Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Epson EH-TW6000

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Epson Projektorer (134)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.06)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Update #1 efter ca 4 veckors användande:
  Jag är fortfarande väldigt nöjd med min projektor och tycker att den är mycket väl värd sitt pris med sin fantastiska detalj- /färgrika- och skarpa bild. Jag är kanske inte riktigt lika lyrisk längre :-) Mitt betyg kvarstår dock MEN:

  I mitt första omdöme skrev jag att irisen var helt ljudlös. Det har nu visat sig inte vara helt sant. Till en början hade jag projektorn placerad i taket så att jag i princip satt bakom den. För att få projektorn lite mindre i "ögonfallande" där uppe i taket så flyttade jag bak den så långt det gick mot bakväggen vilket medförde att jag nu istället sitter framför projektorn och kollar. Detta har även medfört att jag kan höra själva projektorns fläkt lite svagt och nu också irisen mer. Ett svagt litet mjukt klickade kan höras från irisen lite nu och då när filmljudet är lågt. Projektorn är dock fortfarande mycket mycket tystare än min gamla Panasonic AE900 men ljuden från TW6000 finns där trots allt, precis som BlancoJr också beskriver.
  Sedan vill jag också nämna att svärtan eller det som skall vara svart i en bild aldrig blir riktigt svart utan snarare svart med ett blått skimmer (hurvida detta beror på min gråa duk eller ej låter jag vara osagt). Detaljer finns det fortfarande gott om i mörka områden till trots så kontrastmässigt är den bra.

  -----------------------------------------------------------------------------------

  Igår så fick jag äntligen min hett efterlängtade Epson EH-TW6000 projektor. Min gamla Panasonic AE900 började bli trött varför jag sedan länge tittat och letat efter en ersättare. När det så blev klart för mig att Epson släppt nya projektoror som dessutom skulle fixa 3D så ringade jag ganska snart in just denna modell.

  Monteringen av projektorn gick på bara ett par minuter då lyckligtvis mitt gamla takfäste passade som handen i hansken. Lite turligt visade det sig att jag inte heller behöver använda Keystone korrigering för att få en "fyrkantig" bild.

  Bilden är fantastiskt mycket skarpare än på min gamla Panna. Färgerna och trycket i bilden lika så. Det är en markant förbättring och så långt kände jag mig väldigt väldigt nöjd. Kunde ha alla lampor i vardagsrummet tända på full styrka och ändå få en helt godkänd bild, vad gäller kontrast och ljusstyrka. Men det blir naturligtvis ännu bättre bild om dessa är släckta.

  Högupplöst film, tv och PS3-spel (nu ser man ALLA detaljer i MW3, nu blir jag farlig. ) blir magiskt bra. Kan inte märka något direkt släp vid online spel med MW3. Däremot blir de "vanliga" tv-sändningarna sämre än på min gamla Panna. Kanske är det en inställningssak eller också är det kanske för att den sämre upplösningen på insignalen med "vanliga" tv-sändningar blir så mycket tydligare?

  Vad gäller ljudet från projektorns fläkt så kan jag bara konstatera att den är tystare än min Panna när den går i ECO mode. Men den är på inget sätt ljudlös. Tror dock inte detta är något som kommer att påverka mitt intryck av projektorn ens med tid. Irisen från min gamla Panna lät otroligt mycket medans jag inte hör av Irisen alls på TW6000.

  Jag har varit lite orolig för att bilden skulle vara för ljusstark då denna projektor har mycket starkt ljusflöde. Speciellt har jag varit ororlig för detta då allt är nedsläckt och hyggligt mörklagt. Men även här blev jag positivt överraskad då mina farhågor inte besannades. Nu kör jag visserligen på en grå ramspänd duk (Gain okänd men troligen 0.8?), som sitter monterad i mitt vardags rum. Ett rum som jag inte kan mörklägga till 100% utan jag har i stort sätt alltid lite ströljus.

  Det finns massor av inställnings- / kalibreringsmöjligheter för projektorn men jag har än inte givit mig på att ens försöka förbättra ev smådetaljer. Ok, jag har bara hunnit leka med den några timmar men ärligt så behöver man inte pilla på någonting egentligen för att bli nöjd med denna projektor.

  3D kollade jag bara som snabbast. Det funkar. Tyckte bilden verkade ljus och kontrastrik nog. Men man måste ha det mörkt i rummet. Ev andra tända ljuskällor och apparat-displayer också för den delen, upplevs störande i periferin då de flimmrar pga shuttern i glasögonen.

