Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sony PSP Street

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sony Bärbara spelkonsoler (6)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Ska börja med att jag personligen är super nöjd med denna E1000 (Street) versionen av PSP. Tycker att den har fått en hel del orättvis kritik som jag här vill försöka bemöta.

  Många recensioner jag läst hänger upp sig på saker som denna versionen gått miste om hårdvarumässigt. Och slutsatsen av det är då vanligtvis att denna varianten är totalt skräp. Vilket jag så klart anser är helt fel. Allt hänger ju på vad man vill få ut av sin portabla spelmaskin. För mig passar den perfekt för vad jag vill åstadkomma. Sony har ju så klart strippat bort saker som anses vara mindre viktiga idag och på samma gång fått ner priset, något som jag uppskattar.

  * Ingen Wi-Fi
  Multiplayer är för mig inget jag är intresserad av då jag hellre spelar lite lugna rpg's i min stillhet. Ska jag spela hektisk multiplayer så blir det Battlefield 3 på en redig PC istället. Att man inte kan besöka playstation network är för mig inte hela världen. Allt man vill föra över gör man lätt med en USB-kabel från sin dator.

  * Mono högtalare
  En sak som många gärna vill förstora upp som ett jätteproblem är avsaknaden av Stereo-högtalare. Kom igen. Det är Mono istället för Stereo. Inte hela världen. Ljudet låter ändå helt ok och är det Stereo man vill ha så är det fritt fram att koppla in ett par hörlurar (Som säkert många ändå kommer använda.)

  * Ingen TV-ut
  Varför köpa en portable om man ändå ska spela på sin TV? Inget jag personligen saknar och glatt kan leva utan. Vill jag spela på min TV använder jag PS3'an.

  * Icke utbytbart batteri
  Detta skulle jag möjligtvis se som en liten nackdel. Gissningsvis var beslutet att göra detta på grund av tidigare "piratmetoder" för att köra homebrew via custom-batterier. Det hade så klart varit behändigt att ha möjlighet att byta till annat batteri på långa resor. Dock så är batteritiden riktigt bra. Kanske bättre än tidigare versioner då denna inte har diverse batterikrävande funktioner som wi-fi. Jag personligen kör bara spel via minneskort istället för UMD vilket säkert också bidrar till bättre batteritid. Skulle batteriet slitas ut finns möjligheten att kontakta Sony för att få det utbytt.

  * Priset
  Många anser att en prislapp på cirka 7-800:- är för dyrt. Beror ju så klart helt på vilken ekonomi man har men jag skulle tycka att runt en tusenlapp är vad man max skulle vilja betala för något bärbart. jag kan inte undgå att jämföra med den nyligen släppta VITA. En produkt som kostar ett Par tusen precis som PSP gjorde när den släpptes back in the day. Det är för mig omöjligt att köpa en VITA idag för priset och det magra spelutbudet. Säkerligen kommer jag köpa en i framtiden då också den kostar 7-800:-

  Folk säger också att man kan köpa en tidigare version mycket billigare vilket jag inte direkt kan hålla med om. För det första så tillverkas de inte längre och det som finns är nästan uteslutet begangnade exemplar. Jag köper bara nytt. Man kan säkert beställa en från England eller USA men det såg inte på något sätt ut att bli billigare.

  * Skärm
  Läste en hel del om hur tidigare versioner av PSP hade diverse problem med ghosting och annat. Kan bara säga att skärmen på denna är mycket ljus och bra utan någon märkbar ghosting. Kanske dålig betraktningsvinkel om man vänder och vrider på den men inget som stör i vanligt bruk. Vad jag förstod så va detta bästa skärmen av de alla.

  * Knappar
  Vad jag läst så ska "kryss-knappen" vara lite högre än tidigare vilket folk gillar då det ger bättre kontroll. För mig känns allt bra och fungerar som det ska. Möjligtvis kunde knapparna längst ner vara lite enklare att trycka på. Det är en "Touchstrip" med knappar under som man måste trycka lite extra på. Inget jätteproblem men kan vara svårt att hitta i mörkret ibland. Jag hade ändå föredragit "Riktiga" knappar.

  * Spel
  Det är väll mer eller mindre ett faktum att utvecklingen av PSP-spel har avstannat. Dock så finns det redan ett brett utbud av spel som räcker för de flesta en längre tid. För att inte tala om alla Emulatorer för att emulera dina tidigare spel från en mängd olika format. Spel är generellt också billigare än tidigare och lär nog bara bli ännu billigare med tiden.

  * Kvalitee
  Många nojjar över att de tidigare varianterna hade "metall" runt om och denna enbart har "vanlig plast". Jag ser inget problem med konstruktionen eller hållbarheten. Behandlar man den bara väl så kommer den nog hålla lika länga som någon annan portabel spelmaskin. En del påpekar att bakluckan är lite "flimsy" men inget som stör mig då jag inte använder UMD's. Över lag inget att klaga på.

  * Summering
  För priset och vad man faktiskt får för pengarna så tycker jag det är en bra investering för en gamer som vill uppleva allt PSP (och annat via emulatorer) har att erbjuda. Jag är otroligt nöjd och kommer med säkerhet att spela mer än vad jag borde. En del hävdar att spela spel och annat på sin mobil är det coolaste sedans skivat bröd. Jag föredrar dock en dedikerad spel-mojäng och denna PSP'n är precis vad jag vill ha. Så klart hade en VITA också varit kul men helt enkelt för dyrt, bättre att vänta. PSP må vara "död" enligt vissa men ändå ett bättre val precis idag än VITA enligt mig själv.