Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Focal Electra 926

 Lägg i lista  Jämför
Electra 926 är visserligen den minsta golvhögtalaren i Electra-serien men kan man kalla en högtalare som väger 36 Kg för liten? Om man sedan beaktar att den är försedd med dubbla 7 tums basar, ett 6½ tums mellanregister och en 1 tums Tioxid 5 diskant så känns ordet stor mer träffande.
Med sin känslighet 91 db/1 watt är 926 ingen match för de flesta förstärkare men vår rekommendation är att kombinera dessa högtalare med en rejäl förstärkare. En Ferrari med 60 Hk är inte så häftigt :-)
På baksidan hittar vi dubbla par med guldpläterade kontakter och varje högtalare levereras med 8 spikes (4 i metall och 4 i gummi).
Baffeln, fronten som elementen är fästa i, är 5 cm tjock och lutar en aning i nederkant. Detta kallar JMlab för Gamma Front och tekniken bygger på att elementet ska vara helt still och bara konen ska röra sig. Lutningen på baffeln gör att det inte kan uppstå några ljudvågor inne i högtalaren som påverkar konens rörelse negativt.
En annan anledning till att baffeln lutar även i överkant är det JMlab kallar Focus Time. Utan att gå in på detaljer så innebär detta att ljudet från mellanregister och diskant träffar örat samtidigt då avståndet mellan elementen och örat är det samma.
Konerna i bas och mellanregister anänvder samma teknik som i Cobalt S-serien, kallad sandwichtekniken, där man lånat material från flygindustrin. Målet är att nå en blandning som kombinerar en låg massa med hög styvhet och bra dämpning.
Diskanten är konkav (inverted) och försedd med dubbla magneter som tillsammans ger en bättre spridning av ljudet samt att diskantens undre delningsfrekvens kunnat sänkas. Diskanten som kallas Tioxid 5 återfinns
också i den betydligt dyrare modellen Grand Utopia.
Stäng
Electra 926 är visserligen den minsta golvhögtalaren i Electra-serien men kan man kalla en högtalare som väger 36 Kg för liten? Om man sedan beaktar att den är försedd med dubbla... Läs mer
Jämför pris på alla Focal Golvhögtalare (36)
Inga priser