Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Yamaha RX-V1500RDS

 Lägg i lista  Jämför
Yamahas näst största receiver i RX-V-serien är ett THX-Select certifierat kraftpaket med 7 st slutsteg på 120 watt vardera. Bland finesserna märks konvertering av komposit och s-video till komponentsignal samt det nya ljudkalibreringssystemet YPAO.
Yamaha Parametric room Acoustic Optimizer (YPAO) fungerar precis som Pioneers MCACC, dvs att med den medföljande mikrofonen placerad på lyssningsplatsen så ställer 1500 in sig själv ljudmässigt. Den skickar ut testsignaler och mäter frekvenser, volymer, avstånden till de olika högtalarna mm. Resultatet är ett perfekt ljud i just din hembio!
1500 har som sagt 7 st slutsteg med en effekt på 120 watt vardera och kan därför hantera i princip alla högtalare, även de som normalt är tungdrivna.
D/A-omvandlingen sköts med 192 KHz/24 bits och Yamahas LSI-krets YSS-930 har 31 olika surroundprogram och kan koda av alla på DVD förekommande ljudformat.
För den som har en projektor eller plasma som tar emot komponentsignaler kan det vara intressant att veta att 1500 kan konvertera en inkommande bildsignal i formatet komposit eller s-video till en komponentsignal. Därmed blir det lättare för den som har flera produkter att ansluta till sin bildvisare.
Stäng
Yamahas näst största receiver i RX-V-serien är ett THX-Select certifierat kraftpaket med 7 st slutsteg på 120 watt vardera. Bland finesserna märks konvertering av komposit och s-v... Läs mer
Jämför pris på alla Yamaha Surroundförstärkare (23)