Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

WD TV HD Live Media Player Gen 3

 Lägg i lista  Jämför
Tredje generationen av WD:s populära TV HD Live Media Player ska vara förbättrad på ett flertal punkter. Stöder trådlöst såväl som trådat nätverk, HD-upplösning och internetradio. Lanserad 2011. Stäng
Tredje generationen av WD:s populära TV HD Live Media Player ska vara förbättrad på ett flertal punkter. Stöder trådlöst såväl som trådat nätverk, HD-upplösning och internetradio.... Läs mer
Jämför pris på alla WD Mediaspelare (1)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.25)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  9 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Sammanfattningsvis menar jag att denna produkt är värt pengarna fullt ut. Jag är helnöjd med detta köp. Har också installerat senaste "firmware" för några dagar sen : Version 1.05.18 vilket funkar smidigt och bra med bara några knapptryckningar. Kanske viktigt att nämna att mitt omdöme gäller denna spelare direkt hopkopplat med en extern hårddisk. Till denna har jag kopierat de filmer och bilder jag vill se och den musik jag vill höra när hd:n var kopplat till min pc.

  Allt funkar bra vid första testen under några hektiska juldagar och klarar de flesta filformaten jag provat. Liten som en stor tändsticksask ungefär. Det finns också en otrolig utförlig svensk manual på över 230 sidor (en .pdf-fil som man laddar ned till sin dator från Western Digitals supportsida på nätet). Har inte läst mycket än, utan bara kört det mesta "på känn", även om vissa saker i menyerna borde göras mera lättbegripligt.

  Apparaten var enkelt att koppla upp i vårt trådlösa nätverk. Man behövde bara skriva in apparatens MAC-adress i routerns menysystem via PC:n och routerns lösenord i WD:ns menysystem. Resten sköter sig självt.

  Fjärrkontrollen är inte alls så dålig som en del påstår. Jag tycker att den är greppvänlig och ligger väl i handen. Den glider inte omkring i handen som många andra apparaters dosor gör. Lagom många och bra knappar, även om texten på en del knappar kräver förstoringsglas för att kunna läsas. Det är ändå relativt lätt att hitta och lära sig allt eftersom man använder den. Förstår mig inte på uttrycket "svampig" som många bedömare kör med. Uttrycket har väl hittats på av någon som testat en gång i tiden och alla andra tycker det låter bra och upprepar det för att ha något negativt att säga om denna lilla mediaspelare.

  För tekniknördar finns nu dessutom möjlighet att låta sin smartphone agera som fjärrkontroll. Då ska väl alla vara nöjda nu när även detta är möjligt. Har dock inte provat detta själv än.

  ----------------------------------------
  komplettering 2013-02-13:
  Nu har jag provat WD-appen till iPhone också och det funkar perfekt och ger tillgång till ännu fler funktioner än den medföljande fjärrkontrollen, som jag dock fortfarande gillar.

  Lite barnsligt kul är det när man kan busa lite med andra mindre nördiga personer som just tittar på en film och från sovrummet t.ex. kan man börja snabbspola filmen eller ta bort undertexten, eller ännu värre välja finska undertitlar ... Fast när nyhetens behag lagt sig (och protesterna blivit alltför yviga) så använder man detta nya redskap som man ska. Bra utveckling tycker jag!
  ------------------------------------------

  Western Digital TV HD Live Media Player Gen 3 fyller sin funktion, i varje fall efter den kravspec jag satt upp åt mig själv. Den är helt klart värt sina pengar (975,- men det finns även billigare på en del ställen). Ska bli kul att jobba sig igenom manualen för att se vad den lilla boxen kan mera. Ska läsa flitigt också på forumet för denna burk. Där finns en del nyttigt att läsa.

  Tur att jag inte lyssnade på folk som tyckte att jag ska satsa på en HTPC, dvs ytterligare en till komplett dator för många fler tusen kronor. Jag förutser dessutom att den dagen det är dags att köpa nästa (säkert ännu större och plattare) tv då kommer alla dessa funktioner, och ännu fler vara inbyggda i denna.

  Nu återstår för mig nästa steg, nämligen när övriga i min familj ska börja testa och höra vad de tycker om mitt köp. Få se om de också menar att den är användarvänlig även för personer som är mindre intresserade av tekniska detaljer och bara vill spela av film, se på foton och spela favoritmusik. Själv tycker jag att mediaspelaren, nu när den är installerad, är lika lätt/svår att använda som dvd-spelaren, fast det finns en uppsjö fler funktioner och möjligheter.

  ----------------------------------------
  komplettering 2013-02-13:
  Glömde nästan att berätta hur de andra i familjen klarade av detta. Resultatet är att det i stort sett gick lika bra som att hantera dvd-spelaren. Även de yngre barnbarnen klarar av detta. Att spela musik, visa foton och spela upp filmer går bra nu efter vissa inledande problem.

  Huvudorsaken, till lite småstrul i början var, att allt med WD-TV tar lite mera tid än man är van vid - man måste ha lite tålamod och framförallt inte börja trycka vilt på alla knappar när saker inte händer omedelbart. När önskad visning är igång blir dock alla nöjda med kvaliteten och möjligheterna denna lilla apparat ger. Så efter drygt ett års användning är vi mycket nöjda! Priset idag är lägre än 800,- hos ledande leverantörer.
  ----------------------------------------

  NEGATIVT
  - klarar inte filformat .3gp (gammalt videoformat som någon mobil hade) vilket i och för sig inte är någon större olycka...

