Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Yamaha RX-V4600

 Lägg i lista  Jämför
Yamaha RX-V4600 är flaggskeppet i x600-serien och här har Yamaha lagt all fokus på ljudet för att uppnå en prisvärd High-End receiver.
4600 har 7 st slutsteg på vardera 130 watt (vid 8 ohm) och kan hantera frekvenser upp till 100.000 Hz vilket gör att den är lämplig för DVD-Audio och SACD. Om du har en 5.1-uppsättning med högtalare kan de två extra slutstegen användas för att bi-ampa fronthögtalarna.
Alla modeller i x600-serien har den senaste DSP-processorn och dekodern vilket gör att de kan koda av alla på DVD förekommande ljudformat. Alla kanaler hanteras av D/A-omvandlare på 192 Khz/24 bits från BurrBrown.
Yamaha är den ledande tillverkaren när det gäller DSP-funktioner och de finns en stor mängd olika program att tillgå för den som vill förflytta lyssnandet till en annan plats (tex Jazz Club, Stadium etc). Det går också bra att skapa 6.1- och 7.1 ljud med nya Dolby Pro Logic 2x. RX-V4600 är dessutom THX Select2 certifierad vilket gör att det finns ett antal THX-program att tillgå.
En stor nyhet med RX-V4600 är att den har 2 st FireWire-ingångar (aka i.Link) vilket kan användas för både DVD-Audio och SACD av den som har en DVD-spelare med FireWire-utgång. De vanliga ljudformaten som Dolby Digital och DTS går sjäkvlart att skicka genom samma kabel.
En annan trevlig funktion med RX-V4600 är att man kan spela upp ljud i 2 andra rum samtidigt som i huvudrummet. Dels kan man koppla in högtalarna från de andra rummen med vanlig högtalarkabel men det går också bra att använda lågnivå och driva högtalarna med egna externa slutsteg. En extra fjärrkontroll medföljer för zon 2 och 3.
Ljudfördröjning kan ställas in för att juster problem med läppsynk (kan uppstå om tex en projektor jobbar för länge med bilden i förhållande till ljudet), A + B högtalarutgångar, Pure Direct Stereo Mode för tvåkanalsmusik, RDS-mottagare med 40 förval, OSD-menyer, lärbar fjärrkontroll som kan köra makron mm.
YPAO är Yamahas automatiska ljudkalibreringssystem som förenklar installationen och förbättrar ljudet. Placera den medföljande mikrofonen där lyssnarens huvud brukar vara placerad och tryck sedan på en knapp så fixar förstärkaren alla inställningar. Enklare kan det inte bli och RX-V4600 kan dessutom lagra upp till 6 olika YPAO-inställningar. Perfekt om man vill ha en inställning för favoritplatsen och en annan när man är fler som lyssnar!
På baksidan finns det mesta som man kan önska sig, tex: 5.1-lågnivåingång för tex DVD-Audio och SACD samt 7.1-utgång för att mata externa slutsteg, 4 optiska och 3 coaxiala digitalingångar, 2 optiska digitalutgångar, 8 stereoingångar, 3 ingångar och 1 utgång för komponentvideo, 1 phonoingång mm. Stäng
Yamaha RX-V4600 är flaggskeppet i x600-serien och här har Yamaha lagt all fokus på ljudet för att uppnå en prisvärd High-End receiver.
4600 har 7 st slutsteg på vardera 130 watt (v...
Läs mer
Jämför pris på alla Yamaha Surroundförstärkare (38)
Inga priser