Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Panasonic PT-AX100

 Lägg i lista  Jämför
Panasonic var det företag som gav oss en av de första 16:9-projektorerna i en prisklass som passade de flesta. Sen dess har man radat upp testvinnare och nu är det dags för ännu en magnifik maskin: PT-AX100E.
Efter noggranna marknadsundersökningar har Panasonic kommit fram till att många vill kunna använda sin projektor i vardagsrummet där ljuset ofta är svårt att reglera. Detta har Panasonic löst med en ny lampa som ger AX100E en ljusstyrka på 2000 ANSI-lumen samt ALS (Ambient Light Sensor). ALS-ögat känner av ljuset i rummet och optimerar ljusstyrkan så att man hela tiden får bästa tänkbara bild. Vi har själva provat att lysa med en ficklampa på ALS-ögat och det fungerar perfekt. För ett mörkt hembiorum kan man även sänka lampstyrkan för att öka lampans livslängd och minska fläktljudet (< 25 dB).
För att få en bild som stämmer så bra som möjligt överens med den bild filmskaparna har tänkt sig har Panasonic tagit hjälp av Hollywood (David Bernstien och Steve Poster). Det resulterade i ett nytt färgfilter som placerar AX100E närmre D65-punkten och därmed en betydligt mer korrekt färgåtergivning än tidigare.
AX100E har en ny dynamisk iris som optimerar ljusflödet bildrruta för bildruta. Irisen har Panasonic själv tagit fram och det är helt klart den bästa hittills. Kontrasten anges till 6000:1
Smooth Screen tekniken som gjort föregångarna så framgångsrika och testvinnande finns kvar på AX100E och gör att bilden är helt fri från pixlar.
Det finns ett par färdiga bildlägen (direkt åtkomliga från den nya bakgrundsupplyst fjärrkontrollen) som är optimerade för ljusa eller mörka rum och det går som vanligt bra att göra sina egna inställningar.
Som tidigare är den horisontella lensshiften 25% och den vertikala 63%. Det innebär att AX100E är väldigt enkel att installera och det är inga problem att ha den vid sidan om duken. Scartingången har försvunnit men den som vill koppla in tex en digital-TV box med scartutgång köper bara en RGB -> Komponent converter (se tillbehör här intill).
För att se om projektorn passar i din hembio följer här en kort lista med avstånd mellan projektor och duk där du kan se vilken storlek bilden får (bild i 16:9-format):
Avstånd -> Bildstorlek
1.8 - 3.7 m -> 60 tum
2.4 - 4.9 m -> 80 tum
3.1 - 6.2 m -> 100 tum
3.7 - 7.4 m -> 120 tum
4.6 - 9.3 m -> 150 tum
6.2 - 12.4 m -> 200 tum Stäng
Panasonic var det företag som gav oss en av de första 16:9-projektorerna i en prisklass som passade de flesta. Sen dess har man radat upp testvinnare och nu är det dags för ännu e... Läs mer
Jämför pris på alla Panasonic Projektorer (106)
Inga priser