  - Vissa problem finns när undertextfilen inte har exakt samma namn som själva filmfilens namn, dvs. samma namn före .mkv även i .srt, dvs undertextfilen. Är dessa lika är det normalt inga problem om film och undertextfiler är rätt synkroniserade. Det går dock enkelt att fixa namnproblemet genom att själv ändra filnamnet på srt-filen helt enkelt. Men detta problem har säkert inget att göra med själva denna mediaspelare utan det är nog generellt ett krav för att film och text ska kunna fungera ihop.

  När man stänger av WD:n och "matat" ut externa hd:n som man bör göra enligt manualen innan man stänger av den eller sätter i standby-läget så tar det en stund nästa gång man vill använda den igen tills boxen har tagit upp "tråden" där man slutat och har fixat till filsystemet igen med info om vilka filer som finns på¨hd:n.

  Man undrar varför den inte bara agerar som vilken dator som helst när man startar den eller varför inte WD:ns programvara helt enkelt automatiskt gör denna operation och stänger av HD:n sen när man knäpper av boxen. Kanske kommer detta fixas i någon framtida uppdatering av firmware. Inget större problem dock att stänga av hd:n manuellt (onödigt att den är på dag och natt när man inte använder den).

  Har också provat att köra lilla boxen i mitt trådlösa nätverk. Det funkar fint med t.ex. filöverföring mellan huvuddator och till boxen kopplade hårddisk, men är i dagligt bruk inget att rekommendera eftersom det går alldeles för långsamt, i varje fall i mitt nätverk. Jag trivs bättre med att koppla loss hårddisken och utföra städjobb och påfyllning med nya filmer, bilder och musik när den är kopplat till datorn.

  Det blir kanske ett framtidsprojekt att skaffa ett snabbara nätverk och en riktig NAS etc. Just nu är jag helt enkelt helnöjd med detta köp.

  ----------------------------------------
  komplettering 2013-02-13:
  Är fortfarande helnöjd med produkten. Prenumererar på Netflix sedan några månader och det funkar med mycket bra kvalitet. Bortsett från att undertexterna är gula vilket ibland gör det svårt att se texten. Får hoppas att Netflix fixar detta så småningom. WD'n funkar mycket bra ihop med Netflix's enorma utbud.

  Nu väntar man bara på att det också tillkommer en app i denna som gör det möjligt att se på SVTplay. Jag är dock inte så väl tekniskt insatt att kunna säga att sådant överhuvudtaget är möjligt eftersom SVT envisas med att använda Flash Player för att kunna se tv via nätet - tyvärr med en hel del kvalitetsproblem som följd. Fast detta hör ju inte ihop med WD TV live som är en av få produkter jag skaffat med sådan ihållande positiv upplevelse.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Har haft alla wd tv fram till nu,och dom är fantastiska bra också denna. Den är ljudlös, snabb, och spelar allt! Nya netflix sverige fungerer också kanon med både HD och 5.1 ljud. Att jag kan använda ipaden och iphonen som fjärrkontroll gör den inte sämre! Denna är klart mycket snabbare än gen 1 och 2, och menyarna kan man konfiguera hur man själv vill de skall se ut.
 • Alla omdömen

 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Gör det den ska, och det med råge.
  Bra bild, bra flyt i bilden och är perfekt om man inte vill inskaffe boxee eller HTPC

  +Funktionaliteten och Filformatstödjet
  +Smidig
  +Appar/Tjänsterna (Spotify, Vimeo Mf.)
  +1080p
  +Busenkel att komma igång med.
  +NAS stöd
  +Ständigt Uppdateras

  - Få sorteringsalternativ bland video
  - Filmer och serier ligger under samma kategori.
  - Kategoriserar bara filmer under en genre vilket kan ge felresultat ibland.
  - Lite slö kontroll/mottagare.

  Slutsats:
  En prisvärd maskin som gör sitt jobb, stort filstöd. Har du ett bra och sorterat biblotek med filmer och serier så är det defenetivt ett givet köp.
 • Ganska bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  seg wifi som fick mig att dra kabel istället. Annars bra
 • Bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Första renodlade mediaspelaren jag haft.
  Brukade köra macen via HDMI rakt in i tv;n förut.
  Väldigt nöjd med den, spelat upp nästan allt jag testat. Tyvärr inte allt...
  Spotify fungerar även det bra på förfesten (då jag inte använder vinylspelaren på förfest av uppenbara anledningar...)
  Helt klart ett väldigt bra köp med tanke på prislappen och funktionerna mm.
 • Bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Var väldigt nöjd med denna första året. Sen har den börjat strula något och jag har inte riktigt kommit på orsaken till det hela, skulle lika gärna kunna vara usb-disken som är ansluten till den eller något annat.

  I alla fall, den i alla fall rätt seg ibland och när man skall köra igång en film så står bara laddningspilen och tuggar en någon minut innan jag tröttnar och startar om maskinen. Sen kan den fungera felritt ett tag, innan detta händer igen någon vecka/månad senare. Det har även hänt att det blir helt svart och tyst i en film, när man sedan startar om maskinen och spolar fram till samma scen i samma film igen, fungerar det felfritt. Någon gång har bilden försvunnit men ljudet varit kvar. Tycker också att fjärrkontrollen har blivit mer känslig med tiden, ibland får jag trycka flera gånger för att maskinen skall reagera.

