Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Microsoft IntelliMouse Explorer 3.0

 Lägg i lista  Jämför
Spelfantasternas favoritmus är äntligen tillbaka! En prisbelönt ergonomisk mus med tuff design och avläsning av ytan med 9000 bilder per sekund. Med funktioner som Precision Booster och Gaming Toggle bidrar musen till en grym spelupplevelse.- Musens undersida är utvecklad för bra glid på många olika underlag.- Den centrerade optiken ger 9000 bilder per sekund, den högsta på marknaden.- Prisbelönt ergonomisk design.- Bred undersida och jämt fördelad vikt för stabilitet och kontroll.- Möjlighet att skifta mellan default- och precisionsläge.- Med en knapptryckning kan du växla mellan vapen eller inställningar.- 5 programmerbara knappar.- Scrollhjul med hack ger snabb och precis navigering.- Fungerar med PC och Mac.- USB-anslutning.- 3 års garanti. Stäng
Spelfantasternas favoritmus är äntligen tillbaka! En prisbelönt ergonomisk mus med tuff design och avläsning av ytan med 9000 bilder per sekund. Med funktioner som Precision Boost... Läs mer
Jämför pris på alla Microsoft Möss & pekdon (55)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.70)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Skönare mus går inte att hitta, oavsett kontor eller spel.
  En modern klassiker som aldrig sviker!
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Helt fantastisk mus! Har två stycken som har gått från att vara välutnyttjade gamingmöss till att numera användas dagligen i arbetssammanhang.

  Har haft ena i väl över 10 år, den fungerar fortfarande klockrent.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Hur grym som helst.
  Haft den i minst 5 år, är likadan sen ja köpte den.

  - 1 stjärna p.g.a. att tum-sidoknapparna är lite väl "rassliga" även scrollhjulet likaså. Men fungerar precis som dom ska!

  Bytte till en Steelseries Rival p.g.a. knapparna efter alla dess år. :)
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Ett helt perfekt styrdon, jag har ganska stora händer och får lätt ont om jag har en för liten mus att jobba med. Jag använder den endast professionellt och inte för spel. Det är fantastiskt att Microsoft tillverkar den igen!
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Riktigt skön mus efter några modifieringar.

  På mina två exemplar har jag bearbetat plasten runt scrollhjulet för att få det att gå mjukare och inte nypa, gick även åt lite smörjmedel på axeln. Bättre glidfötter rekommenderas också.

  Efter dessa ingrepp blev modellen min solklara favorit, har använt två stycken i 10 år nu.

  När båda mössen tillslut börjat dubbelklicka har den ena nyligen fått donera ett par av sina mindre använda mikrobrytare ("tumbrytarna"). Ett enkelt sätt att ge den andra musen nytt liv.
 • Ganska bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Otroligt skön dock problem med scrollhjulet från första dagen.

  Finns minst två möss som jag personligen anser är bättre på allt dessa är DeathAdder och Rival
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Hade denna musen i 7 års tid, där den gick igenom tungt gameande och misshandel, det enda som gav upp var scrollen, dom sista få månaderna av dess liv med mig. Den ligger fortfarande fullt fungerande i någon låda. Köpte en steelseries sensei raw efter denna och den gick sönder efter ett år. Kvalitet genom tiderna helt enkelt, köper nog denna igen.

  Plus och minus

  + världens bästa mus, ergonomisk, snabb och precis.

  - "flagnar" i färgen efter mycket spelande
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  En fantastisk historisk makkapär!
  Har haft den i tre omgångar under nästan hela 00-talet, tills nu.

  Men nu är sagan tyvärr slut, då min nya dator inte ville samarbeta med 90-talet...
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Klart bästa musen
 • Bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Helt klart en bra mus. Hade denna i kanske 5-6 år och då game:ade jag mycket! Flera timmar om dagen i snitt.
  Sen gav jag bort den och den användes även i dennes ägo rätt flitigt under 2-3 år innan ena musknappen gav upp nyligen. Så inget att klaga på i kvalitén!
  Responsen och glidet är helt på topp med. Känslan är mjuk när man klickar och även relativt tyst klickljud.

  Enda som jag tycker är minus är att den är väldigt stor, tung och klumpig. Vissa gillar det, andra inte.
  Den känns även ganska plastig, speciellt tumknapparna. Men scrollhjulet ska vi inte prata om, det känns hackigt och fränt. Dyker även upp "scrollbuggen" ibland när man scrollar, att det scrollas ett steg extra än vad man själv verkligen scrollade.

