Prisjakt
Annons

Focal Chorus 826 V

Focal Chorus 826 V

Baselement, storlek: 6.5 tum, Signalseparation: 3-vägs, Typ av lådkonstruktion: Basreflex
Jämför

Focal Chorus 826 V

Jämför
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
4.9
(9)
Annons
Sorterat efter billigast pris
  • Visa 1 stBegagnad produkt
    Begagnad
    fr. 8 500 kr
Vi har hittat produkten i totalt 1 butiker, varav 0 är betalande kunder hos Prisjakt och har direktlänk till butiken.
Butiker kan sälja produkten i flera varianter och olika skick. Ändra inställningar för att styra vilka erbjudande du ser.
Annons
Annons

Produktinformation

Chorus 800 V är en helt ny serie från franska Focal (de har bytt namn på hemhögtalarna från JMlab till Focal) som tar över efter de tidigare serierna Chorus och Chorus S. Som vanligt när det gäller Focal är det ingen liten ansiktslyftning utan varenda detalj är helt ny och mycket av tekniken hämtas direkt från deras high-end modeller som kostar hundratusentals kronor. Focals mål med 800 V-serien är att kunna erbjuda riktigt high-end ljud till en rimlig peng och de har verkligen lyckats enligt oss.

V:et i modellnamnen anspelar på den nya V-formade grillen som skyddar elementen. Designen har tagits fram av samma firma som designade Profile 900-serien och Electra 1000 Be. Högtalarna byggs från början till slut i Focals egen fabrik i franska Saint-Etienne.

Grunden i högtalarna är kabinettet som byggs av 20 - 25 mm MDF och sedan kläs med organiskt glas (akryl) på framsidan och träfanér i två olika färger. Den brunaktiga varianten heter Moka och den svarta Ebony. Akrylglaset ger ett bättre lyster och tålighet än traditionella pianolacker.

Inuti kabinettet är stagningen rejäl och allting optimerat för att påverka ljudet så lite så möjligt. Inga direkt parallella vägar finns för att eliminera de stående vågor som annars kan uppstå.

På golvmodellerna är botten, som högtalaren står på, gjord i aluminium och de har en port som spelare nedåt för bra djupbas och en som spelar framåt för rappare midbas. Konerna är gjorda i cellulosa och täckta med Focals Polyglass för bättre styvhet och kontroll. Polyglass är små små silikon kulor som sprutas på papperskonen.

Diskanten är helt ny och heter TNV. Den har sitt ursprung i Focals värsting diskanter som görs i det exklusiva materialet Beryllium. I de tidigare Chorus-serierna hette diskanten TNC och med den nya TNV har Focal lyckats minska distortionen 3 gånger vid 1000 Hz och 6 gånger vid 500 Hz.

Chorus 826 V är en 3-vägs basreflexhögtalare som kan användas som fronthögtalare i en hembio eller för ren stereolyssning. Bestyckningnen består av två st 6½-tums baselement, ett st 6½-tums mellanregister och en 1-tums diskant. På baksidan finns guldpläterade högtalarkontakter.

Prisjakt jämför priser och erbjudande från nätbutiker och fysiska butiker.

Varumärke
Baselement, storlek
6.5 tum
Signalseparation
3-vägs
Typ av lådkonstruktion
Basreflex
Frekvensomfång (min)
37 Hz
Höjd
1038 mm
Bredd
282 mm
Annons
Annons