  Dessa saker är dock något som kan försvinna i ett par månader/veckor och då är maskinen riktigt bra igen! Trots detta så tycker jag ändå att wdtvn var värd sitt pris. Den var trots allt väldigt billig tycker jag.
 • Usel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Har haft denna i 3 mån nu... är väldigt tveksam till att ge den en 2:a..
  + enkel att installera, logiska menyer
  - Problemen med stora NTFS-diskar ifrån G1 återfinns här, Tappar nätverksanslutning med jämna mellanrum gäller både v-lan och tp, har hängt sig några ggr så att en hardreset varit enda lösning. Klara inte 5GHz-bandet alls, klara inte alla mvk-filer..
  Kan inte rekommendera den alls...
  uppdaterade firmware igen, detta hjälpte inte, den tappar inloggning mot utdelade resurser och kan inte hantera ett vanligt windows närverk, nu hamnar den i soporna..
  Det var sista produkten jag shoppade av WD..
 • Dålig
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Tyvärr tappar den här spelaren anslutningen till Windows Shares stup i kvarten. Den rapporterar fel i stil med "The last content source has been removed" eller "There is no media available for playback". Detta trots att servern är uppe och Windows Share:n går att nå från andra datorer i samma lokala nätverk.

  Det enda sättet att komma åt Windower Nätverksservern från mediaspelaren igen är att:

  1. Stänga av WD Media Playern.
  2. Starta om servern som har Windows Share:n.
  3. Starta WD Media Playern igen.

  Då går det bra att ansluta sig igen. Men det är sjukt irriterande att behöva gå igenom ovanstående procedur. Speciellt eftersom problemet uppträder ungefär varannan dag eller så.

  Jag fick för övrigt en ny WD Media Player av samma modell från Western Digital på garantin, eftersom de trodde det var fel på just mitt exemplar. Men den nya enheten hade precis samma problem. Så det är något fel i firmware. Det har dessvärre inte blivit rättat i senaste FW (2.02.32 från augusti 2014), och det verkar inte komma nya uppdateringar längre.

  -----

  I övrigt finns det en del fördelar med denna mediaspelare:
  *Den är helt fläktlös och tyst.
  *Klarar en hel del format, men inte allt. En del filmer hackar (tex sådana som är exakt 24.000 fps, och inte 23.976 fps som är vanligast).
  *Den är förhållandevis billig.

  Men att den inte klarar av att hantera Windows Share:s är tyvärr så allvarligt att det sänker användbarheten totalt.
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Uppdatering: i senaste uppdatering fick denna miracast (trådlös skärm) vilken gör den mkt mer mångsidig. Fungerar kanon både från androidplatta/telefon och pc (microsoft surface)

  Otroligt prisvärd grunka. Har kört den tidigare WDTVLIVE-generationen innan och den är ju (minst) lika bra.

  Det enda som egentligen är bättre med den nya är väl inbyggd wi-fi, mediabiblioteksfunktionen (med automatisk hämtning av mediainfo) och spotify, samt att den är mindre och lite snyggare.

  Dock har gen 3 ett rejält lagg när man navigerar i menyerna, men det kommer ständigt firmwareuppdateringar, det rättar nog till sig allt eftersom.
  Och så spelar den fortfarande inte AAC-ljud i surround, har fått konvertera några filer, men det är sånt som man kan ta.

  För mig har den i övrigt fungerat klockrent. Kör bara via nätverk och den spelar alltid allt, både trådat och trådlöst.

  Brukar inte använda nätverksapparna, men Spotify-appen i WDTV:n har nog definitivt fått mig att skaffa ett Spotify Premium-konto. Den är riktigt snygg och bra.
  I övrigt snyggt att de flesta apparna har fått ett liknande gränssnitt så att de liknar hem-menyn i WDTV:n
  Fjärrkontrollen är sådär men det finns trevliga remote-appar som funakr skitbra istället. Tyvärr slutade WDlxTV media player remote funka när jag laddade ner senaste WDTV-firmwaren - hoppas det fixar sig
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Ok!
 • Bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Grymt nöjd med denna även om den förra generationen funkade bra den med. Har skaffat mig 4 st .
  + Spotify
  + Netflix

  Texten tycks hamna rätt när man kör på en 2:35 duk och inte hamna utanför bilden som min boxee box gör.
  Lite segare än boxee boxen tyvärr.
 • Ganska dålig
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Spelaren hittar, och kopplar upp sig mot min NAS. Efter en stund så kopplar den ifrån och säger att källan har tagits bort, eller liknande. Inga av mina andra enheter i nätverket har detta problem. Sen får man gå och återställa nätverksinställningarna för att NAS ska hittas igen. Sedan är det samma visa. Lösningen är att se film via USB-anslutningen. Känns sådär när den främsta anledningen till detta köp var just trådlös streaming från NAS.
  Sedan fjärren via mobil (android) uppdaterades så har piltangentsnavigeringen ersatts av en riktigt dålig "swipe"-funktion. Vill man flytta markören åt höger så får man dra fingret vänster->höger, dvs i motsats till hur man alltid "swipar" annars. Så nu använder jag knappt denna funktion heller längre.
  Youtubeklienten tappar inloggningsuppgifterna i tid och otid. Då får man öppna datorn, aktivera spelaren hos youtube med en kod man får från spelaren. Ok om man gör det en gång, eller två, eller tre, men inte flera gånger i veckan.. Det var flera månader sedan jag slutade använda funktionen helt, pga detta.
  Ljudet via optisk utgång försvinner ibland. Då får man starta om spelaren och så funkar det.
  Droppen är nu att man inte ens kan se film via USB längre. Spelaren blir seg, filmen hackar, och ibland får jag upp en varning om att mitt systemminne är för lågt. Så nu börjar jakten på en spelare som iallafall håller vad den lovar. Det är inte för mycket begärt..
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Liten, tyst och mycket prisvärd mediaspelare.
  Har haft den i ett par veckor nu och är hittills mycket nöjd
  + Menyerna är snygga, logiska och reagerar snabbt
  + Brett formatstöd
  + Den har spotify och trådlöst nätverk.