  Minus då .... finns det inga minus? Klart det gör, men jag har inte hittat dom än. Jo.... färgen. den är blankt svart. Inte direkt diskret där uppe i taket. fast å andra sidan är den rätt snygg :-). Jag får lov att återkomma om jag upptäcket något väsentligt. ALLT kan väl inte vara guld och gröna skogar, eller kan det?
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Lite oljud från optiken, annars jättebra bild.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Kanonprodukt!
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Har haft den i ca 4 månader och testat allt.

  +
  Riktigt bra 3d-bild även om det fortfarande blir flimmrigt när man flyttar ögonen, vilket jag blir trött av efter ett tag. I animerade filmer blir det grymt djup i bilden, dock är jag inte överdrivet imponerad på ickeanimerat i 3d, men det gäller i allmänhet.

  Spel som gears of war ser lite coolt ut men får sämre upplösning i 3d vilket gör att jag skippar 3d i förmån för bättre bild. Väntar på nästa generations konsoler istället, då blir det säkert fantastiskt med 3d.

  Fantastiskt tryck i bilden och färgerna. Blir snuskigt bra bildkvalite´ och djup i bilden i högupplöst film. Är ingen som har lämnats oimponerad :) Ingen LED tv kan komma i närheten, bara de bästa plasmorna enligt mig.

  Skönt att iallafall ha möjligheten till att använda projjen på dagstid i fullt ljus vilket var helt omöjligt med min förra.

  Går att köra typ Picture in picture där den visar två små skärmar med 2 bildkällor.

  Jag stör mig inget på varken fläktljudet eller iris.

  prisvärd, mycket för pengarna
  -
  Svärtan är som sagt blåaktig som på en äldre lcd-tv vilket jag har stört mig rätt mkt på men det är som med allt, man vänjer sig och inser tillslut att det inte är så farligt när man inte tänker på det. det är mest om man tittar utanför bildytan som man märker att det är blåaktigt i jämförelse med något svart.
  Jag kör dock direkt på en mattvit vägg och kan inte säga om det blir bättre på högkontrast duk eller så. Troligtvis inte efter att precis ha läst trollnisses recension hehe.. men vafan.

  Detsamma gäller svärtan i allmänhet som inte är skitbra på min vägg i flera lägen, då framförallt när något visas i motljus tex en person med ett fönster bakom, då bli hela bilden för ljus och väldigt grådaskig. Men antar att det är för att jag har vita väggar och tak och lampan är så stark. Hoppas på att det blir bättre om man kör en gråaktig duk som suger upp ljuset lite. samtidigt kan svärtan kännas grymt bra i scener med mycket kontrast och som inte har så mycket ljus i sig. Är alltså lite kluven.

  Jag håller också med om att placeringsmöjligheterna är halvdana. är van vid lensshift på min panasonic pt-ae 900 som är några år gammal och tycker det suger att det inte finns här. Kör lite keystone nu och det tar ju bort lite av upplösningen och bilden blir inte lika skarp.

  Jag märker liksom Sidereum av en liten fördröjning på nån millisekund när man spelar tvspel vilket är det jag gör mest med projjen. Detta är lite störande, men har inte gjort så mycket än tycker jag inte, har dock mest kört offlinespel på senaste. (samt att det är en väldigt liten fördröjning som många inte märker av alls.)
  Kan tänka mig att det är störande i typ Cod där varje millisekund räknas. Men då byter jag till en pc-skärm om så är fallet :)
  Kanske hjälper om man kör någon super-highspeedkabel...

  Splitscreenskärmarna blir väldigt små, ca 50% av hela bilden och lägger sig på bredden. men ändå nice att kunna köra multiplayer på spel där 2 st tex. xbox krävs.

  Gjorde upptäckten att full hd bara ger sämre bild när man spelar 95 % av dagens konsolspel då de inte renderas i 1080p utan skalas upp. Vilket ger betydligt sämre anti-aliasing och lite grötig/pixlig bild i många spel. Men det gäller säkert alla full hd produkter. Blir väl troligtvis mer 1080p nästa generation.

  = Trots en del gnäll så är det en jäkligt bra produkt i sin prisklass. Nästa projektor jag köper får nog dock bli ett snäpp dyrare så att man får riktigt bra svärta nån gång, samt lensshift.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Min första projektor, supernöjd hittils!
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Supernöjd
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  =)
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Ljuskanon!!
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Fick hem den igår och har hunnit testat blueray, 3D och olika TV sändningar.
  Bilden var helt fantastisk, trodde inte att bilden skulle vara så här bra. Svärtan och färgerna var riktigt bra. Satt bara och njöt hela tiden. Men det går säkert fort att vänja sig. Dock är placerings möjligheterna begränsade och därav betyget hade det bara gällt bilden hade den fått en 10:a . Sedan är den inte helt tyst men inget som jag stör mig på. Högtalarna som sitter monterade gav också dem ett helt okej ljud.

