Prisjakt
Annons

MK Sound K-1 Delta

MK Sound K-1 Delta

Utförande: 5.1
Jämför

MK Sound K-1 Delta

Jämför
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
5
(3)

Produktinformation

Vi kan stolt presentera ett nytt men samtidigt välkänt fabrikat i vårt sortiment - Miller & Kreisel (M&K) från USA. Företagets produkter återfinns i studios hos bl.a. Dolby Labs., DTS och THX som referenshögtalare. Hos LucasArts Entertainment/Skywalker Sound/THX finns åtskilliga M&K system: i två redigeringsrum, i deras multimedia screeningrum, på produktionskontoret samt i Star Wars sounddesignstudio, där ljuddesignern och femfaldiga Oscarvinnaren Ben Burtt arbetar.

Självklart kan även du uppleva ljudet så som det var tänkt att låta från början! M&K har länge varit det främsta alternativet för high-end hembiosystem (självklart vill man ha tillgång till samma prestanda hemma som experterna) men vi kan nu erbjuda några kompaktare system som elegant smälter in i normala hem utan att tumma på ljudkvaliteten. Det kanske bör tilläggas att priserna är mycket överkomliga. Utgångspunkt för Miller & Kreisel produktutveckling är Satellit/Subwoofer konceptet, som också kan sägas vara M&K:s egen uppfinning.


Alpha-systemet är ett 5.1 system som består av 5 stycken K-5 och 1 styck subwoofer KX-10. Högtalarna levereras i Titanium Finish utförandet, med ett böjt metallgaller över fronten.

K-5 är bestyckade med 1 styck 4 tum bas/mellanregisterelement samt en 1 tum diskant med neodymium magnetsystem. Högtalaren spelar mycket rent och klart med god dynamik, sin storlek till trots. Den är extremt frekvenslinjär och delningsfiltret är konstruerat på samma sätt som professionella studiomonitorer (fokuserat nätverk) och levererar ett mycket ofärgat ljud.

KX-10 subwoofern ger dig enorm baskapacitet från ett mycket kompakt kabinett. Basen den presterar är oerhört tight och musikalisk, och klarar att gräva djupt ner i frekvensregistret. Baselementet på 8 tum kommer från en välkänd europeisk tillverkare och sitter faktiskt även i M&K:s professionella subwoofer MPS-2810 (MX-700). KX-10 subwoofern är utvecklad speciellt med hänsyn till att arbeta med satellitsystem, som kan dra nytta av en något högre delningsfrekvens än normalt. För att kunna anslutats till alla system tar den både lågnivåsignal via RCA likväl som högtalarsignal direkt från förstärkarens högtalarutgångar (antingen eller). Separata kontroller på baksidan tillåter justering av delningsfrekvens mellan 40-200Hz, med en förbikoppling om man vill använda hembioreceiverns eget delningsfilter på lågnivåutgången. Det finns även en 2-läges fasväxlare 0 grader/180 grader samt en strömbrytare som kan ställas i Auto (subwoofern slås av/på automatiskt vid signal) eller manuellt av/på.

Totalt sett är detta ett system som fullständigt spelar brallorna av det mesta bland sub/sat system och duger bra både för film och musik. De extremt kompakta yttermåtten gör systemet enkelt att installera i hemmet. Vi kan bara ge M&K våra varmaste rekommendationer!

Prisjakt jämför priser och erbjudande från nätbutiker och fysiska butiker.

Varumärke
Utförande
5.1
Tillgängliga färger
Annons
Annons