Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Yamaha EPH-100

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Yamaha Hörlurar (26)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.44)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Mycket bra ljud! Väldigt prisvärda!
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Fantastiskt bra lurar. Har haft dem i drygt fyra år, funkar fortfarande bra. Har provlyssnat flera mycket dyrare in-ear-lurar, och dessa är fortfarande mina favoriter.

  Tänker inte försöka beskriva ljudet i detalj, det är många som redan gjort det. Detaljerat och välbalanserat, blir aldrig vasst i diskanten.
 • Ganska bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag köpte dessa hörlurar i augusti 2015 och de använt de i några månader. Ljudkvalitén är bra, men förväntade mig mer bas! Jag har märkt att ju dyrare hörlurar man köper desto mindre bas är det. Jag gillar när basen tar över och dessa hörlurar är inte av den typen. Dessa passar mer personer som gillar höra varje liten detalj av musiken de lyssnar på. Jag säljer ett par helt nya Yamaha EPH-100 hörlurar i oöppnad förpackning som jag har fått efter reklamation av de förra paren jag hade. Maila mig vid intresse: compaq57@live.se
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Håller med nedanstående inlägg, dock gick första paret jag hade sönder efter 3 dagar då ena luren slutade fungera, byttes på garantin och det nya paret har hittils fungerat perfekt (6mån). Ljudet är för prisklassen outstanding!
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  OBS! Recenserat mot prispunkten 1000 kr.

  Jag är riktigt imponerad. Hörlurarna har jag haft i strax under ett år. De är lättdrivna, med kvalitativ bas. Mellanregistret brukar ofta vara illa på hörlurar, men här hålls tonerna isär väl. Diskanten är mer mjuk än skarp.

  En av få hörlurar som jag kan lyssna längre stunder på. Kan verkligen rekommendera dessa.

  För den som gillar slät ljudbild passar de däremot inte. Och vid nuvarande pris (1500 kr) finns mycket starka konkurrenter.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Ljudkvaliteten för inear-lurar beror mycket på passformen i just ditt öra. Dessa sitter som gjutna i mina öron och ljudet är gudomligt! Ljudmässigt full pott! För mig så är dessa bättre än alla modeller under 2000 kr som jag provlyssnat.

  Jag saknar mikrofon och trasselfri sladd, men det är ändå inte tillräckligt för att sänka betyget mer än en halv poäng: 9.5

  Uppdatering:
  Liksom många andra så har jag nu (efter cirka 1 år) råkat ut för att den ena luren slutat fungera. Jag har behandlat dem mycket försiktigt, så jag kan bara instämma i att byggkvaliteten lämnar mycket att önska. Sänker därför betyget.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jag själv beställde ett par igår från Ljudfokus och ska nu hämta dem efter jobbet. Spännande! passar på tacka Ljudfokus med snabb leverans. Alla nya hörlurar behövs så kallad BURN IN i minst 20timmar för att få dem bra ljud. Ska återkomma när jag testat dem.

  Har nu haft hörlurarna i ca två veckor och kan bara säga att helt nöjd med dem.
 • Acceptabel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Mycket överskattade. Löjligt dålig design för passformen vilket betyder att de glider ur vid minsta rörelse.

  Bas = 0. Måste dra upp EQn i max för att ens komma i närheten av att kunna njuta av basen. Mina JBL hörlurar för 400 har mycket bättre ljud än dessa och har en passform som gör att de aldrig någonsin glider. Dålig passform = dålig bas.

  Returnerades efter fem minuters användning.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Extremt bra

  Mycket bra ljud på alla vis, det som sticker ut är röster, t.o.m. radiopratare låter riktigt äkta och närvarande (på bra kvalitetsradio förstås)

  Bra att flera olika pluppstorlekar följer med. De sitter rätt långt in i örat och sluter därför tätt och dämpar omgivningsljud mycket väl. Perfekt på bussen/tunnelbanan.

  Ett minus för att en plupp gick sönder, men den höll ändå nästan två år. Jag bytte då till en mindre
  storlek, funkar det med.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Riktigt bra örlurar med toppenljud, är helnöjd. Viktigt dock att man tar tid och provar ut rätt kuddar så att man får en bra tätning. Det är avgörande för om man skall få ut max välljud ur dessa små juveler. Start köprek

  update : tyvärr la ena luren av efter ca ett år. Lite av en besvikelse på annars mycket fina lurar att det inte höll längre.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Jag undersökte marknaden i nästan ett år innan jag köpte dessa.
  Det går snabbt att ta ljudet för givet och det räcker att lyssna på några andra lurar för att förstå vilken klar och tydlig ljudbild EPH-100 levererar.
  Jag kan inte ge annat en klar 10:a för dessa små underverk till lurar!
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Otroligt grymma. Som livserfaren audiofil är dessa lurar väldigt uppfyllande på alla plan. Ljudisolerande, bekväma och ingen jobbig sladd som drar ur lurarna hela tiden, och grymt bra design på budsen.

