Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Shure SE215

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Shure Hörlurar (31)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Jag har haft dessa i kanske 8-9 månader och är nöjd. Blev sjukt förvånad när jag första gången tog på mig dom och nästan allt ljud försvann i bakgrunden. Dom isolerar så sjukt bra att i början så kan det kännas lite ovant när allt buller i bakgrunden försvinner. Efter ett tag så vänjer man sig.

  Jag köpte dessa nästan enbart för att kunna plugga ifred och dom gör sitt jobb mycket bra! Ljudet är helt ok. Jag hade förväntat mig lite mer för 1000kr men det är inte alls dåligt. Basen är helt ok. Vill man ha mer bas så finns det alltid Beats. Tycker dessa ger en bra musik upplevelse. Funkar hur bra som helst när man åker spårvagn eller buss.

  Ljudmässigt är dom i klass med Bose inear för samma pris (runt 800-1200kr). Har testat Bose och föredrar dessa. Jag är jävligt kräsen av mig när det gäller ljud och för 1000kr så förväntar jag mig mer både från Bose och shure men det är inte alls dåligt!

  + Snygga som fan! (har vita)
  + utbytbar sladd
  + kevlar förstärkt sladd
  + Mycket bra ljud!
  + Isolerar omgivningen hur bra som helst!
  + Designen runt öronen är bra vid träning och sitter där dom ska. Rätt sköna.

  - Tjock och tung sladd. Den är också alldeles för lång.
  - Kan vara lite jobbigt att ta av och på hörlurarna på grund av designen. Men sitter skönt när dom väl är på plats (tycker jag)

  Update: Det har nu gått ytterligare 9 månader och jag är fortfarande hemskt nöjd med dom. Inte upplevt att ljudet blivit så mycket sämre. Jag använder dom ca 15-20 timmar i veckan. Dessa har aldrig gått sönder eller strulat, har aldrig behövt lämna in dom. Ser fortfarande ut som nya och funkar som nya. Bland mina bästa köp någonsin! Kommer uppdatera när/om dessa går sönder.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Min bakgrund: jag har rätt många hörlurar, sex-sju stycken (och har provlyssnat på många fler) i prisklasser från 800-3000, slutna, halvöppna, öppna, in-ears... Jag tenderar att föredra öppna lurar klangmässigt eftersom de får en luftigare klang. Basgalning-lurar som Beats, etc passar mig inte alls. Sennheiser PX200-II är mina nuvarande favoriter faktiskt, trots det åga priset...

  När nu mina gamla in-ears (Shure e3c) gav upp (ena luren tappade all volym) så tänkte jag kolla in-earsmarknaden igen. Om det är något jag var missnöjd med på e3c så var det att det var lite FÖR neutrala kanske. När man lyssnar hemma i lugn och ro är det ett plus, men när jag är ute och rör på mig så hade det suttit fint med något livligare som hjälper till att fokusera på musiken. Så efter att ha läst recensioner och rapporter så tänkte jag ge Sennheiser Momentum in-ear en chans. Alldeles för bastungt! Inte i nivå med discolurarna från Beats etc, men inte alls i linje med Sennheisers traditionella neutrala balans. Synd!

  Så Shure: jag provlyssnade förstås på Reference Audio som har inspelade in-ears bakom disken att lyssna på om man frågar. 425:orna (1995:-) är neutrala och trevliga på många sätt, men de saknar all form av "kick" i basen - kanske beroende på att mina telefoner inte orkade driva dem (provade med Galaxy K och Sony Z1) riktigt?

  På 215 märks det att t.o.m. Shure flörtar lite grann med det moderna ljudet med mer "fart" i basen på sina lågpris-in-ears, men till skillnad från andra märken så är basförstärkningen inte stor, och det sker med "kick" och inte med "blurrighet" som i många andra. Stereo-/rumsbilden är mycket bra, om än inte perfekt, och detaljupplösningen är brutal för priset.

  Att, som nån här nedan gör, jämföra med Klipsch S4i och Sennheiser Cx300 är bra löjligt - jag har haft bägge, och 215 här spelar i en HELT annan liga.

  Jag kan inte nog rekommendera Shure 215 som en reskamrat på tunnelbana (suverän ljudisolering, de fungerar bra som öronproppar) och hotellrum (man kan utan vidare sova med dem i), kopplad till telefon. Hemma fungerar de också bra, men de är lite pillriga att ta av och på, så det blir jobbigt när familjen vill prata - då är det bättre med lurar snarare än in-ears.

  P.S. 500 kr extra för en kabel med mikrofon är förstås ett j-a skämt, speciellt när Androidkabeln bara fungerar med play/paus. Men även om man räknar in det i priset så är de fortfarande extremt prisvärda!