  - Den är lite seg att starta upp efter en "riktig avstängning" (avstängningsknappen hålls inne i +5 sekunder). Om man inte gör en "riktig avstängning" så går den in i ett läge mittemellan "standby" och "på" och stänger inte av externa hårddiskar som är inkopplade. Dessutom tror TV:n att den är på trots "standbyläge" vilket leder till att varje gång TV:n startas så väljer den WD:n på HDMI 2 istället för HDTV-boxen som är igång på HDMI 1, det blir då en svart skärm vilket är lite störande. Förhoppningsvis rättas detta till i en framtida uppdatering.

  +/- Fjärrkontrollen är inte helt perfekt p.g.a. svampiga knappar, men den är logiskt utformad och gör det den ska. En iPhoneapplikation som fjärrkontroll hade varit mycket uppskattad. Hoppas WD tar fram en sådan i framtiden.

  Bortsett från uppstarttiden efter en "riktig avstängning" och den svampiga fjärkontrollen som förhoppningsvis rättas till i framtiden med en uppdatering och en smartphoneapplikation så kan jag rekommendera denna mediaspelare. I nuläget ger jag den 8/10 men om bristerna rättas till får den 10/10

  Uppdatering:
  Jag är fortfarande mycket nöjd med min WD-TV som fortfarande uppdateras med nya funktioner. Smartphoneapplikationen finns sen länge och många funktioner har tillkommit, bland annat stöd för Netflix och MiraCast. Därför höjer jag nu mitt betyg till full pott, 10/10.
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  WDTV Live gen3.

  Mycket nöjd! Spelar upp allt jag har försökt med! Ganska snabb.

  + Netflix (fungerar mycket bra)
  + Spotify (fungerar helt ok)

  Kan de fixa HBO Nordic och Svt Play på den så får den 10 av 10! Köp!

  Edit:
  Kort tryck på powerknappen ställer den i standby, håller man inne typ 5 sekunder stängs den av helt.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Har ägt denna i ett par månader och ser att den sjunkigt ytterligare i pris. Använder den i princip bara för spotify samt de codec-stöd jag inte har via PS3 (t ex FLAC). Har överhuvudtaget inte använt DLNA-funktionaliteten, så är det detta som är prioriterat, läs ett annat omdöme.

  Kör denna trådat så kan inte kommentera WiFi-stabilitet.

  + Fläktlös = ljudlös
  + USB på fram- och baksida
  + Liten
  + Helt OK fjärr
  + Spotify-appen funkar och låter bra (dock ej all funktionalitet).
  + Har hittills inte hittat något format den inte sväljer
  + Ganska trevligt (modifierbart) GUI

  - Ganska trögstartad
  - Ganska sega menyer
  - Har ingen knapp för att stänga av helt. Stand-by innebär att den fortfarande har koppling till och är aktiv på nätverk, och drar således troligen inte speciellt mkt mindre ström. Kopplar den själv till ström via brytare så att jag kan stänga av den helt.

  Jag ville ha en spelare för Spotify med en egen klient utan att streama från telefon eller dator och tycker att WDTV Live är värt priset enbart för denna funktionalitet. För detta pris är det en utmärkt och kompetent produkt. Som enda/primär spelare skall man nog lägga ett par gånger detta pris om man är kräsen, eftersom små saker som halvslött GUI etc kan störa.
 • Bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Haft denna knappt en vecka. Kör den från NAS via LAN.
  En konstig egenhet är att den blir rätt varm trots att den är avslagen.

  Plus:
  Tar många filformat. Fler än TVns inbygda spelare.
  Det går att snabbspola och hopp framåt i många filformat dock inte alla.

  Minus: Tar en stund att starta.
 • Dålig
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Haft den i 1 månad nu och när den startar så e den ok,,men oftast startar den inte upp, hänger sig eller bara är allmänt skitseg
  Måste reboota den i princip varje gång den ska användas !
 • Acceptabel
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Köpte denna till barnens TV och den gör vad vi behöver :

  + Spelar upp film via nätverket (Lan kabel)
  + Spela upp netflix
  + Spela upp youtube

  Det största minuset är att enheten är fruktansvärt seg och fjärrkontrollen är väldigt "svampig". Trycker man på fjärren så tar det några sekunder innan enheten reagerar. Fjärrkontrollen kan ibland missa registrera knapptryck och ibland registrera den för många knapptryck.

  Själva uppspelningen verkar fungera bra men allt som innebär manövrering i menyerna är ganska jobbigt.

  Självklart får man titta på vad man hade kunnat få för 750 kr annars och det är tyvärr inte mycket så detta är troligen bästa möjliga för de pengarna.

