Prisjakt

marathonkillen

Medlem sen 2006-12-16
87
Bidrag
119
Hjälpsamröster
Apple iPad Air 16GB (1st Generation)
Full Star 1
4.5
(56)
m
marathonkillen
87 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 10 år sedan

En utmärkt surfplatta. Snabb, bra skärmupplösning, bra kamera och vikten är lägre än de tidigare generationerna. Nackdelen med den är att den inte "pratar" med blåtandsenheter som inte är tillbehör. Tillbehör är saker som headset och externa högtalare. Det går inte att ansluta den via blåtand till en iPhone, iPad, androidtelefon eller Android-platta. Jag har varit i kontakt med Apples support och de uppger klart och tydligt att Apples produkter enbart kan parkopplas med varandra och inte till andra enheter som inte kör IOS. Men kommunikation mellan enheterna fungerar inte. Kopiera en bild t.ex. från en enhet till en annan är omöjligt via BT. Parkopplingen fungerar enbart om både Wi-fi och BT är påslagna samtidigt. Utan stödm ed Wi-fi. fungerar det inte att parkoppla två Appleenheter med BT. Någon sådan funktion finns inte för andra enheter än Apple-produkter. En androidtelefon kan således inte parkopplas med en iPad eller iPhone. Allt enligt samtal med Apples support och tre olika personer. Jag har spenderat drygt 4 timmar i telefon med supporten för att få veta varför detta inte är tillåtet. "Apples policy är att inte tillåta kommunikation mellan huvudenheter, enbart mellan huvudenheter och tillbehör", är svaret. En mobiltelefon med Android, som min Sony Xperia Ray, går inte att koppla till denna platta med blåtand. Plattan som sådan är mycket bra. Det som gör att jag inte ger den full pott är just anslutningsmöjligheterna till andra typer av enheter som inte är tillbehör. Varför Apple valt att lägga in dessa begränsningar är något som supporten inte kan svara på. Min särbo, som har en Asus androidplatta och varit mycket nöjd med den, säger att iPaden är så mycket bättre. Den är mycket snabbare, bättre bild, snabbare att surfa med och lättare i vikt. Nackdelarna är, säger hon, svårigheten med att koppla ihop enheter för att kunna föra över bilder, dokument med mera mellan dator, platta och iPad. Gränssnittet är också något knöligare än hos Android. Inte alltid så lättförståelig och inte alltid lätt att använda. Här har Apple lite att göra.

Gigabyte Radeon HD7750 OC HDMI 1GB
Full Star 1
3.7
(3)
m
marathonkillen
87 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 10 år sedan

Grafikkortet fungerar bra så länge det inte kopplas till en TV. När jag kopplar datorn till min TV med detta grafikkort installerat slår kortet ut alla mina HDMI-anslutningar jag har när datorn inte är igång. För att få bild till TVn via de HDMI-ingångar jag har, som datorn inte är ansluten till, måste jag koppla bort HDMI-kabeln till grafikkortet. Något fel på HDMI-anslutningen på grafikkortet måste råda. En reklamation har framställts till butiken. I övrigt finns inget att anmärka på. Kortet har hyfsat låg ljudnivå, fungerar som det skall i datorn men brister i HDMI-anslutningen. Uppdatering 20131214: Reklamationen godkändes av butiken. Butiken återbetalade köpeskillingen då kortet inte går att fixa.

Gigabyte GA-Z68X-UD3P-B3
Full Star 1
2
(2)
m
marathonkillen
87 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 11 år sedan