  + Balanserat ljud, men med en trevlig liten bashöjning som gör dem spelglada.
  + Detaljupplösning och rumsuppbilden mycket bra för prisklassen.
  + Sitter som berget, även när man springer
  + Snygga, man ser rätt "proffsig" ut i dem.
  + Sitter skönt, även när man ligger på sidan.

  - Lite pillriga att ta av och på.
 • Alla omdömen

 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Helt klockrena in-ears. Använd varje dag i två år nu, enda klagomålet är den formbara öronbågen som går sönder efter ett år ungefär.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Sitter mycket bra och ljudet är kanon. Hade iofs varit trevligt med en mic på sladden. Ja, jag vet att det finns en sladd att köpa. Och då köper jag nog sladden med blåtand.
 • Knappt godkänd
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Köp inte. Obekväma och ljud värt max 200 spänn.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Köpte dom efter jag läst peterhjalmarssons utmärkta recension, håller med honom på alla punkter! Nästan ;)

  Underbara hörlurar, tänkte bara lägga till att propparna som följer med måste testas tills dom sitter! Jag körde med skumpropparna först och baserat på detta hade dom fått 3/10, men efter lite prövande så landade jag på medium gummi, och då var dom perfekta för mig :)

  Tänkte även redigera denne gode herres pros/cons;

  + När man väl lärt sig, lättare att sätta in än vanliga in-ears! Man behöver inte borra in dom i skallen för att dom ska sitta, man vrider bara till. Dessutom är dom bekväma längre eftersom man slipper köra dom fullt så djupt.

  -+ Något tungdrivna, men i mitt fall är det ett snäpp från där jag hade velat ha volymen.. men är kanske bäst, då jag brukar lyssna allt för högt.

  - En kamp på liv och död för att byta proppar!

  Trots detta får dom 10, hitta bara dina pluggar och lär dig sätta i dom så är dom helt magiska!
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bästa jag provat hittills i mellanklassen av hörlurar!
  Valde färgen transparent/genomskinlig, riktigt fränt att man kan se igenom luren utifrån.
  Betalde 990kr (webhallen butik) och värda varenda krona, kunde nog utan dåligt samvete gett 1500kr.
  Ljudkvalitén är väldigt hög, detaljerat och fint register, krävs dock en lur med bra möjligheter att skruva upp basens styrka annars blir det gränsfall lite platt ljudbild, åtminstone i min nuvarande telefon Google Nexus 6P (2015). Värt att nämna är att när jag kört lurarna i telefon med bra möjlighet till att justera t.ex. basens styrka så pumpar det riktigt fint i bastunga låtar.
  Ljudisoleringen är fenomenal, så jag som studerat ett år på yrkeshögskolan och behövt skärma av från störande klasskamrater har haft grym nytta av dessa! När läraren står precis bredvid och försök få kontakt men man inte märker det alls, då jobbar man väldigt ostört haha.
  Har enbart använt foam pluggarna, fick idag hem Comply Foam P-series pluggar då mina gamla är fulla med wax efter allt lyssnande sedan inköp. Rekommenderar att byta till Comply foam pluggar, isoleringen blev ännu bättre och ljudkvalitén möjligtvis något högre.

  Har tidigare provat:
  Jays D-jays
  Klipsch S4i rugged & vanliga S4i
  Sony In-ear 500kr klassen
  Sony SBH-80 wireless in-ear
  Beats by Dr. Dre PowerBeats2 Wireless
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Väldigt nöjd! Enda egentliga negativa är att dom är rätt pilliga att ta in och ur, så funkar bäst vid tillfällen då oavbruten lyssning är på schemat.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  InEar - Hörluren som man förälskar sig i!

  Jag är sedan tre dagar tillbaka stolt ägare av ett par Shure SE215 och hade tänkt att lite kort skriva vad jag tycker om dem.

  Dessa hörlurar skulle ersätta mina Powerbeats från Beats by Dr Dre som jag haft i nästan 4 år. De hade helt okej ljud (lite mycket bas och tillbakadragen diamant) men jag gillade dem för passformen och designen.

  Men nu var det dags för ett par nya InEar - hörlurar och Shure blev det. De köptes på Clas Ohlson för 995 SEK.

  Förutom hörlurar får man med en snygg liten transportväska som skyddar InEar - hörlurarna när de inte används. Dessutom får man med sex stycken olika öronmuffar, vilket jag personligen tycker är väldigt bra. Varför berättar jag senare. Det ingår ytterligare lite infotmations- och garantipapper som kan vara bra att spara då både Clas Ohlson och Shure ger två års garanti. Mycket bra tycker jag!

