Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Denon AVR-2805

 Lägg i lista  Jämför
2805 är en riktigt tungviktare som kommer att vara modern i många år. Ett klart kliv upp ifrån 2105 som ger ännu fler in- och utgångar, mer effekt, videokonvertering och automatisk setup med hjälp av mikrofon med möjlighet att själv justera alla parametrar.
Auto setupen går till så att man placerar den medföljande mikrofonen vid lyssningspositionen och sedan trycker på en knapp. Någon minut senare har 2105 tagit reda på vilka högtalare som är inkopplade, vilket avstånd det är till dem och med hjälp av detta kalibreras ljudet för att låta så bra som möjligt. Mycket smidigt! En skillnad mot 2105 är att på 2805 kan man i efterhand själv gå in och justera alla nivåer med en 8-bands equalizer.
DSP-chippet heter SHARC ADSP-21266 är ett tredje generationens 32-bits chip som klarar av 1200 Mega Flopps. Det behövs för att kunna göra en så bra auto setup som möjligt samt för att kunna ge ett så bra ljud som möjligt.
Lite andra funktioner som 2805 har. AL24 är en process som ger makalöst bra ljud ifrån musik. 12-volts trigger för den som vill aktivera en annan apparat vid påslag av 2805. Lipsync som gör det möjligt att fördröja ljudet från 2805 om bilden inte är synkad med ljudet.
Hjärtat i AVR-2805 är transformatorn som fått ärva en hel del från storebror AVR-3805. Vibrationsabsorberande upphänging och isolerad kärna för att minska risken för störningar. Strömmen leds till 7 st slusteg som producerar 100 watt vardera vid 8 ohm vilket är tillräckligt för att driva de flesta högtalare.
Videokonverteringen innebär att komposit- och s-videosignaler kan konverteras till den betydligt bättre signalen komponent. Komponentsignalen leds sedan vidare till bildvisaren (som självklart måste ha en ledig komponeningång).
Multi zone kan användas dels genom att driva ett par högtalare i ett annat rum med de två extra slustegen om man har en 5.1-uppsättning av högtalare i huvudrummet och dels genom lågnivå till ett externt slutsteg i ett annat rum.
Dekodern hanterar alla på DVD förkommande ljudformat. D/A-omvandlingen sköts av 192 Khz/24 bits D/A-omvandlare för bästa ljud. 2805 är gjord för att klara det stora frekvensomfånget som DVD-Audio och SACD har.
2805 är ett perfekt val för dig som vill ha det bästa för din hembio och som även vill kunna njuta av musik i den högre skolan!
Stäng
2805 är en riktigt tungviktare som kommer att vara modern i många år. Ett klart kliv upp ifrån 2105 som ger ännu fler in- och utgångar, mer effekt, videokonvertering och automatis... Läs mer
Jämför pris på alla Denon Surroundförstärkare (14)
Inga priser