Köpte detta kort i april 2013. Såg på pappret ut som ett drömkort. Installerade det i min dator och startade upp. F4-BIOS var installerad. Flashade om till F8 och fann inga problem. Uppdaterade till UEFI-BIOS, version U1F. Installerade övrig hårdvara och allt såg bra ut. Vid installation av Windows började problemen. Med ett PCI-USB-kort installerat slås vissa USB-portar ut på bakpanelen av moderkortet. Om ett USB-minne sitter i en USB-kontakt kan den slå ut en mus som är ansluten i en annan USB-port. Datorn får också för sig att, vid uppstart, stänga ned, starta upp, stänga ned för att på nytt starta upp och köra igång Windows. Om ett USB-tangentbord är ansluten till en USB-hub monterad i fronten ger moderkortet ifrån sig en mycket lång "pip"-signal. Denna signal indikerar normalt ett fel på moderkortet, fläktfel eller minnesfel. Signalen kommer enbart när ett tangentbord är anslutet i fronten. Med ett GTX470 installerat fungerar Strömsparläget första gången det går igång. Vid andra tillfället går det inte att få igång datorn. När tangentbordet eller musen klickas på startar datorn men stänger ned igen efter ett par sekunder. Därefter startar den igen för att på nytt stänga ned. Det gör den 3-5 gånger innan den går igång. En svart bild visas med musmarkören. Längre än så kommer den inte. Vid tryck på "Reset"-knappen startar datorn om. Upp och nedstängningar sker på nytt och de är 3-5 stycken innan datorn går igång. Menyn om "Felsäkert läge" med mera visas. Om ett USB-minne sätt i ändrar BIOS själv startordningen så USB-minnet är den första enheten. Det går således inte att ha ett USB-minne i och starta om datorn utan att först ändra inställningar i BIOS. En omflashning till F8 igen ger problem med inställningar så minnena körs med 1600MHz (Corsair Vengeance 1600MHz). Vid omstart ger moderkortet ifrån sig information om instabili BIOS-inställning och "överklockningen" misslyckats. "Default"-inställningar måste laddas. När det görs får man blåskärm om inte BIOS ändras tillbaka till AHCI eftersom BIOS ändrar denna från AHCI till IDE. Om flashning av BIOS till UEFI på nytt innebär inte att den blir korrekt. Jag har flashat om mellan 25 och 57 gånger för att återfå alla funktioner i U1F igen efter återgång till F8. Samma sak vid omflashning från U1F till F8, även det måste göras många gånger innan den blir korrekt. Har man väl gått igång kortet fungerar det bra. Det krävs dock en hel del jobb om man har annan hårdvara än grafikkort, optisk enhet och hårddiskar. Kortet verkar lida kraftigt av problematik med annan hårdvara. Kortet har reklamerats och förhoppningen är att ett återköp erbjuds.

Asus P8Z68-V Pro/GEN3
Full Star 1
4.3
(16)
m
marathonkillen
87 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 11 år sedan

Köpte detta moderkort till min särbo då det Gigabytekort, GA-Z68X-UD3P-B3 hon köpt tidigare enbart krånglar. Monterade i kortet i min särbos dator och kortet hade UEFI-BIOS-version 3202. Uppdaterade till 3603 vilket gick mycket smidigt. Därefter testades kortet i likhet med Gigabytekortet. Efter 2 dagar har inga konstigheter upptäckts. Kortet fungerar mycket bra. Klockade upp minnena till 1600MHz med ett enda klick. UEFI-BIOS är identiskt med P8P67-LE, som hon har tidigare. 8 USB-portar bak samt en medföljande USB3.0-bracket ger totalt 10 USB-portar bak. Kortet uppvisar stabilitet. Strömsparläget fungerar felfritt med ett GTX470 medan det inte fungerar alls på Gigabytekortet. Ett PCI-USB-kort är också monterat på moderkortet. Det fungerar felfritt tillsammans med moderkortet. Första intrycket så här långt är ett mycket trevligt kort, stabilt och funktionellt. Lätt att ställa in i UEFI-BIOS. Kortet har som standard AHCI aktiverad, vilket är ovanligt. De flesta andra tillverkare har IDE-läget för SATA-inställningarna som standard. Av alla de kort jag tittat på för 1155-socket i dagsläget är detta kort det som är bäst och ger mest för pengarna. Ett mycket bra kort.

