Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Panasonic PT-AE900

 Lägg i lista  Jämför
Panasonic var det företag som gav oss en av de första 16:9-projektorerna i en prisklass som passade de flesta. Sen dess har man radat upp testvinnare och nu är det dags för ännu en magnifik maskin: PT-AE900E.
Ljusstyrkan har höjts till 1100 ANSI-lumen, kontrasten till smått otroliga 5500:1 och på baksidan hittar vi en HDMI-ingång för att kunna ta emot en digital bildsignal (480p, 576p, 720p och 1080i). Den som har en DVD-spelare med HDCP-kompatibel DVI-utgång använder en DVI -> HDMI-kabel (se tillbehör).
900E har precis som föregångaren lens shift joystick. Det innebär att man kan justera obejktivet i höjd- och sidled och det förenklare installationen avsevärt.
Under skalet hittar vi 3 st nya LCD-paneler på 1280 x 720 pixlar (D5). Det som gör 900E ett snäpp vassare än konkurrenterna är Panasonics Smooth Screen-teknik som nästan helt eliminerar synliga pixlar i den färdiga bilden.
Fläktljudet har sänkts 1 dB till 26 dB vilket är mycket bra! Lampan har en estimerad brinntid på ca 3000 timmar innan den måste bytas.
Något som Panasonic länge varit ensamma om är att förse sina projektorer med en scartingång. Med tanke på att alla DVD-spelare, VHS-spelare och digital-boxar har scartutgång kan man undra hur de andra tillverkarna tänker. Förutom scartingången finns en VGA-ingång för datorer, en komponentingång (YPbPr) som tar 480p/i, 576p/i, 720p och 1080i, en s-video och en kompositingång samt sist men inte minst en HDMI-ingång för den som vill ha bästa möjliga bild (fungerar både med HDMI och DVI). Stäng
Panasonic var det företag som gav oss en av de första 16:9-projektorerna i en prisklass som passade de flesta. Sen dess har man radat upp testvinnare och nu är det dags för ännu e... Läs mer
Jämför pris på alla Panasonic Projektorer (104)
Inga priser