  Jag köpte de svarta SE215, de kommer med en 162 cm lång kelvarförstärkt kabel som är guldplatterad vid anslutningarna. Kabeln kan också separeras från själva hörlurarna, detta kan vara mycket bra om kabeln går sönder. Shure säljer diverse reservkablar på deras hemsida. Hörlurarna är byggda i plast men känns bra byggda och inte alls plastiga. De är också mycket lätta vilket jag tycker är väldigt bra.

  När jag första gången försökte ta på mig hörlurarna så lyckades jag inte, för att det var ovant att därefter lägga kabeln bakom örat. Men redan vid tredje försöket lyckades det riktigt bra och fy f*n vad de sitter bra! Har aldrig haft hörlurar som sitter så bekvämt och samtidigt inte ramlar ut ur örat. Stort plus där!

  Ljudisoleringen är en dröm! Jag pendlar själv mycket med bus och tåg och har där alltid haft störande bakgrundsljud som gör så att man måste lyssna på väldigt hög volym. Men med dessa underbara hörlurar så försvinner nästan allt bakgrundsljud. Det gäller dock att ha rätt öronpluppar på, man får helt enkelt testa de som följer med tills man får bästa ljudisolering och ljudåtergivning.

  Avslutningsvis tänkte jag berätta lite om hur jag tycker att ljudet är i dessa hörlurar. Jag vill dock säga att ljud är en personlig sak och alla gillar olika sorters ljuf från hörlurar. Men när jag första gången satte igång musik så märkte jag direkt varför dessa lurar är så populära. Ljudet är väldigt varmt och klart. Basen är torr, kraftig och sätter inte mellansregister och diskant i bakgrunden. Diskanten är klar, tydlig och börjar inte skrika vid högre volymer. Jag är inget ljudproffs, men jag kan säga att dessa hörlurar låter riktigt bra!

  Jag kan rekommendera denna hörlur med glädje! För knappt 1000 kr får man riktigt bra ljud, ljudisolation, bra komfort, många öronpluppar för bästa passform och en liten transportväska.

  Letar du efter ett par hörlurar som bara får kosta 1000 kr, kan användas lite överallt och har ett riktigt bra ljud? Köp ett par Shure SE215! :)
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Extremt bekväm lyssning!

  Har haft mina i några månader och efter att ha testat mig uppåt från 500kr-klassen så är dessa helt klart bäst. Har testat t.ex. T-jays Four och Sennheiser CX5.00 som gav mig problem med alldeles för skarp diskant.

  + Äntligen ett par lurar som inte försummar mellanregistret, det är varmt och framträdande. Ingen tråkig V-formad återgivningskurva här. Diskanten är återhållsam vilket för mig innebär bekväm lyssning under lång tid och inga skärande S-ljud eller cymbaler.
  + Fruktansvärt bra isolering. Vill man få bort mer omgivningsljud måste man satsa på aktiv brusreducering.
  + Byggkvaliteten känns robust, dessa kommer nog hålla länge. Och skulle det bli glapp i sladden kan man ju byta ut den! Detsamma gäller om man skulle vilja lägga till paus och volymkontroll.

  - Kan vara lite fumliga att sätta på sig.
  - Saknar lite paus och volymkontroll, och kabeln man kan köpa till för att åtgärda detta lägger till ytterligare 400-500 spänn på priset.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Dessa lurar är mina favoriter. Jag jämför främst med Sennheiser CX 3, Sennheiser Momentum IEM som jag har/haft (har även några on-ears). Använde dessa dagligen i ca 4-5 år tills jag olyckligtvis glömde kvar dem på bussen. Velat testa andra lurar och har därför inte köpt dem igen, men de har varit bäst hittills.

  Ljudet är relativt välbalanserat, återger musiken finfint och underhållande. Tycker att de är väldigt allaround, det låter bra med många olika genrer och med en enligt min smak väldigt fin detaljåtergivning. Jämfört med Momentum IEM är det så otroligt mer balanserat ljud, där Momentum är V-formade i ljudet och har ett överdrivet basljud. Shurelurarnas mittenregister är riktigt vasst och det känns som att låtar får ett nytt liv mellan ens öron.

  Praktiskt sett så gillar jag hur de sitter i örat och inte sticker ut någonting. Man kan t.ex. ligga med örat mot kudden utan att det stör. Mina åkte in på reparation en gång, hörlurskontakten mellan sladd och hörlur visade sig vara smutsig vilket resulterade i att ljudet glappade i ena hörluren. Inga problem att åtgärda även fast garantin gått ut med ca 1-2 månader om jag minns rätt. Annars inga som helst problem och de är väldigt hållbara och stryktåliga. Isoleringen är top-notch, viktigt att hitta rätt pluggar dock! Enda minuset praktiskt sett är att det inte fanns en version med headset/mikrofon när jag köpte mina iaf.

