Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

KEF iQ7

 Lägg i lista  Jämför
Den helt nya och omarbetade Q-serien (med prefixet \"iQ\") från KEF representerar state-of-the-art design och komponentval i en mycket vänlig prisklass. De rundade kabinetten i laminerad MDF minskar distortion genom att eliminera interna stående vågor. Det sitter även tvärgående inre stag för att ytterligare stabilisera lådan och materialet är tämligen resonansdött i det användbara frekvensområdet för att minimera färgning av ljudet. Högtalarna är försedda med mycket påkostade anslutningsterminaler som tar bi-wire kablage (4-ledare) och vill du koppla in med vanlig 2-ledare sitter en förmonterad uppsättning riktigt fina jumperkablar mellan HF- och LF-sektionen. På toppen av kabinettet sitter en \"pod-kåpa\" i aluminium som följer formen på Uni-Q elementet och på så vis minskar diffraktionseffekter på ljudet.
Just Uni-Q elementet är mycket speciellt och ligger bakom mycket av KEF\'s framgångar, sittandes i deras test- och EISA Awardsvinnande högtalare. I mitten av bas/mellanregisterelementet sitter en 19mm domediskant med en otroligt stark neodymiummagnet och ett litet horn för att ljudet skall integreras perfekt med ljudet från bas/mellanregisterkonen. Bandbredden är utökad till hela 40kHz för att svara mot kraven från DVD-Audio och SACD, och inte minst för att ge en suverän återgivning i det hörbara området. Bas/mellanregisterelementet är gjort av polymer som coatats med en titanbeläggning. Konen är monterad i en mycket stabil korg i gjuten aluminium. Självklart är högtalaren magnetiskt avskärmad för att kunna placeras nära eller på en TV.
KEF iQ 7 är en otroligt läcker golvhögtalare som är mycket välljudande och utmärkt som fronthögtalare i det lite större lyssningsrummet. Man bjuds på en mycket stor ljudbild med utmärkt 3D-känsla och klart och tydligt mellanregister. iQ 7 är lättplacerad och det fina stereoperspektivet uppskattas av alla åhörare och inte bara den som råkar sitta mitt imellan högtalarna. Stäng
Den helt nya och omarbetade Q-serien (med prefixet \"iQ\") från KEF representerar state-of-the-art design och komponentval i en mycket vänlig prisklass. De rundade kabinetten i la... Läs mer
Jämför pris på alla KEF Golvhögtalare (20)

Popularitetsutveckling

1607:e populäraste i kategorin Golvhögtalare - 1553273:e totalt på Prisjakt

Prisutveckling

Prishistorik

Här visas de senaste prisförändringarna som skett på produkten hos varje butik. Om en butik säljer flera varianter av produkten visas den senaste prisändringen för varje variant.

  Butik Datum  Prisändring Pris Produktbeskrivning