Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Focal Electra 936

 Lägg i lista  Jämför
Electra 936 är mellanmodellen av golvhögtalarna i Electra-serien och med sina 44 Kg är detta en mindre bjässe. Bestyckningen består av dubbla 8 tums basar, ett 6½ tums mellanregister och en 1 tums Tioxid 5 diskant. Mao finns det möjligheter att skapa ett enastående ljud.
Electra 936 har en känslighet på 92 db/1 watt och är ingen match för de flesta förstärkare men vår rekommendation är att kombinera dessa högtalare med en rejäl förstärkare. En Porsche med mopedmotor ser bra ut men varken går eller låter som den kan.
På baksidan hittar vi dubbla par med WBT-kontakter. WBT tar bananer, spadar och vanlig kabel. Varje högtalare levereras med 8 spikes (4 i metall och 4 i gummi).
Baffeln, fronten som elementen är fästa i, är 5 cm tjock och lutar en aning i nederkant. Detta kallar JMlab för Gamma Front och tekniken bygger på att elementet ska vara helt still och bara konen ska röra sig. Lutningen på baffeln gör att det inte kan uppstå några ljudvågor inne i högtalaren som påverkar konens rörelse negativt.
En annan anledning till att baffeln lutar även i överkant är det JMlab kallar Focus Time. Utan att gå in på detaljer så innebär detta att ljudet från mellanregister och diskant träffar örat samtidigt då avståndet mellan elementen och örat är det samma.
Konerna i bas och mellanregister anänvder samma teknik som i Cobalt S-serien, kallad sandwichtekniken, där man lånat material från flygindustrin. Målet är att nå en blandning som kombinerar en låg massa med hög styvhet och bra dämpning.
Diskanten är konkav (inverted) och försedd med dubbla magneter som tillsammans ger en bättre spridning av ljudet samt att diskantens undre delningsfrekvens kunnat sänkas. Diskanten som kallas Tioxid 5 återfinns
också i den betydligt dyrare modellen Grand Utopia.
Stäng
Electra 936 är mellanmodellen av golvhögtalarna i Electra-serien och med sina 44 Kg är detta en mindre bjässe. Bestyckningen består av dubbla 8 tums basar, ett 6½ tums mellanregi... Läs mer
Jämför pris på alla Focal Golvhögtalare (32)
Inga priser