  Jag lade själv ut 2 extra hundralappar på en annan mus som är mindre, känns smidigare och har väldigt bra byggkvalité. Så överhuvudtaget finns det bättre möss för något högre pengar.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Har haft denna i över drygt 5 år, ångrar inte en sekund!
 • Ganska bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Jag ska försöka ge en nyanserad recension av musen. Den är från ett perspektiv som främst handlar om gaming.

  Musen som sådan har en bra hållbarhet. Den är väldigt enkelt byggt.
  Däremot så är särskilt sidoknapparna väldigt plastiga, lösa och känns som om de skulle kunna ramla av när som helst. Därutöver så är de lätta att trycka in när man spelar om man har fingrarna för nära. Jag har lärt mig automatiskt att undvika dem genom muskelminne, men det är ändå något att tänka på.

  Musen är också relativt tung, och ganska stor. 163 gram är idag mer än nästan alla nya gamingmöss. Många nya möss ligger idag på runt 80 till 90 gram.

  För en sån som jag, som har s.k. "fingergrip", d.v.s. jag använder bara fingertopparna för maximal precision, så är detta ett minus så tyngd ger problem. (Jag fick musen i julklapp för en bra många år sedan och har sedan använt den då jag inte har spelat så mycket ändå och har generellt sett starka armar/vrister).

  Men om du har "palmgrip", d.v.s. att du använder hela handflatan så tror jag formen och tyngden är något som rentav är en fördel.

  Det som är skönt, från min synvinkel, är att den är en plug-and-play. Det problematiska med det är att t.ex. polling rate måste triskas genom ostabila 3:e parts program och just i skrivande stund så är det inte enkelt att fixa det för Windows 8 om du inte vet vad du gör, och jag fick trixa en hel del innan det blev klart (och utan att använda osäkra program ihopscriptade av 13-åringar).

  I vanlig surfning så är den väldigt skön, och det drar upp betyget.
  Sen har den en bra optisk sensor också. Glöm DPI-hypen. Nästan alla eSport proffs ligger mellan 800 och 1600 DPI. Ingen behöver 6000 DPI eller ens 12000 DPI. Det är mer ren sensitivitet som det handlar om.

  Ett annat som drar ner är att den är för högerhänta. Detta spelar ingen roll för 90% av befolkningen men ändå, vissa är vänstervänta även om jag inte är det och det spelar ändå in när det gäller betygssättningen. 10 % av Sveriges befolkning.

  Slutligen vill jag säga att betyget skulle nog vara högre om jag hade viljat ha en tyngre mus eller om jag hade skitit i andra och bara tänkt på vad jag själv är ute efter(tänker på höger vs vänsterhänt).
  Sen har jag lagt extra mycket fokus på gaming. För vanligt kontorsarbete eller bara vanlig surfning så är musen helt klart prisvärd och hade fått högre betyg.
  Så tänk på det när du läser recensionen och ser betyget - kom ihåg premisserna som jag använde mig av när jag betygsatte den. Men jag tycker ändå att det är ett rättvist betyg utifrån det jag tänkte lägga fokus på.

  Lycka till i ditt köp!
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Haft min i 10 års tid säger väl allt !
 • Ganska dålig
  10 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Jag gillar verkligen där här. Det är lite konstig känsla i sidoknapparna och den är onödigt stor men i övrigt är det den bästa musen som jag har använt.
  Razer Deathadder har så lågt motstånd i knapparna att jag lätt trycker av misstag när fingrarna vilar på knapparna. Dessutom känns inte den blanka ytan på den något vidare.

  Uppdatering: jag bytte det första exemplaret när scrollen hade blivit helt kass och nu börjar den bli dålig på det här exemplaret också.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Köpte den strax efter den släpptes men den hänger fortfarande med efter mer än 10 år. Riktigt nött men allt fungerar som det ska.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Har haft denna mus i drygt tio år (tror jag), har givevis bytt ut den ett par gånger, kanske var 3-4:e år.

  Har provat diverse gamingmöss för den dubbla slanten men det finns ingen som slår denna!