  Den fyller sin funktion men inte mycket mer.
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  På plussidan:

  - Väldigt liten till formatet.
  - Intuitivt användarinterface.
  - Snabb och enkel setup, även över WiFi.
  - Kontroll av mjukvarurevision i GUI't samt enkel uppdatering online vid behov.
  - Tar ISO-filer utan problem (det har varit mycket diskussioner om det fram och tillbaka, men ISO-filer är inga bekymmer).
  - Upplevs som skapligt robust, inte alltför plastig.
  - OK fjärrkontroll.
  - Spotify, Facebook, Youtube etc. integrerat i GUI't.
  - WiFi utan dongle, och detta till trots riktigt skaplig räckvidd.

  På minussidan:

  - Kan (mig veterligen) inte speca en given IP-adress för t.ex. en NAS som har en statisk IP-adress utan WD'n måste scanna av nätverket varje gång den kopplar upp. Ganska onödigt eftersom t.ex. NAS:ar i hemmamiljö ofta är tilldelade statiska adresser.

  - Vissa filformat tar 10-15 sekunders betänketid innan filen spelas upp (utan problem dock).

  - Varför skickar man inte med en HDMI-kabel i stället för komponentkablage?

  Slutomdömme: För 699:-, med sin ringa storlek, användarvänliga gränssnitt och med Wifi med inbyggd antenn så är den inget annat än ett fynd.
 • Bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Klarar allt

  Suveränt när man kan använda telefon/platta som fjärrkontroll

  I mitt tycke VÄLDIGT seg, drar ner 3 poäng
 • Ganska bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Bra mediaspelare men jämfört med apple tv så är apple tv mycke bättre
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Mycket bra mediaspelare, bytte upp mig från Gen1.

  + Mycket snabb
  + Snyggt UI
  + Funkar utmärkt att köra från Nas
  + Spelar allt (än så länge)

  Inget minus idag inte, då jag upplever den som fullt funktionell spelare.
 • Bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Fungerar bra oftast.

  Är inte överdrivet imponerad. Den är seg och trött men laggar inte i filmer.
  Stöd för netflix är ett stort plus!
 • Bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Har haft den ett tag nu! Spelar mkv och läser srt text. Iso mm. Blir väldigt varm även som avstängd, hänger sig ibland och kan vara väldigt seg. Byte till en äldre firmwire för att få netflix snabbare. Att byta firmwire va inga problem bara lägga in på usb minne och sätta i maskinen så fixa det sig. Mediabibloteket har jag inte förstå hur det fungerar. Sen har jag inte lyckas lägga till mer än 1 källa dvs. En dator som jag har filmer på. Youtube går segt som fan. Den fungerar men kommer inte köpa en till när den rasar vilket den kommer och göra på grund av värmen. Frågan är får man en bättre mindre seg maskin om man lägger till en 1000 lapp när man köper nästa? Den duger och var billig.
 • Bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Funkar riktigt bra till att spela upp film och kan hämta text när sådan finns. Men som alla "dom flesta" så funkar extra funktioner sådär såsom youtube osv men det va inte till det jag köpte den ändå iofs.
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Ska man bara spela upp filmer, musik och titta på foton, är denna väldigt bra och enkel. Just enkelheten gör att jag fortsätter att använda denna framför andra och nyare mediaspelare. (Jo, jag har en hel hög med nyare spelare som bara står och samlar damm...).
 • Dålig
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Sammanfattningsvis är jag verkligen inte nöjd med WD TV HD Live, och skickade tillbaka min efter tre dagars användning (läs problem).

  Positivt:
  + Liten
  + Tyst
  + Enkel att installera i TV

  Negativt:
  - Ej kompatibel med alla filformat den står att den ska vara kompatibel med
  - Problematisk sammankoppling med datornätverk för streaming (i princip finns det två användare av maskinen; de som det fungerar för direkt, och de som ingenting fungerar som det ska - jag är en av de senare)
  - Instabil mjukvara

  Mitt krav när jag köpte maskinen var att kunna streama videofiler (främst MKV/x264) från dator till WD TV HD Live. Efter tre dagars problem gav jag till slut upp.

  - Första problemet var att få ett fungerande nätverk mellan WD HD TV Live och datorn, vilket tog två dagar problemsökning och en massa konfigurerande i både Windows, router samt mediaspelaren
  - När väl jag fick ett fungerande nätverk visas endast en bråkdel av alla filer (detta kunde lösas med PS3 Media Server, men med väldigt instabil anslutning)
  - Det var/är ett lotto att spela upp filer; om man försökte spela en fil inte var kompatibel (exempelvis i ett filformat som det står att den ska klara) så kunde man efteråt inte spela några filer överhuvudtaget (krävdes då att ha strömsladden utdragen minst 10 sekunder)

  Anledningen att jag köpte WD TV HD Live var pga mina låga krav på en mediaspelare, de goda recensionerna samt att det skulle vara enkelt att installera/använda den. Det verkar som om att antingen fungerar det för en direkt med denna maskin, eller så går det inte alls. Jag är en av de senare och verkligen besviken.
 • Usel
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Den är helt ok för den som kör Netflix och spelar upp filmer från usb. Men att koppla denna till din NAS eller dylikt är frustrerande. Att "scrapea" efter info för ditt innehåll är värdelöst på denna sak. Tillverkaren har stora problem med mjukvaran uppdateringarna gör spelaren sämre.

