Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Onkyo TX-SR505E

 Lägg i lista  Jämför
Onkyo TX-SR505E hade för bara något år sedan räknats som ett flaggskepp med tanke på vad den kan. Med 505 höjer Onkyo ribban rejält för vad man kan förvänta sig från en instegsmodell i den här prisklassen.
Hjärtat i alla förstärkare är dess slutsteg och 505 har hela 7 st vilket gör den kompatibel med nya och kommande ljudformat. Varje slutsteg levererar 130 watt vid 6 ohm och förses med ström från en rejäl transformator vilket innebär att 505 kan driva även stora 4-8 ohms högtalare utan problem. Tackvare WRAT-tekniken hanteras alla frekvenser (10-100.000 Hz) som de ska av slutstegen.
För att underlätta installationen finns en automatisk ljudkalibrering från Audyssey. Den medföljande mikrofonen kopplas in och placeras på lyssningspositionen, sedan startar man kalibreringen och någon minut senare har förstärkaren kännt av hur många högtalare som är inkopplade och på vilket avstånd de befinner sig. Jätteenkelt och ljudet blir riktigt bra.
Dekodern klarar av alla på DVD förekommande ljudformat och processorn som sköter detta är av senaste modell och jobbar med 32-bits. Alla sju kanalerna använder sig av högkvalitativa 192 Khz/24 bits DA-omvandlare för bästa ljud.
Lipsync är en användbar funktionen som gör det möjligt att fördröja ljudet i 5 olika steg (0-100 ms) om bildvisaren skulle behöva längre tid på sig för att processa bilden. Radiodelen jobbar med RDS-signaler och kan förprogrammeras med 40 olika kanaler.
Pure Audio mode vid tvåkanalslyssning gör att alla kretsar som inte används för ljudet stängs av och du kan njuta av tvåkanalsljudet utan störningar.
En modern A/V-receiver måste kunna hantera många olika bildsignaler och Onkyo har försett 505 med allt man behöver. Det finns 2 st HDMI-ingångar som kan hantera upp till 1080p-signaler och skicka dem vidare. Vill du hellre använda komponentvideo finns det 3 st ingångar och 1 utgång.
En mycket prisvärd hembioreceiver med ett detaljerat och varmt ljud som rekommenderas! Stäng
Onkyo TX-SR505E hade för bara något år sedan räknats som ett flaggskepp med tanke på vad den kan. Med 505 höjer Onkyo ribban rejält för vad man kan förvänta sig från en instegsmod... Läs mer
Jämför pris på alla Onkyo Surroundförstärkare (6)
Inga priser