  Ljudet är fantastiskt. Balanserat, klart och helt korrekt återgivning med bas. Inte för mycket eller för litet av någonting. Allt finns, dynamik, spektra och klarhet, fyllighet och äkthet.

  Toppenbra lur värd varenda krona. Överväger att köpa ett par till bara som reserv ifall de tar slut snart. Helt såld!
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  grymma
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Efter mycket (noggrant) sökande på diverse HiFi-forum och efter att ha läst flera recensioner där dessa EPH-100 hörlurar har hyllas upp i skyn, bestämde jag mig för att slå till på dessa.

  Blev jag nöjd?

  Oja, det blev jag verkligen. Dessa hörlurar låter verkligen fantastiskt!
  * Basen är rund och fyllig.
  * Diskanten är klar och krispig utan att vara nämnvärt skärande.
  * Hörlurarna låter bra oavsett musikstil.
  Till och med rockmusik låter fantastiskt i dessa hörlurar.

  Det som däremot får dessa hörlurar att imponera ännu mer är den knivskarpa detaljrikedomen. Yamaha skojar inte ett dugg med att påstå att detaljrikedomen är så pass bra att du kan höra sångarens minst lilla andetag. Dessa hörlurar levererar en detaljrikedom som är så nära verkligheten du kan komma.

  Jag rekommenderar utan tvekan dessa hörlurar!

  Tillagt 2013-08-17:
  Det bör dock nämnas att drivenheten går in i örat (till skillnad mot många andra in-ear lurar där drivenheten sitter i själva "snäckan"). Detta gör att dessa hörlurar sitter ganska så tajt i örat. Har du väldigt små hörselgångar kan detta bli ett problem. Som tur är ingår det gummikuddar i fem olika storlekar så för majoriteten är detta inte ett problem. Med det sagt rekommenderar jag att man testar dessa hörlurar innan köp.
  Å ena sidan finns det en stor fördel med att de är tajta. Ljudet blir fantastiskt med minimala ljudläckage samt att hörlurarna sitter som gjutna i öronen, vilket gör att de aldrig hamnar snett eller faller ur öronen när man rör på sig. Detta gör att dessa hörlurar lämpar sig väldigt bra för träning och löpning.

  Tillagt 2014-07-22:
  Har använd flitigt dessa hörlurar i ett år nu och med tiden har ljudbilden bara blivit bättre och bättre. Direkt när de var nya kunde jag notera en aningen skärande diskant och ett något kallt ljud, men med tiden har detta förändrats och nu låter de mer eller mindre perfekt. Dessa hörlurar är ett av de bästa köpen jag har gjort!
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Haft dem i över ett år och är så himla nöjd! Har haft det mesta i hörlursväg, kvalitén är på topp!
  För mycket bas??? Verkligen inte då är det nog fel på din ljudkälla @kaka.
  En väl värd investering!

  Uppdate: Idag gav dem upp, började brusa och ha sig på höga toner. Över ett & halvt år höll dem. Är såpass nöjd att jag beställde mitt andra par nu :)
 • Ganska bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Har precis kopplat in hörlurarna och lyssnat i drygt någon timme och det första intrycket jag får för lurarna är dominerande bas. Så för dem som inte vill ha för mycket bas är dessa lurar inget för. Ska lyssna in dem mer ordenligt efter jag haft dem ett tag men än så länge tycker jag själv att basen är för mycket och hade önskat mindre bas vilket drar ned betyget till en 6:a än så länge.

  Kuddarna verkar bra i den meningen att de sitter kvar i örat och rammlar inte ur i första taget. Väldigt imponerade över det än så länge. Och de sitter oerhört tajt vilket gör att de isolerar oerhört bra.

  Kvalitén känns väldigt bra och det följer med många kuddar för allas öron.
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Har haft ett par Shure E2C och tycker att ljudet i Shure är bättre men har läst att de behöver 20h inkörningsperiod. Återkommer om ljudet blir bättre, nu är det bra ljud men inte imponerade.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Dessa lurar är magnifika.

  Fantastiskt detaljerat och fylligt ljud, och djup bas.

  Lätta som bara den, innebär att man kan ha en i och den andra ramlar inte ut!

  Sen är de otroligt sköna med, sitter bra och så!

  Köp!
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Edit: Haft dom i ett år nu. Mycket nöjd fortfarande. Det finns lurar som har mer detaljer eller krispigare diskant men ingen jag lyssnat på ger lika trevligt helhetsljud kombinerat med fin bas.

  Extremt nöjd med dessa. Haft dom i några veckor nu och förvånas fortfarande av hur rent och naturligt dom låter.