Garmin Forerunner 10
Full Star 1
4
(2)
m
marathonkillen
87 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 11 år sedan

Garmin Forerunner 10 är en enkel klocka med GPS-funktion. Den är behändig på armen och den fungerar fint. Har nu använt den 4 gånger sedan köpet. Klockan ger information om avverkad distans, hur lång tid som förlöpt, snittid per km, rekordtider om de är nya och förbrukade kalorier. Klockan är mycket enkel att använda. Med Garmin Connect, anslutning till internet, kan man se var man sprungit och även låta en virtuell person genomföra träningen. Kartan visar även höjdnivåer. Forerunner 10 är en trevlig upplevelse. Just litenheten gör att den inte känns obekväm på armen. Batteridrifttiden är mellan 4 och 5 timmar. Min klocka klarade 4 timmar och 45 minuter vid första testen. När jag fick larmet "Låg batterinivå" fungerade klockan i 37 minuter till innan den slutligen dog. Nackdelen med klockan är att den kan ta tid på sig vid aktivering av ett träningspass med att hitta GPS-position. Upp till 5 minuter har det tagit innan positionen hittats, trots vistelse ute i det fria. Jag fick ett bra pris på klockan och för det priset skall jag egentligen inte klaga. Ett mycket bra pris för denna klocka och en rolig "leksak". Betyget är baserat på priset jag betalade (under 700 kronor) och hur klockan fungerar. Hade positioneringen fungerat lite snabbare hade klockan fått full pott!

Fujitsu Lifebook NH532 (VFY:NH532MX7A2SE)
Full Star 1
4.9
(7)
m
marathonkillen
87 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 11 år sedan

Har nu använt denna dator i 5 månader. Det är en utmärkt dator som har fungerat felfritt. Bra skärm, bra tangentbord och mycket bra utrustning. BD-brännare, blåtand, n-WLAN, 4 stycken USB3.0-portar, HDMI. eSATA, minneskortsläsare, 8GB minne, Intel Core i7 3630Q (snabb CPU) och 500GB hårddisk för bara 3990 kronor är rena kapet! Det finns plats för ytterligare en hårddisk och det är enkelt att montera en sådan. Inte nog med det, det är mycket enkelt att ta bort damm från kylsystemet när det behövs. Datorn fungerar bra, är snabb och den 17 tum stora skärmen en njutning. Lite plastig känns den men det är inget som stör. Koppling till TV med HDMI-kabel går som en dans. Bara att koppla in så är bilden på TVn. Tangentbordet är bra men inte det bästa. Det enda som inte är så bra är Windows 8. Det är ingen Pro-version, tyvärr. Dessutom är jag inte särskilt förtjust i Windows 8 men det går att fixa mycket så det påminner om Windows 7. Jag ångrar inte det här köpet. För de 3990 kronor plus 49 kronor i frakt jag betalade har jag fått så mycket för pengarna att det räcker och blir över. Tack till "nagra" för tipset om koden.

Microsoft Windows 8 Sve (64-bit OEM)
Full Star 1
2.7
(22)
m
marathonkillen
87 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 11 år sedan

Windows 8 Efter några veckors användning (har kört Customer Preview och tidiga testversioner innan skarp version) kan jag bara säga att jag kommer inte att bli "kompis" med Windows 8. - Det är ologiskt att behöva gå in i "Inställningar" för att stänga av datorn. - Startmenyn passar inte på en dator utan pekskärm. - I Skrivbordsmiljön är det onödigt krångligt att starta ett program om "Start" saknas. Som tur är finns det tredjepartstillverkare som gjort sådana program som fungerar bra. - Det går inte att stänga appar på ett logiskt sätt. - Utloggning är ologisk eftersom man måste in i kontot och till startsidan för att kunna logga ut. - Har man inte Windows 8 Pro går det inte att byta namn på "Administratörskontot". - Är Administratörskontot aktiverat och används fungerar inte alla "appar". - Gör en liten ändring i inställningarna för hur meddelanden skall visas i "Åtgärdscenter" och datorn skall startas om så tar det ca. 10-15 minuter innan datorn är omstartad. Det på en dator med Intel Core i7 och 8GB minne! - Uppdateringar via Windows Update tar en evighet jämfört med Windows 7. + Datorn startar snabbt. Det är den enda fördel jag hittat hitintills i Windows 8. I övrigt finns det så mycket som inte alls är bra, jämfört med Windows 7. Windows 7 är ett betydligt bättre operativsystem än vad Windows 8 är.