Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Toshiba MT200

 Lägg i lista  Jämför
Toshiba har inte gödslat med hembioprojektorer men när det nu presenterar MT200 har de träffat mitt i prick. Vi har testat den i hemmiljö under ett par dagar och det är den bästa DLP-projektorn vi har sett i prisklassen!
Ljusstyrkan är måttliga 750 ANSI-lumen och vår rekommendation är att mörklägga så mycket som möjligt. Vi gjorde testen med en grå duk och visst fungerar det men det bästa är ändå en vit duk. Toshiba skriver att lampan har en maxtid på 2000 timmar i standardläget och 3000 timmar i ECO-mode.
DMD-chippen har en upplösning på 854 x 480 och vi vart riktigt imponerade av hur fin bilden var. Inte bara de klara färgerna utan också avsaknaden av den pixliga bild vi förväntat oss.
Färghjulet, som är uppdelat i 6 st segment, verkar Toshiba ha fått bra fart på för vi noterade nästan noll färgflimmer och då tillhör vi de överkänsliga. Fläktljudet specas till måttliga 28 dB och trots att vi hade MT200 placerade bara några decimeter från huvudet var det inget som störde.
Det fina med DLP-tekniken är kontrasten, skillnaden mellan vit och svart, och här briljerar MT200 med en mycket bra detaljåtergivning i de mörka partierna av bilden.
MT200 är en projektor som vi varmt kan rekommendera och som tar alla typer av videosignaler (480i/p, 576i/p, 720p och 1080i)!
För att se om projektorn passar i din hembio följer här en kort lista med avstånd mellan projektor och duk där du kan se vilken storlek bilden får (bild i 16:9-format):
Avstånd -> Bildstorlek
2.4 - 2.9 m -> 60 tum
4.1 - 4.9 m -> 100 tum
Stäng
Toshiba har inte gödslat med hembioprojektorer men när det nu presenterar MT200 har de träffat mitt i prick. Vi har testat den i hemmiljö under ett par dagar och det är den bästa ... Läs mer
Jämför pris på alla Toshiba Projektorer (2)

Forumtrådar om Toshiba MT200

Kopplingar av trådar görs i respektive forum