Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

A Game of Thrones (2nd Edition)

 Lägg i lista  Jämför
Observera: Var uppmärksam på att produkterna som jämförs kan ha olika upplageversion, regelspråk etc. Kontrollera alltid butikens egen produktbeskrivning före köp!
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.67)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Precis som förgående nämnt tar det riktigt lång tid att gå genom reglerna. Det finns ett youtube-klipp där Fantasy Flight själva går genom det väsentliga i spelet, det klippet tar ca 30 min. Skulle tro att man tjänar mer än en timme om samtliga sett det klippet innan man börjar... Det känns dock som att de flesta jämförbara spel tar lång tid att lära sig, om ingen spelat tidigare. Självklart tar de ännu längre tid att fullt bemästra...

  För min del är det bland de roligaste brädspelen jag någonsin spelat. Ogillar generellt slump-utgångar i slag osv, men om man gillar viss slump så kan man använda battle-cards (kommer inte ihåg om det är riktigt rätt uttryck för dem). Det står beskrivet i reglerna, och dessa kort är valfria, bestäm innan ni börjar (inte att förväxla med house cards osv).

  Annars gillar jag extra dimensioner som kommer via supplies, influence charts, mm. Hela upplägget med power tokens är väldigt intressant och fungerar väl. Taktiken blir även den väldigt intressant om någon börjar utnyttja möjligheterna med båtar osv. I och med att man kan skapa och bryta allianser kors och tvärs, och verkligen dra nytta av dessa, så ökar så klart intrigerna med antalet spelare. Kort sammanfattat blir spelet snabbt lika komplext och underhållande som böcker och filmer, men utan att bli överdrivet svårt att lära sig.

  Skulle man tröttna på originalet så finns dessutom ett par expansioner som utvecklar spelet åt lite olika håll.
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Riktigt roligt sällskapsspel!

  Dock kräver det ca: 2 timmar för att gå igenom regler och ställa upp pjäser första gången och förmodligen längre tid om INGEN har spelat det tidigare.

  Har man väl dock gått igenom reglerna är spelet enkelt att köra om och om igen. Det är även extremt roligt och spännande att spela! Det som kan bli lite tråkigt är att det går för snabbt med spelet men då går det alltid att sätta vissa regler ur spel för en förlängd och mycket rolig spelupplevelse.

  Spelet är med andra ord mycket väl investerade pengar. DOCK så är minimum 3 spelare vilket kan vara svårt att dra ihop om man inte är ett gäng som brukar spela samt att spelupplevelsen växer ju större gänget blir, därav så kan det bli lite trist att lira 3-4st spelare även om det går.

  Så på grund av minst 3 spelare och upplägget kring hur spelarna fördelas på brädet så sjunker tyvärr betyget lite. Men för de inbitna med en trogen spelarskara och trogna thrones-fans är köpet ett måste!