Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Audiolab M-DAC

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Audiolab DAC & hörlursförstärkare (1)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.86)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Har jämfört med dacar från Hegel, Meridian och Rotel. M-DAC låter juste, stor ljudbild, bra dynamik och mycket detaljerat, kanske något grå i sin framtoning, går att tweaka med olika filter och inställningar för den som vill, kan användas som försteg och har ett grymt hörlurssteg. Förlorar dock för min del ganska tydligt mot Hegels HD11.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Precis som alla andra säger så är detta en DAC som låter otroligt bra för pengarna.
  Som referens så har jag lyssnat intensivt på Asus Xonar Essence One Muses Edition som ligger i samma prisklass.

  Det är rätt svårt att utse en vinnare mellan dessa två då M-DAC har ett mer dynamiskt och något roligare ljud vid kortare lyssning, men i längden har Asus Xonar Essence One Muses Edition ett mer avslappnat och lättlyssnat ljud. Vad man föredrar är smaksak men för min del så blev det ASUS:en som fick stanna. PS. Jag har även testat den billigare Asus Xonar Essence One och även om den är prisvärd så kan ljudet inte jämföras med Muses Edition.

  Något som också är värt att tänka på är att ASUS kommer med ett inbyggt försteg vilket är perfekt om man vill koppla direkt till ett slutsteg utan att riskera att högtalarna sprängs när windowsvolymen går till 100%. Jag saknar dock den fina fjärren som medföljde M-DAC.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Denna dac levererar verkligen och kvalitetskänslan är 10/10.

  +Fjärr
  +många ingångar
  +balanserade utgångar
  +Display

  - inga än så länge
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Jag har haft denna dac:n hemma några veckor och här är mina intryck

  DAC:n spelar rent och detaljerat. Placerar instrumenten tydligt. Ljudmässigt har jag inget att klaga på för denna DAC, utan den låter helt enkelt väldigt bra. Jag har hittat nya detaljer i mina gamla favoritskivor och denna DAC:n spelar klart mer dynamiskt än min förra.

  Det finns några DAC:ar att välja på i prisklassen, jag valde M-DAC pga av dess flexibilitet. Digitala utgångar, RCA ut, XLR ut samt möjlighet att köra som försteg. I min setup kör jag mdac:n som försteg till en tvåkanalare och via digital-ut matar den en flerkanalare. PC och CD står för signalen. mha Mdac:n slipper jag koppla om sladdar när jag byter förstärkare.

  Det finns ett antal filter i D/A-chippet som du kan styra via fjärrkontrollen. Skillnaden mellan filtren är endast ytterst subtil. Jag har provat olika filter och funnit en favorit som jag tycker har bäst klang. Googlar man olika forum finner man att andra ägare har andra favoriter. Kanske inte DAC:ns viktigaste feature, men trevligt att man kan påverka det i alla fall.

  + plus i kanten får audiolab för bitström-testet som är inbyggt i DAC:n. Du tankar hem två testfiler från hemsidan och spelar dem på det media(tex din PC) du vill testa. DAC:en jämför in-signalen med en inbyggd referens och på så viss kan mdac:n upptäcka om bit-strömmen förvanskats på vägen. detta är enda sättet du kan med 100% säkerhet veta att ditt system är korrekt konfigurerat och störningsfritt. Guld värt tycker jag.

  - enda minuset tycker jag är volymkontrollen som har lite plastkänsla.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  En riktigt trevlig och MYCKET flexibel DAC.
  Denna har löst några problem i min anläggning och tillfört en ljudkvalitet på HTPC uppspelad musik som jag inte trodde var möjlig. Nu är datorn min bästa källa helt plötsligt, vilket jag gillar skarpt.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Har väntat på mitt exemplar i ett par månader och har nu endast hunnit med att lyssna en dag. Oavsett vad jag väljer låter musiken bättre och mycket roligare än vad vant mig vid. I personlig ägo har jag visserligen gått ifrån budget med 3 år på nacken, vilket säkert höjer intrycket än mer. Hur som, utifrån alternativ jag kunnat provlyssna till, ger M-DAC oerhört mycket valuta för pengarna.

  Hörlursutgången är riktigt bra. Den fick extra liv i AKG Q 701, och verkar vara en lyckad kombination.

  Min exemplar beställdes ifrån Storbritannien och för de som är intresserade är prisskillnaden stor. Med frakt kostade det 6 800 kr beställt genom Audio Affair (för det priset vet jag inte riktigt om jag ens kunnat hitta något i samma klass).

  Detalj: det visade sig att fjärrkontrollens Play/Paus, Stop och Next fungerade rakt av med MPD i Linux. Riktigt bekvämt.