Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Yamaha RX-V2600

 Lägg i lista  Jämför
Yamaha RX-V2600 måste nog anses vara den mest kompletta receivern från Yamaha när det gäller funktioner. Den kan allt som lillebror RX-V1600 kan plus att den har en inbyggd videoscaler som kan göra om alla inkommande videosignaler till 720p och 1080i på HDMI-utgången.
2600 har 7 st slutsteg på vardera 130 watt (vid 8 ohm) och kan hantera frekvenser upp till 100.000 Hz vilket gör att den är lämplig för DVD-Audio och SACD. Om du har en 5.1-uppsättning med högtalare kan de två extra slutstegen användas för att bi-ampa fronthögtalarna.
Alla modeller i x600-serien har den senaste DSP-processorn och dekodern vilket gör att de kan koda av alla på DVD förekommande ljudformat. Alla kanaler hanteras av D/A-omvandlare på 192 Khz/24 bits från BurrBrown.
Yamaha är den ledande tillverkaren när det gäller DSP-funktioner och de finns en stor mängd olika program att tillgå för den som vill förflytta lyssnandet till en annan plats (tex Jazz Club, Stadium etc). Det går också bra att skapa 6.1- och 7.1 ljud med nya Dolby Pro Logic 2x. RX-V2600 är dessutom THX Select2 certifierad vilket gör att det finns ett antal THX-program att tillgå.
En stor nyhet med RX-V2600 är att den har 2 st HDMI-ingångar, 1 st HDMI-utgång samt en inbyggd linjedubblare. Detta innebär att man kan skicka in tex en s-video signal i formatet 576i och få ut det som 1080i eller om man vill 720p via HDMI-utgången. Alla de vanliga videosignalerna kan konverteras till HDMI eller göras om till progressiva (tex komponent 576i till komponent 576p).
En annan trevlig funktion med RX-V2600 är att man kan spela upp ljud i 2 andra rum samtidigt som i huvudrummet. Dels kan man koppla in högtalarna från de andra rummen med vanlig högtalarkabel men det går också bra att använda lågnivå och driva högtalarna med egna externa slutsteg. En extra fjärrkontroll medföljer för zon 2 och 3.
Ljudfördröjning kan ställas in för att juster problem med läppsynk (kan uppstå om tex en projektor jobbar för länge med bilden i förhållande till ljudet), A + B högtalarutgångar, Pure Direct Stereo Mode för tvåkanalsmusik, RDS-mottagare med 40 förval, OSD-menyer, lärbar fjärrkontroll som kan köra makron mm.
YPAO är Yamahas automatiska ljudkalibreringssystem som förenklar installationen och förbättrar ljudet. Placera den medföljande mikrofonen där lyssnarens huvud brukar vara placerad och tryck sedan på en knapp så fixar förstärkaren alla inställningar. Enklare kan det inte bli och RX-V2600 kan dessutom lagra upp till 6 olika YPAO-inställningar. Perfekt om man vill ha en inställning för favoritplatsen och en annan när man är fler som lyssnar!
På baksidan finns det mesta som man kan önska sig, tex: 5.1-lågnivåingång för tex DVD-Audio och SACD samt 7.1-utgång för att mata externa slutsteg, 4 optiska och 3 coaxiala digitalingångar, 2 optiska digitalutgångar, 9 stereoingångar, 3 ingångar och 1 utgång för komponentvideo, 1 phonoingång mm. Stäng
Yamaha RX-V2600 måste nog anses vara den mest kompletta receivern från Yamaha när det gäller funktioner. Den kan allt som lillebror RX-V1600 kan plus att den har en inbyggd videos... Läs mer
Jämför pris på alla Yamaha Surroundförstärkare (30)
Inga priser