  Det enda minuset skulle vara att sidoknapparna är lite plastiga.
 • Bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Bra mus. Bra knappar och glid på musmattan. Scrollhjulet är bra, men tumknapparna är ganska lösa och plastiga, men de duger. Personligen funkar inte ergonomin för mig utan det slutar ofta med att jag håller musen i ett obehagligt 'claw grip'. jag tycker logitech performance mouse ligger mycket bättre i handen, och har skönare scrollhjul. (plus trådlös)
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Perfekt!
  + Motståndet i scrollen (man kan klicka enkelt med scrollen utan att den rullar men fortfarande enkelt att rulla utan att klicka)
  + Ergonomin och placering av knappar
  + Hållbarhet
  + Precision
  + Bra klick

  Jag köpte min 2001 och använder den i princip varje dag, då jag sitter vid datorn både till yrket och till hobby. 11 år senare finns det inget som blivit sämre med den utan presterar lika bra nu som då. 11 år * 360 dagar * 8 timmar, och den presterar fortfarande lika bra - det är vad jag kallar kvalitét. Det enda som hänt är väl att lacken har slitits en del, men det skulle hända oavsett vilken mus man använt.

  Visst kan man fundera på att den är lite plastig men jag ser det som en fördel i denna musen, då det ger en oerhört skön klick-känsla.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Riktigt bra mus till ett lågt pris
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Favoritmusen nr.1

  Fungerar till allt, oavsett om det är spel eller slösurfande.
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Prisvärd och bra. Men även om mina händer är rätt stora så känns det som att den skulle få vara smalare. Plasten knarrar mycket mindre än version 2.
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Måste säga att jag är väldigt nöjd med den här musen. Jag har haft den i snart ett år och den har inte gått sönder än. Den känns inte alls utsliten heller. Ergonomin passar mig riktigt bra, den är lagom stor och sitter riktigt skönt i handen. Jag är inget proffs på det här med dpi men precisionen och snabbheten passar mig. Spelar mycket CS och andra FPS-spel. Priset gör nog detta till den prisvärdaste musen på marknaden, i alla fall som jag använt.

  Nackdelarna är möjligtvis plasten på översidan, den är blank och jag skulle föredra en matt yta, men det är inget större problem för mig. Tumknapparna känns rätt fattig, dom funkar men sitter lite glappigt/löst. Scrollhjulet är väldigt tyst, skulle hellre se att det skulle låta lite mer distinkt, men den har inte gått sönder vilket har varit ett vanligt problem med tidigare möss.
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Ganska högt klickljud och upplevdes plastigare än vad jag hade väntat mig. I övrigt en perfekt mus.
 • Ganska dålig
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  + Billig.
  + Ganska hållbara fötter, alltså plastytorna som ligger mot underlaget.
  + Duglig ergonomi om du gillar att greppa med hela handen.

  - Glappande knappar.
  - Gummibeläggningen kan lossna efter ett halvårs användande om du har otur.
  - Scrollhjulet kräver mycket mer kraft för att tryckas ned än alla andra knappar. Hackig känsla när man scrollar.
  - Efter ett år började lacken och färgen lossna på min på de ställen jag stödde handen.
  - Sidoknapparna känns placerade för långt fram för mig men det är väl en smaksak.
 • Mycket bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Kvaliteten på knapparna och scrollhjulet är ganska dålig. Bortsett från det är musen riktigt skön.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Finns ingen skönare och bättre mus (med sladd).
 • Usel
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Sämsta musen jag haft. Varje klick är en plåga och det går absolut inte att spela med denna mus.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Mycket bra mus som jag haft i flera år nu utan att ens tänkt på det. Den här saken håller.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Är inne på min andra nu. Den första köpte jag för 8-9 år sedan och har fungerat perfekt tills nu. Eller egentligen fungerar musen fortfarande men glidplattorna under är totalt nedslitna så det blir lite mycket friktion mot underlaget för att vara bekvämt. :)

  Jag tycker det en perfekt mus som fungerar bra till både photoshop, spel mm. Dock är den väldigt lätt vilket jag iofs gillar men jag vet att vissa föredrar tyngre möss. Sidoknapparna har en bra placering för tummen och fungerar utmärkt.

  Visst är musen plastig men för det priset så...
 • Bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Riktigt bra mus sett till priset.

  Dock är scrollbuggen störande, dvs att den ibland autoscrollar ett hack, om man har lyckats att få hjulet att sitta mellan två hack.