  Har nu provat att spela och jag märker inte av något inputlagg. Provade skyrim och Granturismo. Granturismo provade jag i 3D och det gav inte mera än lite djup i bilden. Dock så provade jag bara en liten kort stund.
 • Acceptabel
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Jag köpte den här av komplett för en månad sedan ungefär. Bilden är kanonbra och 3D-funktionen funkar suveränt.
  Men jag lämnade tillbaka den efter att ha testat den i vecka ungefär, för jag köpte den för att kolla på film och spela med. Och att spela snabba FPS-spel var bara att glömma på grund av lagg. Från det att man tryckte på en knapp på handkontrollen till att karaktären i spelet reagerade var på tok för lång tyvärr. Jag är ingen pro gamer, spelar någon gång i veckan bara, men lagget tog bort mycket av det roliga med spelandet.
  Men ska man bara kolla på film så är den här projektorn ett väldigt bra val.

  Sedan kan jag rekommendera komplett, det var inga problem att lämna tillbaka den och jag fick till och med mina pengar tillbaka. Jättebra!
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Grym projektor till bra pris.
 • Bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Riktigt bra bildkvalitet! Med en helvit duk blir inte svärtan optimal, så välj en duk med lite lägre gain för bästa resultat. I cinema mode är ljudnivån extremt låg.

  Överlag är det en sjukt bra proj, men med ett minus: auto-iris funktionen är ej användbar då den låter som ett tröskverk. Betydligt högre än min gamla TW-1000. Kan vara så att jag fått ett dåligt ex, men jag hittade ett klipp där en annan person har samma problem:
  http://www.youtube.com/watch?v=Ac-d9Tz-kVk&list=UU1LZVAT6hP0T1Xne4kKpn8Q&index=3&feature=plcp
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Riktigt grym projektor.

  Den presterar kanon i 2D, men i 3D kommer den verkligen till sin rätt. Knapp något släp över huvudtaget tack vare sina 480hz och inte snacka om hur ljus bilden blir om man jämför med andra 3d-projektorer.

  Värt att notera är att denna projektorn även fungerar tillsammans med Panasonics aktiva glasögon.

  Vill du ha en grym upplevelse till vettiga pengar, köp den här projektorn!

  Kör denna på en 90" Kingpin Crown och jag är kanonnöjd!
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  För att vara fösta riktiga projektorn på en provisorisk duk är jag super nöjd så långt
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Har haft denna projektor i tre månader nu och fortfarande har inget att klaga på. Projektorn uppfyller alla förväntningar, och jag kan bara säga att detta är mycket bra för priset. Kan definitivt rekommendera detta!

  Lite om upplevelsen ..
  I 3D är bilden fantastisk. Kan inte tänka mig andra dyrare projektorer kan utföra särskilt bättre än så här. Bilden är nästan så realistisk som om det vore ett fönster som finns i mitten av vardagsrummet. Har försökt både projektorn BR3D från PS3 och PC (NVIDIA), den senare både på film och bl.a. flightsim X. Fungerar kanon, även med mina gamla HDMI-kablar!

  För 2D-projektor är också mycket bra, och väl anpassad till mina behov. Eftersom jag har det installerat i ett vardagsrum med vita väggar och ljusridåer, jag uppskattar att det är ljust. Jämfört med min förra projektor (Panasonic AX100) är detta en helt annan värld i skärpa och intensitet av vit färg. Svart nivå kunde säkert ha varit bättre, men jag verkar projektorns mår bra, till och med på min duk med gain 1,0. Hade kanske varit perfekt med en grå skärm med en vinst från 0,8 till 0,9. I 2D-Jag kör det i alla fall i eco-läge, då blir alltfor ljus på full blast.

  Sammandrag
  Fördelar:
  * Låg ljudnivå (2D, eco-läge)
  * Mycket bra färgåtergivning och bild i både 2D och 3D
  * Otroligt realistisk bild i 3D
  * Snabb och stabil auto iris
  * Ljus!
  * Beautiful design

  Nackdelar:
  * Några mer fläktljud i 3D
  * Du hör automatisk iris (men visserligen inte bry mig :)
  * Begränsade installationsalternativ på grund av brist på linsförskjutning