Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Denon AVR-3805

 Lägg i lista  Jämför
Denon visar med nya AVR-3805 återigen vart skåpet ska stå. En mer teknikspäckad A/V-receiver får man leta efter (länge!).
Hjärtat i 3805 är en nyutvecklad 32-bitars processor (Analog Devices SHARC ADSP-21266) som förutom avkodandet av alla på DVD-förkommande ljudformat även ser till att den nya automatiska ljudkalibreringen utförs perfekt. Med den medföljande mikrofonen placerad där man brukar ha huvudet i sin hembio är det bara att trycka på en knapp så fixar 3805 resten. Våra egna erfarenheter av den här typen av kalibreringar är mycket god!
En ny och större transformator ser till att 3805 levererar hela 120 watt från vart och ett av de 7 slustegen vid 8 ohm. Det borde räcka och bli över för de flesta! Precis som på 3803 går det bra att använda två olika par surroundhögtalare och att switcha mellan dessa för den som önskar.
Dessutom erbjuder 3805 möjligheten att koppla in ett annat par högtalare i ett annat rum som då drivs av två slusteg, mao kan man bara ha en 5.1-uppsättning med högtalare för att detta ska fungera. Använder du alla 7 slutstegen finns lågnivåutgångar för zon 2 och 3 som styrs oberoende av varandra.
För att få högsta tänkbara kvalitet för den som vill lyssna på musik i stereo har Denon en funktion som heter Pure Direct. Med en knapptryckning på frontpanelen stängs alla videokretsar och lysdioder av för att förhindra störningar på ljudet. Om insignalen är analog stängs även de digitala kretsarna av. Är insignalen digital så aktiveras Denons AL24-processor som återfinns i de dyraste modellerna och ger ett ljud i toppklass!
Denon AVR-3805 kan som sin föregångare konvertera inkommande bildsignaler av typerna komposit och s-video till en komponentsignal (YpbPr)! Detta gör att det inte längre finns någon anledning att mata sin projektor, plasmaskärm eller bakprojektions-TV med annat än bästa möjliga bildsignal. För den som vill använda AVR-3803 som bildväxlare och har en progressiv DVD-spelare så är det inga problem. Den inkommande komponentsignalen kan ha en bandbredd på 100 Mhz.
Fjärrkontrollen är helt ny och av typen LCD-touch. När fjärrkontroll lyfts upp tänds bakgrundsbelysningen automatiskt och man trycker sedan på LCD-skärmarna för att utföra de kommandon som önskas.
Kort och gott är detta en A/V-reciver som räcker länge och täcker alla tänkbara behov som kan ställas i en hembio till ett pris som är riktigt riktigt bra!
Stäng
Denon visar med nya AVR-3805 återigen vart skåpet ska stå. En mer teknikspäckad A/V-receiver får man leta efter (länge!).
Hjärtat i 3805 är en nyutvecklad 32-bitars processor (Anal...
Läs mer
Jämför pris på alla Denon Surroundförstärkare (12)
Inga priser