Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Onkyo PR-SC5509

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Onkyo Surroundförsteg (1)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  2 år sedan
  Kört både Marantz & Yamaha tidigare, detta passade mig betydligt bättre.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Helt fantastisk
  Har ändrat mitt filmtittande till oanade höjder
  Underbar även till 2 kanal
  Kan bara rekommendera denna varmt

  Mats
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Enbart Audyssey MultEQ XT32 ger full pott
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Enda minuset är att den inte kan scala ner bilden.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Detta omdöme gäller egentligen Integra DHC 80.3, som är samma maskin men med vissa komponenter i bättre tolerans.

  Använder en Onkyo TX NR 807 som försteg, över tiden tillsammans med olika slutsteg.
  Var nyfiken på om ett dedicerat bioförsteg kunde lyfta ljudet främst när man lyssnar i stereo. Vissa recensioner gör gällande att Onkyo's hemmabioreceivers i 800-klassen låter mycket bra till film men att de inte är så förfinade till 2 kanal stereo.

  Sagt och gjort, Integra kopplades in i hemmabion. Som signalkälla används bluerayspelaren Pioneer BDP LX 55 och som front- och center- högtalare QRS Cirrus. Bakhögtalare för testet är Dali Ikon onWall Mk1. Subwoofer: SVS PC Ultra. Rummet: ca 30 m2. Samsung 55" LED. Slutsteg: Rotel RMB-1095 (en riktig best).

  Onkyo / Integra har Audesseys MultEQ XT32 rumskorrigering vilket kalibrerades upp med mikrofon i 3 punkter för testet.
  Redan vid rumskalibreringen är det uppenbart att processorkapaciteten är betydligt bättre än min 807:a, för det går på mindre än 1/10 del av tiden att räkna fram inställningarna efter uppmätningen och hela maskinen svarar snabbare på knapptryckningar när man är i menyerna.

  Lyssningsintryck för stereo:
  HDMI Bit-stream från BD:
  2 kanal "direkt" låter helt fantastiskt bra; luftigt och öppet/ljusare klang än Onkyo 807. Förmodligen är den designad för en ljusare klang än 807 och i mina öron låter klangbilden bättre. Skillnaden i kvalitet och detaljer är också stor, man behöver inte vara speciellt ljudkunnig för att märka detta. Det finns mycket mer detaljer i ljudet från djupaste basen till högre mellanregistret.
  Notering: När equaliser / Audyssey MultEQ XT32 inkopplades in därefter blev ljudet lite vasst, men detta går kanske lösa med någon inställning? Pga detta så lyssnade jag bara på 2 kanal "direkt".
  RCA Analog 2 kanal från BD:
  Både BD spelaren och bioprocessorn har 192 kHz/32 bitars D/A-omvandlare och båda låter mycket bra när de konverterar till analog signal. Kan inte säga idag vilket som är bäst i stereo: konvertera i BD spelaren eller i bioprocessorn men logiken säger det senare eftersom det innebär kortast analog signalväg.

  Lyssningsintryck för film (HDMI Bit-stream från BD).
  Har utvärderat ljudet med DTS true HD (BD, Terminator 3) och DTS HD MSTR (BD, Prometheus). Slutsats: Kalibreringen av subwoofern fungerar mycket bra, jag gissar att det beror på MultEQ XT32. Det låter som att subwoofern är bytt till en mycket dyrare variant än tidigare: djupare och mer kontrollerad bas, tidigare "blev det för mycket" och med mindre kvalitet ibland, kanske har det något att göra med resonanser i rummet som nu är bortkalibrerat. Precis som i stereo har ljudet fått stort lyft i alla frekvenser med mer detaljer. Det är mer moget och avspänt än tidigare. Inledningen på filmen Prometheus sätter ny standard på det bästa jag hört i ljudväg för film. Det har blivit mycket lättare att följa med på dialogerna i filmen utan textning.

  Bild-kvalitet (HDMI, 55" 1080P Samsung LED)
  Bild-kvaliteten är aningen förbättrad mot Onkyo 807 men inte lika mycket som ljudet. Det som man upplever bättre är framför allt när det rör sig mycket i bilden och DVD film.

  Slutsats:
  Skulle gissa att Onkyo PR-SC5509 / Integra DHC 80.3 är det bästa som går att köpa idag för hantering av ljud- och bild- signaler.
  Det blir betydligt bättre ljud med denna än om man använder en 3 år gammal receiver som försteg. Detta gäller både stereo och film, lyftet är lika stort i båda. Bilden blir också lite bättre. Det är dock främst ljudet som är drivkraften att skaffa detta försteg. Med ett bra bioförsteg, likt detta, går det att använda sin hemmabio som high end HIFI, i alla fall med mina krav på ljud.
  Det enda jag saknar är möjligheten att få svart display vid musik och helst också film.