Prisjakt
Singles’ Day
Singles’ Day
Singles’ Day 2021

Singles’ Day 2021

Den 11 november 2021 är det Singles’ Day, världens största shoppingdag. Vi visar alla prissänkningar i de största kategorierna från alla butiker på Prisjakt. Glöm inte att jämföra mer än pris, så att du köper precis vad du behöver.

1
1
1
1
0
0
0
0
3
3
3
3
dagar
1
1
1
1
8
8
8
8
timmar
5
5
5
5
4
4
4
4
minuter
3
3
3
3
4
5
4
5
sekunder

Om Singles’ Day

iStock.com / halfpoint

Det här är Singles Day

Singles Day är en readag och ett ekonomiskt shoppingfenomen från Kina med tv-shower och världsstjärnor. Shoppingdagen omsätter enorma summor, mycket mer än shoppinghelgen med Black Friday och Cyber Monday.

Kan jag spara pengar på Singles Day?

Det går att hitta kampanjpriser under Singles Day, men räkna inte med några stora prissänkningar. Vår prisstatistik visar att Singles Day 2019 bara var 0,21 procent billigare än en vanlig novemberdag**.

Så här ändrades priserna i våra tio mest populära kategorier under Singles Day 2019

 • Mobiltelefoner: 12,99 % av produkterna gick upp i pris, 42,69 % gick ned
 • Hörlurar: 11,14 % av produkterna gick upp i pris, 25,92 % gick ned
 • TV-apparater: 16,03 % av produkterna gick upp i pris, 45,12 % gick ned
 • Jackor: 18,11 % av produkterna gick upp i pris, 23,62% gick ned
 • Belysning: 19,12 % av produkterna gick upp i pris, 20,12 % gick ned
 • Bärbara datorer: 19,73 % av produkterna gick upp i pris, 25,76 % gick ned
 • Löparskor: 19,5 % av produkterna gick upp i pris, 27,56 % gick ned
 • Parfym: 21,71 % av produkterna gick upp i pris, 47,55 % gick ned
 • Smink: 17,13 % av produkterna gick upp i pris, 35,8 % gick ned
 • Möbler: 21,41 % av produkterna gick upp i pris, 11,74 % gick ned

Vem står bakom Singles Day?

Kinesiska e-handelsgruppen Alibaba Group är den stora drivkraften bakom Singles Day. 2019 hade butikerna fler än 200 000 olika varumärken varav 22 000 varumärken kom från 78 olika länder. Totalt sålde de för 38,4 miljarder dollar under 24 timmar på Singles Day 2019. 

Black Friday i USA nådde jämförelsevis bara cirka 7,4 miljarder dollar under 2019.

Försäljningen under Singles Day i Kina ökade med 26 procent jämfört med fjolårets Singles Day. Som jämförelse ökad Black Friday i USA med 48 procent i omsättning 2019, jämfört med 2018. Hur stor ökningen är 2020 återstår att se den 27 november.

Även om Singles Day främst är centraliserad kring Kina så gjordes transaktioner från 230 regioner runt om i världen.

Utvecklingen har varit enorm från vad som började under 90-talet som en hyllning till singlar den 11 november i kinesiska studentkretsar. Dagen har spridit sig över Kina som en löpeld de senaste åren och är idag den största shoppingdagen i världen.

Hur stort är Singles Day i Sverige?

Har du aldrig hört talas om eller sett något i Sverige om Singles Day så är du inte ensam. Shoppingdagen har hittills inte fått något större genomslag på den svenska marknaden, och det gäller att vara försiktig när man letar kampanjpriser.

– Singles day är fortfarande en relativt liten rea med få rabatter i Sverige. Det gör att rean sig inte står sig så bra över året. För att göra ett smart köp är det därför viktigt att man hittar butiker med aktiva erbjudanden och jämför prishistoriken. Vår dealssida är ett bra verktyg som kan hjälpa till. Om man inte hittar ett bra erbjudande precis på Singles day är min rekommendation att sätta upp en bevakning och sen väntas till priset går ner. Chansen är stor redan till Black Week som bara är några veckor bort, säger Carl Vult von Steyern, nordenchef på Prisjakt.

I takt med att fler svenska företag uppmärksammar Singles Day är det dock på väg att ändras. Flera större butiker i Sverige har uppmärksammat Singles Day med egna erbjudanden och kampanjer. Då Singles Day följs av Black Friday och Cyber Monday finns stora möjligheter att spara pengar på dina köp under november månad.

Ett tips är att använda prisbevakningar på de produkter du vill köpa. Då får du ett mejl eller en notifikation i mobilen när priserna går ner. Om du inte är nöjd med prissänkningen under Singles Day har du alltid Black Friday och Cyber Monday kort därefter. Missa aldrig när dina favoritprylar blir billigare i butikerna.

Så shoppar du smartare under Singles Day

1. Prisjämför innan du köper

Lita inte på att alla kampanjerbjudanden du hittar i butik är de bästa. Gör en prisjämförelse med Prisjakt – antingen i webbläsaren eller med mobilappen – så ser du direkt om det är ett bra köp eller inte.

2. Kolla prishistoriken

Vår prishistorik avslöjar hur ofta priserna höjs och sänks av butikerna. Det hjälper dig att se om någon butik smyghöjer sina priser före en kampanjperiod och om du bör slå till på det där tidsbegränsade erbjudandet eller vänta på nästa prissänkning.

3. Bevaka pris

Prisbevakningar gör att du slipper kolla efter prissänkningar manuellt. Bevaka en produkt på Prisjakt så meddelar vi dig när butikerna sänker sina priser eller när en produkt finns i lager igen. Du kan få meddelandet via mejl och i mobilappen.

Bästa erbjudandena – Just nu

Pågående kampanjer

 • Dagens Deals

  Hitta de bästa erbjudandena