  Visst den är fläktlös och liten men den är så dålig. Den mer inbitna användaren som har första och andra generationen av denna spelare har aktat sig för denna restrikterade pryl.

  Raspberry Pi äger denna spelare till hälften av priset. Slängde min i soporna (miljöstationen för elektroniska prylar givetvis). Ville vara säker på att ingen skulle kunna använda den om dom hittade den på miljöstationen så den fick äta några hammarslag innan. =)

  Ska du köpa en mediaspelare i denna prisklass så köp hellre en apple TV gen 3 eller en Boxee för dom är mer stabila än detta måndagsbygget.
  FY på er Western Digital, ni har verkligen blivit sämre med åren.
 • Bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Nöjd med denna, dock problem med uppspelning av MKV filer.

  Har även en Tvix spelare som känns stabilare, trots att den är äldre och med sämre GUI.

  Skulle önskat snabbare nätverksanslutning (1GB istället för 100mb)

  Dock ett ok pris på enheten.
 • Usel
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Klarar inte av att spela upp Full-HD filmer i 1080p MKV format. Bilden hackar och ljudet är inte synkat då.
 • Knappt godkänd
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Började överväga om min enhet var defekt, men nu när jag läst andras omdömen förstår jag att så är inte fallet.

  Spelaren skötte sig väldigt bra till en början. Var super nöjd! Nu såhär 4 månader efter köp letar jag efter en ny mediaspelare relaterat till följande:
  - Seg som sirap. Går trögt att navigera i menyer och den tar gott om tid på sig att starta appar som spotify och netflix.
  - Netflix och spotify fungerar ibland. Andra gånger så laddas inte spellistor eller så hänger sig boxen.

  Det positiva med spelaren är dock att den tar mkv. och diverse andra filformat utan problem. Det inbyggda trådlösa nätverket ger också en positiv inverkan på betyget.

  Finns ett par thirdparty firmwares ute, men dessa är fortfarande rätt buggiga..
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Kör i princip endast nätradio och Spotify med denna. Då och då en och annan nedladdad tv-serie eller lite foton/hemvideo. Så länge man inte uppdaterar mjukvaran är den oerhört stabil över trådat nätverk.
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Köpte den här så föräldrarna skulle kunna se på Netflix och det fungerar den mycket bra till. Trots 1 av 4 staplar på Wifi (Routern står på en annan våning) så flyter det på riktigt bra.

  Även testat att mata spelaren med MKV och XVID filmer via ett USB minne utan några problem. :)

  Och kan tillägga att HD Trailers på You Tube fungerar även utan problem!
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Ett av de bättre köp jag gjort! Inhandlade den i första hand för att kunna se på Netflix i TV:n men har nu testat att kasta på den lite filmer i olika format och den har hittills spelat allt utan gnäll. Bra formatstöd även på ljudsidan, Dolby Digital, DTS, Flac mm. Helt ljudlös då den är fläktlös. Fjärren är helt ok och du kan programmera om en del knappar för önskad direktåtkomst av vissa funktioner. Det enda jag retar mig på så här långt är att du måste "backa ut" ur vissa lägen med fjärren för att kunna gå vidare. Har även hunnit känna lite på fjärrappen för Android och den verkar riktigt bra. Totalt sett en mycket bra produkt!
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Har haft den i över 1 år, alltid spelat upp allt jag kastat på den. Kommer nya uppdateringar hela tiden, aldrig några problem. Hade man kunnat ladda ner undertexter från den hade det blivit en 10.
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Fungerar riktigt bra! Rätt snygga menyer, spelar upp allt, trådlöst & netflix fungerar fint.
  Tar en stund att starta och jag hade gärna velat kunna bläddra till en undertext, men på det stora hela en kanonprodukt för pengarna.
 • Ganska bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Köpt för ett par månader sen. Kör denna mot en NAS och den fungerar utmärkt. Gör allt som man kan förvänta för den prislappen. Mina invändningar gäller hastigheten i GUI:t som jag tycker är för långsamt för 2012 samt att jag tycker att det är konstigt att man inte har 1Gbps uppkoppling istället för 100 Mbps, känns dumsnålt då det faktiskt kan hacka vid spolning eller uppspelning av extremt stora filer. Möjligt att övriga hårdvaran inte klarar mer men det är isåfall också dåligt.

  Mod-communityn gör sitt bästa för att åstadkomma en del riktigt häftiga saker angående gränssnittet men igen tycker jag att dessa funktioner skall finnas med från start. Jag vill ha upp en beskrivning av filmen och betyg från exempelvis IMDB automatiskt när jag bläddrar i mitt filbibliotek. Att bli tvungen att göra detta manuellt är alldeles för tidskrävande i ett filmarkiv med 400 titlar som är ständigt ökande.
  Sammantaget är det en produkt i rätt riktning men det finns fortfarande en hel del kvar att göra.
  Enda anledningen till att jag la till denna till anläggningen var för att mitt PS3 inte fixade undertexter via DLNA. Det sköter den dock utmärkt.
  Jag skulle jämföra den med AppleTV förutom att denna har betydligt större möjligheter och fler funktioner, plus att den är lite billigare och man inte måste köra med enbart ett märke på sina produkter.
 • Knappt godkänd
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Funkar sådär, när jag precis fått den så var det här världens bästa pryl men nu några månader efteråt så har jag andra tankar om den.

