Prisjakt
Annons

Optoma HD72i

Optoma HD72i

Upplösning: 1280x768, Skärmteknik: DLP, Ljusstyrka: 1300 ANSI
Jämför

Optoma HD72i

Jämför
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
4.8
(8)

Produktinformation

Ny modell från Optoma som också utsetts till BÄST I TEST av svenska tidningen M3.

HD72i är en högupplöst HDTV-kompatibel DLP-projektor med riktigt bra tryck i bilden. Vad sägs om 5000:1 kontrast, 1300 videooptimerade lumen ljusstyrka och 7-segments färghjul (4-spin) för riktigt naturtrogna färger. Det sistnämnda inte minst på grund av att man både implementerat det utmärkta BrilliantColor systemet och TrueVivid 10-bit (per kanal) färghanteringsteknik.

Bilden skalas klanderfritt av det välkända Faroudja DCDi chipet och en hel del ny bildhanteringsteknik för att på ett suveränt sätt återge även de minsta detaljerna i bilden på ett kristallklart och naturligt sätt. Här återfinns både Motion Adaptive Noise Reduction och TrueLife bildförbättringssystem. Kopplat med Optomas fina optik får man en skarp och samtidigt naturlig bild som är lätt att leva med och projektorn hanterar både låg- och högupplöst material på ett mycket bra sätt.

Bland ingångarna har det inte snålats på krutet och här får man BÅDE HDMI (för t.ex. DVD eller HDTV-mottagare) och DVI (för PC m.m.). Utöver de digitala ingångarna finns också en bra komponentvideoingång, s-video och komposit. En smart finess är att den har en 12 volts triggerutgång för att automatiskt styra t.ex. en motordriven filmduk och mörkläggningsgardiner när den startas och slås av. Notera att både HDMI och DVI ingångarna är HDCP kompatibla. Fläkten är extremt tyst och hörs knappt, vilket vi tycker är kanonbra.

Prisjakt jämför priser och erbjudande från nätbutiker och fysiska butiker.

Varumärke
Upplösning
1280x768
Skärmteknik
DLP
Ljusstyrka (max)
1300 ANSI
3D-stöd (3D-ready)
HDR
Nej
Full HD (HD ready 1080p)
Nej
Annons
Annons