  Plus för
  - Ljudet! Låter bra på all musik. Aldrig jobbig skärande diskant.
  - Små och snygga
  - Smart cable holder minskar kabeltrasslet litegrann

  Minus för
  - Y-kabeln som är opraktisk om man vill hänga lurarna om nacken.
  - Mic för iPhone saknas.

  Något att tänka på. Den innersta delen som ska in i örat är tjockare än på andra in-ears, har du riktigt små hörselgångar kanske det blir problem.
 • Bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Utan EQ så är de lite "basiga" och inte neutrala. Basen låter dock inte bumlig på något sätt, utan den bara tar överhanden lite. Med lite -EQ i basområdet spelar de mycket bra, fast jag är ändå en liten smula besviken. Med tanke på att de är nyare och dyrare än mina gamla Shure E3c (som jag förlagt nånstans) hade jag kanske förväntat mig lite mer. E3c spelar mer detaljerat och dämpar kringljud betydligt bättre.
  EPH-100 är rätt stora (diameter) och vet man med sig att man har små/trånga hörselgångar kanske man ska välja något annat, då de kan vara obekväma att ha i eller rent av omöjliga att få in.
  Så, på det stora hela är det bra lurar och jag är nöjd men hade, som sagt, kanske väntat mig lite mer.
 • Bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Vädigt fina lurar, köptes för 1000:- från audioaffair.co.uk.
  Vad ska jag säga, spelar all typ av musik med bravur, kommer inte på något negativt. KÖP! hade tidigare klipsch image s4, dessa är på en helt annan nivå.

  Sänker betyget till 7, pga att det lätt fastnar öronvax på grillen, är väl olika från person till person men det fick mig att sälja dessa tyvärr.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Jag har haft många lurar genom åren. Dessa är de bästa. Låter bara så rätt. Allt finns där utan att man behöver tänka på det. Man förstår att de tokhyllas i alla test. Dessutom låter det inte som om ljudet kom inifrån huvudet, utan det är riktig stereo med djupverkan. Det bästa av allt är att de kostar under tusenlappen. Jag gav 980 kr med frakt när jag beställde dem från audio affair i england. Sluta tveka och köp, dina öron kommer att tacka dig.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Oavset musik smak så spelar dessa hörlurar jämnt och fint även vid mycket höga volymer! Rekommenderar dessa hörlurar absolut värt priset!
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Har precis köpt dessa och håller på spelar in dessa nu men mer om det sen...

  Första intrycket var mycket bra, låg väldigt bra packade och plupparna låg i olika fack och den extra förlängningskabeln och även sterekontakten.

  Plupparna har en speciel form som är lite annorlunda andra pluppar men de är väl de som e det lite nya med dessa att de ska komma längre in i örat.

  jag har än så länge provat de allra minsa och det näst minsta, har inte bestämt mig riktigt vilka som passar mig bäst.

  Den lilla hållaren för kontakten på kabeln funkar bra den sitter på plats och man slipper mycket av det trassel som annars kan bli.

  Det kan vara lite svårt att få in dessa i örat men det är nog mera en tekniksak.

  Det dämpar ljudet från omgivningen otrolig bra man hör absolut inget alls.

  Ljudet då:
  Direkt ur kartong så är basen bumlig och diskant och mellan låter väl sådär ... de ska dock sägas att det låter faktiskt väldigt bra direkt ur kartong.

  Jag lyssnar på de mesta i musikväg allt från leonard coen till In flames. Måste erkänna att jag var väldigt lyrisk då jag lyssnade på dessa första kvällen tyvärr kunde jag bara jämföra med iphone skräp lurar som ja har tappat bort.

  Efter ca 5 timmar så måste jag säga att man kakn höra klara skillnade i ljudet, basen e bättre och övriga register likaså.

  Efter ca 10-15 timmar måste jag sägga att det verkligen börja hända saker basen börjar hamna på plats precis som diskant och mellanregister...

  Efter ca 20 timmar nu så måste jag säga att det mesta ligger på plats, basen är djup och slagkraftig men absolut inte bumlig och grötig. Diskant och mellanregister är på topp enligt mig.

  Jag återkommer efter ca 10 timmar till.

  Live känslan med dessa lurar är riktigt grym måste jag säga, Jag lyssnade på leonard coens live från london och den blir helt galet bra måste jag säga de är precis som om man skulle vara på plats!

  In Flames låter riktigt bra man har detaljer i ljudet fast de sjunger ganska grötigt på de gamla plattorna,

  Volbeat låter också grymt och man kan inte sluta stampa takten med foten detta gäller all musik foten går igång direkt :)

  kalle baah, govenor andy kapten röd, dessa låter också kanon fast det har ganska mycket bas ibland men det är inte något problem för dessa lurar.

  Jag e grymt nöjd med dessa och kan verkligen rekomendera dessa oavsett musikstil