  Vill inte spela upp filmer några gånger i veckan och man måste då starta om den och då menar jag inte trycka off på dosan utan rycka ut sladden baktill på skiten vilket blir enerverande efter ett tag. Nu när jag skulle kolla på film så ville han inte starta en helt vanlig videofil ens en gång.
  Försökte starta om den och gå tillbaka till fabriksinställningar men inget funkar. Detta har hänt några gånger förut och den funkar sedan som vanligt efter ett tag men det är väl inte efter tag jag vill kolla på film, jag vill kolla nu! Uppdateringarna verkar mest vara till för experter för jag har då inte märkt någon skillnad i användandet!

  Produkten får nästan godkänt pga att dom fixat riktigt bra wifi på den samt att den spelar alla format (när han känner för det då).

  Börjar bli trött på aset och ut genom rutan flyger den snart om han inte börjar sköta sig!
 • Ganska bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  liten, smidigt och kan spela 1080p filer med undertexter utan problem via nätverket mot NAS server.
  Bra basic app som man kan styra med ipad/iphone så att den kan ligga i ett skåp med luckan stängd.

  Enda minus är den har inga VPN möjligheter samt kan inte köra med homebrew FW.

  Uppdatering efter ha kört boxee:
  Långsam i menyer som ibland är förvirrande. Efter 30min vet jag fortfarande inte hur man kan ta bort från My media library., delete verkligen deletar från disken och inte bara länken. Verkar inte kunna uppdatera lib i bakgrunden heller. Synd att boxee har nu nått end of life
 • Bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Jag har ingen erfarenhet av någon annan mediaspelare.

  Denna klarar allt vad jag matat den med. Mycket bra uppspelning!

  Det jag vill se är en uppdatering som kan eliminera lagget i menyerna. För den är ju trots allt inte så snabb där. Däremot har den en snabb inläsning av mediabibloteket.

  En bra egenskap med boxen är att kunna använda en "meta source" för att fixa bilder och information till filmer. Jag använder denna funktion på automatic, lägger min tid på att poppa popcorn istället.

  Jag är helt nöjd!
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Skiiiiiiiit! ;-) Ja, att jag inte kunde sätta full pott på denna. Jag skulle så jä**a gärna vilja göra det, men att jag har problem med ljudet i Youtube och andra online-video-services får ta ner den en stjärna.
  Jag har inte börjat söka efter lösning ännu, så jag vill itne sänka den mer. Tänk om det bara är ett handhavandefel ;)
  Förutom det... Allt är smått imponerande.
  Spelar upp ta-mig-sjutton allt jag slängt på den hittills
  Ansluter till min Windows 7 dator och utdelningarna på den via WiFi utan minsta protest.
  Kommer åt min anslutna USB-disk på WD live from Windows 7 utan problem.
  Med ett premiumkonto på Spotify, så fungerar det med utan problem... Allt bara fungerar! =) Jag är skiiiiiiiitnöjd!
  Ett litet minus dock och det är ju inte med denna egentligen utan med fjärr-appen till iPhone. Man skulle villja kunna se på telefonen vad man gör utan att behöva följa markören på TV'n ;)
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Jag har en filserver som kör windows 7 där jag delar ut alla filmer. Köpte denna för att streama trådlöst till TVn och det var bara att koppla in så hittade den mina filmer direkt. Har testat att streama mkv filmer >20GB stora över wi-fi och den spelar helt utan att behöva buffra, makalös liten pryl. Enda riktiga nackdelen är att den är ganska slö om man ska spola mycket, men för priset och med tanke på att den är helt ljudlös kan jag inte annat än ge full pott.
 • Ganska bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Efter ca 1 veckas användning känns det nu relevant att skriva en kort recension av produkten.

  Till att börja med vill jag bara säga att jag ville så gärna att den bara skulle fungera. Många här har ju skrivit ganska positiva omdömmen av produken så baserat på det köpte jag min på Media Markt för 799 kr.

  Efter att ha konfigurerat upp mitt nätverk (trådat) fick jag information direkt om att en uppdatering fanns tillgänglig. När väl denna var installerad vilket inte tog många minuter hittade jag mina shares från datorn där jag lagrar media utan problem. Vad som dock inte funkade var att sharen inte gick att lägga till i mitt media bibliotek (ett felmeddelande i stil med 'åtkomst nekad'). Efter att jag satt everyone full control på sharen (känns i mitt tycke inte helt ok) fungerade det dock felfritt. Anledningen till att full control krävs är för att WD enheten skriver ner information i katalogerna under sharet om dess innehåll om så krävs (t.ex när man hämtar hem information film genre, artister osv från nätet).

  En trist upptäckt som jag upptäckte först efter några dagar var att alla mina filmer som jag valt att lagra i Apples M4P/M4V format gick att spela upp (ibland). Några gick och andra helt enkelt inte alls. Andra format som MKV, AVI, ISO osv fungerade bara fint.

  Något som jag också nu märkt är att Netflix ibland stoppar helt utan anledning, tappar text, inte går att starta om utan man måste "spola" tillbaka filimen som ett gammalt kassettband för att se den från början igen eller låta filmen gå klart till slutet av sig själv. Ibland tappar den anslutning mot Netflix helt och hållit och klagar på att Netflix inte är tillgängligt (även efter en fullständig omstart). När detta hände kopplade jag in min gamla Apple TV3 där Netflix fungerade utmärkt, det samma gällde i någon av våra datorer.

