Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

The Legend of Zelda: Skyward Sword - Special Edition (Wii)

 Lägg i lista  Jämför
Skyward Sword är den senaste versionen av Nintendo-klassikern Zelda. Spelet utnyttjar (och kräver) Wii Motion Plus-kontrollen fullt ut och lanseringsdatum är 2011-11-08. För Nintendo Wii. Stäng
Skyward Sword är den senaste versionen av Nintendo-klassikern Zelda. Spelet utnyttjar (och kräver) Wii Motion Plus-kontrollen fullt ut och lanseringsdatum är 2011-11-08. För Ninte... Läs mer
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.92)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Perfekt! köp det här om du har något wii liggande kvar där hemma eller ett Wii U som kan köra Wii spel. Jag klarade inte spelet förrän idag och fick 90 timmar+ med speltid innan jag klarade det vanliga spelläget (alltså inte hero mode)
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Mycket bra ett måste om man har Wii.
  Twilight princess är dock klart mycket bättre!
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Efter "Ocarina of Time" är "Skyward Sword" utan tvekan det bästa Zelda-spelet. Det är en gedigen historia bakom äventyret även om vissa aspekter av det känns Avatar-inspirerat. Vissa delar av den är faktiskt väldigt gripande så att det fäster sig i tankarna efteråt. Musiken är mäktigt och grafiken är underbart snygg även om Wii-konsolen inte riktigt klara det Kantutjämning som är nödvändigt. Kontrollen är jätte bra och det är för första gången som man kan svinga svärdet så som man behagar.

  Det är ett fruktansvärt roligt samt spännande spel och man njuter verkligen av varenda minut och vill att det aldrig ska ta slut. Tyvärr finns det en sak som förstör upplevelsen lite och det är Links äventyrskompanjon Fi som hela tiden har något att säga och leder en nästan igenom hela äventyret vilket är olyckligt då man själv vill lösa gåtorna. Jag insåg snabbt detta och valde att ignorera henne totalt och även de stora skvallerstenarna. Jag rekommenderar alla som vill ha en utmaning också gör det.

  För övrigt är spelet alldeles för lätt då de vanliga fienderna överlag är mesiga och ger många hjärtan speciellt om man har en hjärtmedaljong. Sen finns alla de drycker som man kan köpa och alla fen man kan fånga i glasburk. När man har klarat spelet en gång aktiveras hjälteläget (Hero Mode) och då blir det betydligt svårare, det blir färre liv och Link blir hjärtsvag. Så borde det ha varit från början, åtminstone valbart.

  De flesta Zelda-spel känns för korta men detta är ett av de längre. Det finns många moment mellan templen och även en hel del bisysslor. En intressant aspekt i detta spel är att beroende på hur man löser ett problem får man olika resultat i resten av spelet. Som vanligt finns det många föremål och samlingsobjekt att leta rätt på och vill man även hitta allt inklusive templen helt själv måste man strunta i att använda slagrutan (Dowsing) -- obs! heligt vatten och osynligt skeppet är för svårt att hitta utan.

  Jag har gått runt spelet 2 ggr i varje läge och älskar det fullkomligt och det hjärtkrossande att behöva ta bort en stjärna.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Zelda kan inte gå fel. Klart köp.

  Kontrollerna kan kännas lite jobbiga i början, men efter ett tag så är de inte svårare än en vanlig kontroll.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Så rackarns bra! Det går ju inte att sluta spela! Storyn är trollbindande, musiken är fantastisk och gameplay:et är klockrent! I mitt tycke fungerar kontrollerna alldeles utmärkt.

  Nintendo visar verkligen upp sin hantverksskicklighet här och denna titel är inget annat än ett måste!
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Har bara spelat drygt 10 timmar och tycker att spelet hittills håller lika hög klass som föregångarna och mästerverken Windwaker och TP.
  I mitt tycke är kontrollen helt klockren.
 • Acceptabel
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Roligt spel och story.

  MEN! Kontrollen är katastrof, måste ställa mig upp som ett mongo för att kunna rulla iväg en bomb. Känns som att kontrollen gör en delay på 0,5 sek.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Jag vill börja med att säga att jag har spelat igenom alla Zelda flera gånger till fasta konoller (NES, SNES, N64, GC) och detta är inte sämre!

  Det slår inte riktigt A Link to the past men ligger i samma klass som Ocarina of time och lite högre än Twilight Princess. Utan att säga för mycket så kan jag säga att detta spel är lite för "story-baserat" och inte lika fritt som föregångarna på något sätt. Ändå har spelet fler side-quests men det känns som att allt ligger mer i en linje. I A Link to the past skulle man rädda 7 prinsessor i 7 slott, vilket kunde göras i fri ordning och nya områden öppnades allteftersom man fick nya föremål. Nu öppnas nya världar när man följer storyn och det känns lite linjärt pga detta. Men det sänker absolut inte betyget. Här har vi färre "slott" att rädda prinsessor i och få en ny item så man kommer till nya områden, vilket är anledningen till varför Zelda är så underbart. Men det finns totalt sett fler "slott", fast inte på det fria sättet. Jag har spelat ca 40 timmar nu och har inte klarat spelet än. Jag har hämtat alla föremål som går att hitta (tror jag) och klarat alla sidequests som går att göra hittills. Men storyn har minst 3 slott kvar och det betyder minst 10 timmar till då varje slott är kopplat till massor extra att göra.

  Det är allt jag har att säga om detta spel. 10/10
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Jösses, har det redan gått tjugofem år sedan man träffade Link för första gången? I Skyward Sword är allt nytt och samtidigt fruktansvärt välbekant, svårighetsgraden på gåtorna och "monsterna" ökar på ett välbekant sätt och musiken i spelet är som vanligt helt fantastisk.

  Inte riktigt i Ocarina of Time-klass (tolv Prisjaktstjärnor) dock, men bra mycket bättre än förväntat (och det säger inte lite för en gammal Zelda-veteran som undertecknad).

  Med Motionplus så tvingas man nu lära in nya moves och combos, vilket inte alls är en nackdel utan gör hela spelupplevelsen ny och fräsch - bra jobbat Nintendo!

  KÖP!
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Lika bra som Ocarina of time. Nya grafik stilen passar spelet mycket bra.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  10 * nog sagt! <3