Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Yamaha YSP-800

 Lägg i lista  Jämför
Yamaha kallar YSP-800 för en ljudprojektor och vid första anblicken kan det vara lite svårt att förstå vad de menar. Hur ska en enda högtalare kunna ersätta de 5 man brukar ha i en hembio? Jo, man placerar 23 st högtalarelement i en låda tillsammans med slutsteg och med hjälp av dagens moderna datorchip mäter man hur ditt rum reflekterar ljudet och vips så har du fått ett en välljudande hembio med bara en låda!
Genom att vinkla de 21 mindre elementen åt olika håll och därmed få ljudet att studsa på väggarna innan de når öronen har Yamaha lyckats få fram ett väl fungerande hembioljud som överraskar de flesta. Du börjar med att ställa YSP-800 under tex en plasmaskärm. Sedan kopplar du in den medföljande mikrofonen och startar den automatiska kalibreringen. Ett par minuter senare har YSP-800 undersökt vilka fördröjningar och frekvenser som passar bäst i just ditt rum. För att få så bra ljud som möjligt bör rummet ha så få saker som möjligt på väggarna som kan störa ljudvågornas väg till lyssnaren.
YSP-800 har ett par olika DSP-lägen som du enkelt växlar mellan med fjärrkontrollen. På baksidan finns 3 st digitala ingångar (1 coaxial och 2 optiska) som man kopplar in tex DVD-spelaren eller digitalboxen till. Dekodern kan hantera de vanligaste ljudformaten på DVD såsom Dolby Digital 5.1 och DTS 5.1. För den som vill ha mer bas finns en lågnivåutgång för subwoofer och för inställningarna finns en kompositutgång som kopplas till bildvisaren (TV, projektor etc) för att visa OSD-menyerna. Sist men inte minst finns 2 analoga ingångar för tex stereoljud från en VHS-spelare.
YSP-800 är magnetiskt avskärmad för att kunna placeras nära en TV utan att störa bilden. Stäng
Yamaha kallar YSP-800 för en ljudprojektor och vid första anblicken kan det vara lite svårt att förstå vad de menar. Hur ska en enda högtalare kunna ersätta de 5 man brukar ha i e... Läs mer
Jämför pris på alla Yamaha Hemmabiosystem (22)
Inga priser