  Spelar du fps-spel med låg sens är den heller inte att föredra då den optiska motorn är seg, vilket resulterar i negativ acceleration vid snabba rörelser.

  Gillar du 3.0ans storlek och form men har samma problem som jag beskrivit ovanför kan jag istället rekommendera er att köpa en Zowie EC1.
 • Bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Skön mus, håller om man inte slår i/med den (noshit? :D).

  Scrollen är skön, dock ingen vidare kvalitet på den. Den "ramlar ned" i scrolljacket efter ett tags användning och blir i princip omöjlig att scrolla snabbt med, men går att fixa om man öppnar upp den genom att skruva upp skruvarna under glidezen och mixtra lite.

  Skön mus, både som kontorsmus och gamermus.

  Riktigt prisvärd!
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Bästa musen jag haft, är på min tredje just nu.

  + Perfekta klick knappar, klicket registreras direkt
  + Skön att hålla i

  - Lite för stor/tung för mig
  - Scrollhjulet och sidoknapparna är ganska dåliga men funkar

  1. Min första fungerar fortfarande felfritt dock har gummit på sidorna börjat lossna, inte så konstigt då den är runt 5-7 år gammal.
  2. Min andra gick scrollhjulet sönder efter en olycka med mjölk :P så jag är på min tredje nu.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Ingenting slår den här musen! Världens bästa komfort.
 • Bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Skön och bra
  Det negativa är sidoknapparna som har en dum placering samt att musen har lite låg dpi.
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  fungerat perfekt i många år (jag har den gamla)
  sen köpte jag 2 av den nya en till brorsan och en till morsan, morsans mouse 5 tror jag det var måste man trycka in skitlångt för att den ska klicka, därav -1 i betyg, underbar mus annars.
 • Mycket bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  En mus som gör ett bra jobb.
  Jag hade en likadan mus innan (fast med andra färger om nån bryr sig). Den förra hade jag i många år, men högerknappen började strula nyligen.
  Det är inte 100% byggkvalité, men det duger gott.
  Men varför ska allting lysa jämt? De har satt en liten lampa i räva på musen. Irriterande.
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  visserligen är tummknapparna och scrollen inget att hurra för men för övrigt är det den bästa musen jag har prövat.
 • Acceptabel
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Plastig som sagt.
  Att detta skulle vara den "Bästa och skönaste musen" måste vara ett skämt.
  Men den är ju billig så den får en 5a.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Finns inge skönare och bättre mus, flashig design!
 • Mycket bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  En plastig mus som ligger ganska bra i handen. Ett minus är dock att den är lite för lätt, jag hade gärna haft den lite tyngre! Men det är en helt okej mus eftersom den bara kostar 250 spänn!
 • Ganska bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Har köpt denna idag och måste säga att sidoknapparna är ett enda stort skämt!

  I övrigt så är det en skön mus, har inte testat att spela med den än.

  250:- som jag gav är verkligen MAX!! Den duger, men ska ni ha kvalitet så är det Logitech som gäller!!
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Den är lite plastig ja, men medans den håller och är hel så är det extremt bra för sitt pris, har haft 3 st inom loppet av 9 år.

  Knappast så att det svider i plånboken om du får lägga ut 250 kr för en bra mus per tredje år.

  Har även haft MX5 med bättre dpi, som är dyrare och "proffesionellare" men man märker ingen skillnad i prestanda om man inte är extremt finkänslig.

  Du sätter inte fler headshots bara för att du har en dyrare mus med mer dpi :)
 • Bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  En skön mus. Det enda jag har att påpeka är att du måste tag dig i akt när det gäller smuts! Det kommer för mycket smuts i scrollen och den blev oanvändbar.
 • Acceptabel
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Plastig
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Bästa och skönaste musen
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Bästa musen genom tiderna
 • Ganska bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Köpte den här, men lämnade tillbaka den efter några timmars testande.
  Bra pris, mycket bra form och allmänt jätteskön, men alldeles för låg DPI (400). Musen flöt inte "steglöst" när jag lira modern warfare 2.
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  grymt prisvärd!
  Sidoknapparna är det ända som finns att klaga på.
 • Mycket bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Skönaste musen helt klart. Gillar inte sidoknapparna som inte sitter fast särskilt bra men jag använder dem ändå inte.
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Riktigt bra mus för spel och för allmän användning. Sidoknapparna kan kännas glappa men är icke det.