Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Yamaha RX-V2400RDS

 Lägg i lista  Jämför
Yamahas största receiver i RX-V-serien är ett THX-Select certifierat kraftpaket med 7 st slutsteg på 120 watt vardera. Bland finesserna märks konvertering av komposit och s-video till komponentsignal samt det nya ljudkalibreringssystemet YPAO.
Yamaha Parametric room Acoustic Optimizer (YPAO) fungerar precis som Pioneers MCACC, dvs att med den medföljande mikrofonen placerad på lyssningsplatsen så ställer 2400 in sig själv ljudmässigt. Den skickar ut testsignaler och mäter frekvenser, volymer, avstånden till de olika högtalarna mm. Resultatet är ett perfekt ljud i just din hembio!
2400 har som sagt 7 st slutsteg och är en av de första modellerna från Yamaha med detta. Med en effekt på 120 watt för varje slutsteg kan 2400 hantera i princip alla högtalare, även de som normalt är tungdrivna.
D/A-omvandlingen sköts med 192 KHz/24 bits och Yamahas nya LSI-krets YSS-930 har 29 olika surroundprogram och kan koda av alla på DVD förekommande ljudformat. En nyhet är Dolby Pro Logic 2x (DPL 2x)som är en vidareutveckling av DPL 2 och som kan göra om stereo- och 5.1-ljud till 6.1 eller 7.1 för den som har en eller två extra centerhögtalare bak.
För den som har en projektor eller plasma som tar emot komponentsignaler kan det vara intressant att veta att 2400 kan konvertera en inkommande bildsignal i formatet komposit eller s-video till en komponentsignal. Därmed blir det lättare för den som har flera produkter att ansluta till sin bildvisare.
Stäng
Yamahas största receiver i RX-V-serien är ett THX-Select certifierat kraftpaket med 7 st slutsteg på 120 watt vardera. Bland finesserna märks konvertering av komposit och s-video ... Läs mer
Jämför pris på alla Yamaha Surroundförstärkare (32)
Inga priser