  Menyerna känns lite sega ibland och knapparna på fjärrkontrollen lika så. Rent allmänt ger fjärrkontrollen ett billigt intryck. Jag funderar nu allvarligt på att försöka lämna tillbaka produkten till Media Markt. Går inte det finns det ett antal hackade firmwares som tydligen ska även ge tillgång till XBMC.

  Jag upplever produkten som något buggig och kanske inte helt så optimerad för filmanvändning som jag hade hoppats på. Därför får den inte mer än Ganska bra i betyg av mig.
 • Bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Lite seg i menyerna, och ibland måste jag starta om den för att få någon bild. Men annars fungerar den bra. Köpte den för 649:- på Dustin, absolut prisvärt. Smidigt med fjärrkontrolls-appen, ger ingen större fördröjning att använda.
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Väldigt nöjd med denna! Snabb och tar de flesta formaten på filmer.
  Grymt att Spotify finns. Även om den appen är lite tråkig.

  Dock fungerar inte fjärrkontrollsappen till Android längre vilket är dåligt.

  Edit: Appen fungerar igen efter update! =)
 • Ganska dålig
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Funkar bra mot lokala lagringsmedia som usb minne osv.
  Däremot när man använder sig av NAS är den bedrövlig.
  SEG, tappar inställningar osv.

  Borde inte vara så svårt att skapa en enhet som var rapp i uppstarten.
  Väntetiden var i bland upp till 1 min för att få igång den.

  Jämför detta med min Apple TV och det är som natt och dag.

  Synd hade sett fram mot något annat än Apple med allt vad det innebär.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Kanon, lämnade tillbaka en Tvix mini B1, kändes föråldrad samt ingen uppdatering sen 2012-02.
  Denna uppgraderade sig direkt. Mitt behov var en bra mediaspelare mot NAS, denna har tagit alla format jag har.
  AVI, MKV, IMG, VOB, xvid, dvix. inkl variationer dessa kan ha.

  + Liten o smidig
  - varför skicka med en komposit ???? HDMI eller inget.

  Svampig fjärr, Nja , en vana . funkar helt ok.

  Övriga funktioner typ Spotify o netflix är ett plus

  Mitt betyg baseras på mina behov, Mediaspelare för NAS

  Prisvärd!
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Tja man kanske får vad man betalar för....
  Om den står på nån timme eller mer och du inte gjort något, kommer tillbaks till TV:n så har den hängt sig....sen blir det till att starta om....vilket den inte alltid går med på.... något irriterande måste jag säga!

  Krångligt att backa i menyerna, måste så att säga börja om, vilket också är ett irritationsmoment....

  Titt som tätt så får inte datorn kontakt med mediaboxen, om det sen beror på den eller hårddisken vet jag inte, men mkt irriterande är det i alla fall!

  Fått uppdatering en gång via routern, men märkte ingen förändring på något....

  Visar inte alla filmformat....

  Hur tusan ska jag kunna logga in på Youtube....fattar jag inte och inte går det att få reda på det heller....dåligt!

  Lirar inte så bra ihop med min WD usb externa hårddisk.....ofta som hårddisken inte svarar, om det sedan beror på disken eller själva mediaboxens fel vet jag inte, ska byta till ny nätverksdisk får jag se om det hjälper....annars får jag skaffa någon annan mediabox, Boxsee kanske, men den har ju också fått blandade omdömen...

  Haft denna mediabox en dryg månad och kan inte rekommendera den!

  Har skaffat en Lacie nätverksdisk eller Nas kanske det heter och nu funkar allt mkt bättre, uppgraderar betyget rejält eftersom de probem jag beskrev tidigare inte finns längre!

  Så om ni frågar mig se tiill att köra denna med en nätverksdisk och inte någon siimpel disk via USB. Kopplar Lacien till routern och kör trådbundet och allt funkar klockrent!
 • Bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Spelaren är överlag bra. Det är lite tråkigt att fjärrkontrollen saknar volymkontroll som iofs är bra och man är audiofil och tycker att bitarna skall mättas för att uppnå högsta ljudkvalitet. Men en tv-box är ju ändå inte något den extrema ljudfantasten. Spelaren har inbyggd NetFlix och man önskar ju att i framtiden även att Viaplay,SVT etc. skulle tåga in i en spelare som denna.

  Det ända jag har som kritik är att jag ibland tycker att den har varit väldigt seg vid uppstarter och hade en Roxcore innan från Kjell som är långt ifrån lika bra när det gäller helhetsbetyget främst för att den saknar tjänster som Netflix. Roxcoren låste sig däremot välldigt sällan och var betydligt mycket snabbare i sitt operativsystem.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Mycket trevlig liten pryl. Spelat upp ALLT jag försökt med hitintills. Hittade utan problem nätverksdiskar mm. Klarar i princip allt som Boxee klarar, men billigare och snyggare. Rekommenderas!
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Klarar alla som min gamla Tvix M-6500 klarade och lite till. En bra produkt till ett bra pris
 • Bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  +Klarar att spela upp alla format jag har testat

  +Snygga menyer

  +Har spotifystöd

  -Den kan ibland låsa sig, och inte hitta hårddisken (ganska ofta)

  -Det kan hacka en del när man lyssnar på musik genom spotify, att den helt plötsligt kan hoppa fram/bak några sekunder i låten

  -Allmänt laggig ibland

  Men jag rekommenderar ändå att köpa den, jag tycker den är prisvärd!