Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Yamaha RX-V650

 Lägg i lista  Jämför
Med tanke på att RX-V650RDS är en vidareutveckling av testvinnarna 630 och 640 råder det ingen tvekan om att detta är en mycket kompetent A/V-receiver. Jämfört med lillebröderna 450 och 550 är detta ett kliv upp på nästa nivå vilket förutom mer effekt också ger lite mer flexibilitet samt Yamahas automatiska ljudkalibrering YPAO.
Effekt & Slutsteg
650 har 7 st slutsteg på vardera 95 watt (vid 8 ohm) och kan hantera frekvenser upp till 100.000 Hz vilket gör att den är lämplig för DVD-Audio och SACD.
D/A, Dekoder & DSP-funktioner
Alla modeller i x50-serien har samma DSP-processor (YSS-930 32-bits) och dekoder (YSS-948 32-bits) vilket gör att de kan koda av alla på DVD förekommande ljudformat. Alla kanaler hanteras av D/A-omvandlare på 192 Khz/24 bits.
Yamaha har alltid haft många DSP-funktioner i sina förstärkare och x50 är inget undantag. 29 st DSP-program med 53 variationer finns att tillgå för den som vill förflytta lyssnandet till en annan plats (tex Jazz Club, Stadium etc). Nytt är också att de kan skapa 6.1- och 7.1 ljud med nya Dolby Pro Logic 2x.
In- & Utgångar
På baksidan finns det mesta som man kan önska sig, tex: 7.1-lågnivåingång för tex DVD-Audio och SACD samt 7.1-utgång för att mata externa slutsteg, 4 optiska och 2 coaxiala digitalingångar, 1 optisk digitalutgång, 2 stereoingångar, 2 ingångar och 1 utgång för komponentvideo mm.
Övrigt
Ljudfördröjning kan ställas in för att juster problem med läppsynk (kan uppstå om tex en projektor jobbar för länge med bilden i förhållande till ljudet), A + B högtalarutgångar, Pure Direct Stereo Mode för tvåkanalsmusik, RDS-mottagare med 40 förval, OSD-menyer mm.
YPAO är Yamahas automatiska ljudkalibreringssystem som förenklar installationen och förbättrar ljudet. Placera den medföljande mikrofonen där lyssnarens huvud brukar vara placerad och tryck sedan på en knapp så fixar förstärkaren alla inställningar. Enklare kan det inte bli!
Ersätter RX-V640RDS
Stäng
Med tanke på att RX-V650RDS är en vidareutveckling av testvinnarna 630 och 640 råder det ingen tvekan om att detta är en mycket kompetent A/V-receiver. Jämfört med lillebröderna... Läs mer
Jämför pris på alla Yamaha Surroundförstärkare (32)
Inga priser