  Varmt rekommenderade av mig, en mycket bra startpunkt för vidare intresse i hifi-ljud! Väldigt bra kvalité vs pris-ratio i mitt tycke. Nu har jag ögonen på SE425, eller SE535 som nästa lur, Shure har övertygat mig!
 • Bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Har haft mina i drygt ett år nu. Isolerar mycket bra mot ljud från omgivningen och ljudkvalitén är fullt tillräcklig för mig för ett par in-ears. Sitter bra och det är ingen risk att de trillar ur. Mina har behövt åka in på reparation två gånger på grund av glapp där man fäster sladden i hörluren. Tveksamt kvalitetsintryck och lång och klumpig sladd drar ner betyget en aning.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Varm botten med något framtonat mellanregister..Lättlyssnad! Saknar en del på toppen för att vara komplett på alla sätt och vis. Jag använder dessa för långa resor eller när man bara vill slölyssna.

  Isolerar mycket bra!

  Kabeln är väl det stora minuset egentligen. MMCX kontakten är ingen höjdare i längden har jag hört. Dock så går det att byta kabel och det finns mängder på ebay. Standardkabeln är lång och känns plastig. Funger ärligt talat skitdålig när det är kallt för den blir stel som en pinne.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Haft många olika varianter av hörlurar. Dessa är enligt mitt tycke de bästa.

  Många som klagar på klen bas. Håller absolut inte med. Basen är helt OK. Det gäller dock att hitta rätt pluggar för att de ska passa. Passar inte pluggarna så kommer ljudet inte bli bättre än ett par 50krs hörlurar.

  + Grymt ljud.
  + Smidigt layout att dra kablaget runt örat. Trodde att det bara skulle vara omständigt och löjligt. Fungerar hur bra som helst.
  + Trillar inte ur örat i första taget.
  + Priset!
 • Knappt godkänd
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Köpte dessa och har nu haft dem i 3 veckor. Är besviken på ljudet. Har en tydlig tyngd på basen vilket kan vara trevligt men tappar samtidigt ordentligt i mellanregistret som låter burkigt.
  Känns som Shure försöker kränga sämre lurar än konkurrenterna i den här prisklassen bara för att det är IEM.
  Mina Klipsch s4i har bättre ljudåtergivning i alla kategorier. Till och med Sennheiser cx 300 låter bättre.
  För 800kr förväntade jag mig mer.
  +
  Utbytbara sladdar, mycket tillbehör samt väska
  Helt ok återgivning i basen

  -
  Burkigt ljud i mellanregistret.
  Mycket grov ljudkabel
  Halvkass diskant
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Har använt dessa lurar i en vecka nu och är inte annat än imponerad! Mycket bättre kvalitet än jag väntade mig med den tjocka sladden samt att "öronpluggarna" är som ett par hörselskydd. Sitter riktigt bra också, har använt dessa då jag tränat både på gym samt löpning och de sitter där de ska hela tiden.

  Ljudet har jag inget att klaga på, har tidigare använt ett par Yamaha EPH-100 men det var ett tag sen jag hade dom, hade vart kul att jämföra då de ligger i samma prisklass.

  Skulle jag välja mellan de två så skulle jag ta Shure pga den gedigna kvaliteten & möjligheten att kunna byta ut sladden.
 • Knappt godkänd
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Ljudet är mycket bra med schysst basåtergivning.
  Anledningen att betyget åker ner rejält är kvalitén, som jag förväntade mig vara hög med tanke på priset. Har behövt skickat in lurarna två ggr på lagning, först gick ena luren sönder och sedan 3,5mm-kontakten.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Gillar ljudet! Det är lite "roligare" med mer och djupare bas än vad jag är van vid. Men det gör att elektronisk musik gör sig väldigt bra. Jag gillar också konstruktionen, med en sladd som går ner bakom örat. Det gör luren lite jobbigare att sätta i, men inte mycket när man väl vant sig. De känns väldigt robusta. Det känns som att jag äntligen fått ett par lurar som inte går sönder i första taget!
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Väldigt fina lurar med mycket bra bas som inte låter överdrivet eller burkigt och mellanregistret och diskanten är även de behagliga. Bra med sladd som man kan ta av men eftersom jag har mp3-spelaren runt halsen så skulle en kortare sladd vara bättre. Själva lurarna kan vara bökiga att få på men när de är på så sitter de som berget och det hade blivit en 10-poängare om sladden vart kortare som jag har i mina AKG 450 som kommer med en lång sladd samt kort.