM för 3290kr
  MEN du måste be dem titta i datorn för de måste prismatcha mot MM Göteborg, för att alla andra tar 4100
  Omdöme kommer när den är installerad
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Mediamarkt har den för 3290, återkommer med review senare
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Precis köpt denna och kopplat in än så länge perfekt enhet att jobba med.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Utmärkt, köp den! Du kommer inte ångra dig.
  Ersatte min onkyo tx-nr577 som jag var besviken över, inte pga ljudet utan över brist på smådetaljer (som att namnge inputs) samt en dum fjärrkontroll.
  Allt fungerar hur bra som helst, icontrolav är en funktion med "wow"faktor!
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan