Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Onkyo TX-SR605

 Lägg i lista  Jämför
Som en av de första A/V-receivrarna på marknaden kan Onkyo TX-SR605E ta emot och koda av de två nya ljudformaten Dolby True HD och DTS-HD Master Audio. De två nya ljudformaten finns på Blu-Ray och HD-DVD men kommer även på spel så småningom. Dolby True HD erbjuder 8 kanaler med en bitrate på max 18 Mbps och DTS-HD Master Audio har samma antal kanaler och bitrate på HD-DVD men kan från Blu-Ray ge 24.5 Mbps. För att förstå hur otroligt mycket mer ljudinformation som detta innebär kan det jämföras med dagens DVD där ett typiskt 5.1-ljudspår är på ca 400 Kbps.
För att kunna hantera de nya ljudformaten har Onkyo utrustat 605 med 2 st HDMI 1.3-ingångar och 1 st HDMI 1.3-utgång. De är bakåtkompatibla med alla tidigare HDMI-versioner så det går utmärkt att koppla in tex sin DVD-spelare med HDMI-utgång.
7 st slutsteg som levererar 140 watt var vid 6 ohm gör att 605 kan driva krävande högtalare. WRAT-tekniken ser till att alla frekvenser (10-100.000 Hz) hanteras som de ska av slutstegen.
D/A-omvandlarna är på 192 KHz/24 bits och dekodern klarar alla på DVD, HD-DVD och Blu-Ray förekommande ljudformat.
Precis som på föregångaren 604 har 605 Audysseys nya 2EQ Automatic Room EQ. Den automatiska ljudkalibreringen sköts med en mikrofon som kopplas till receivern och sedan placeras där man brukar ha huvudet vid lyssningen. Följ instruktionerna på skärmen och några minuter senare är det klart. Ljudet är nu optimerat för just ditt rum.
Videodelen imponerar stort då den kan ta emot 1080p signaler via komponent eller HDMI och skicka dem vidare. Den kan även linjedubblera inkommande komposit-, s-video och komponetsignaler tack vare DCDi Edge chippet från Faroudja och skicka vidare tex via HDMI.
RDS-tunern kan lagra 40 st radiokanaler och det finns en zone 2 som kan drivas av receivern eller så skickar man bara en lågnivåsignal till en extern förstärkare. En annan nyhet är att det går att bi-ampa fronthögtalarna om man har en 5.1-uppsättning av högtalare (då används de två extra slutstegen som normalt ska driva de två extra bakre surroundhögtalarna). Stäng
Som en av de första A/V-receivrarna på marknaden kan Onkyo TX-SR605E ta emot och koda av de två nya ljudformaten Dolby True HD och DTS-HD Master Audio. De två nya ljudformaten fin... Läs mer
Jämför pris på alla Onkyo Surroundförstärkare (7)
Inga priser