Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Focal Cobalt 826 S

 Lägg i lista  Jämför
Den största golvhögtalaren i nya Cobalt S-serien heter 826 S och är bestyckad med Tioxid 5 diskant samt 3 st 6½ tums element för mellanregister och bas. Precis som 816 S är detta en mycket trevlig högtalare som lämpar sig ypperligt för krävande musik och hembio. Ett bra val för den som har ett lite större rum eller som vill ha rejält tryck med precision i ett mindre rum.
Med varje högtalare följer 8 spikes (4 i metall och 4 i gummi) och på baksidan finns dubbla guldpläterade kontakter som gör det möjligt att bi-wira eller bi-ampa.
När JMlab vara klara med serien Electra (2001) hade man kommit på så många nyheter att man bestämde sig för att göra om hela Cobalt-serien inför år 2003 och ge den tillägget S. Den nya diskanten är konkav (inverted)
och försedd med dubbla magneter som tillsammans ger en bättre spridning av ljudet samt att diskantens undre
delningsfrekvens kunnat sänkas. Diskanten som kallas Tioxid 5 återfinns också i Electra-serien och härstammar
från Grand Utopia. Även mellanregistret har optimerats och den inre dämpningen
förbättrats.
De större elementens koner bygger på en sandwichteknik där man lånat material från flygindustrin. Målet är
att nå en blandning som kombinerar en låg massa med hög styvhet och bra dämpning.
Cobalt-serien har en renhet och detalj i ljudet som ställer krav på systemets övriga komponenter. Den som vill njuta av välljud i den högre skolan bör definitivt fundera på Cobalt!
Stäng
Den största golvhögtalaren i nya Cobalt S-serien heter 826 S och är bestyckad med Tioxid 5 diskant samt 3 st 6½ tums element för mellanregister och bas. Precis som 816 S är detta ... Läs mer
Jämför pris på alla Focal Golvhögtalare (26)
Inga priser